Ad

Ripple investeringspartner Tranglo utökar globala betaltjänster

Av:
Apr 12, 2022
Listen
  • Tranglo har lanserat "Tranglo Business".
  • Divisionen kommer att tillåta företag att skicka och ta emot globala betalningar.
  • Tranglo har redan samarbetat med Ripple för sin on-demand liquidity (ODL) teknologi.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Tranglo, en investeringspartner till Ripple, har tillkännagett lanseringen av en allt-i-ett företagsbetalningslösning kallad “Tranglo Business.” Denna lösning gör det möjligt för företag att skicka och ta emot internationella betalningar snabbt och enkelt.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Tranglo samarbetar med Ripples ODL-teknik

Copy link to section

Tranglo har samarbetat med Ripple för att ta till sig Ripples on-demand liquidity (ODL) teknologi. ODL-tekniken kommer att finnas tillgänglig i alla de 25 betalningsfaciliteter som tillåter remitteringsleverantörer att utföra gränsöverskridande betalningar i realtid utan förskottsbetalning.

Ripples ODL-teknik använder XRP-token för att överbrygga två valutor. Dessutom körs tekniken på RippleNet, Ripples globala finansiella nätverk. Detta nätverk tillåter användare att sänka sina driftskostnader och få tillgång till extra pengar genom att ta bort behovet av att ha en förskottsbetalning på konton dit pengarna kommer att skickas.

2021 tillkännagav Ripple att de köpte en 40%-ig andel i Tranglo. Detta köp gjorde företaget till en ledande leverantör av blockchain-lösningar för företag för att underlätta gränsöverskridande betalningar. Tranglo presenterade en pilotfas för ODL i september förra året och lyckades hantera 250 000 transaktioner värderade till 48 miljoner USD under de första 100 dagarna.

Tranglo är en gränsöverskridande betalningsplattform med kontor i flera länder. Plattformen har också ett brett utbud då den har 2 500 mobiloperatörer, 1 300 banker och plånböcker och 130 000 plattformar för kontantinsamling i över 100 länder.

Ökad användning av RippleNet

Copy link to section

RippleNet används av ett stort antal företag för att hantera transaktioner. Australien, Japan och Singapore har alla tagit till sig RippleNets ODL-teknik, och fler integrationer förväntas komma med tiden för att öka sektorns tillväxt.

Ripple har lyckats expandera sina gränsöverskridande verksamheter trots den pågående rättegången mellan företagets chefer och US Securities and Exchange Commission (SEC). SEC hävdar att XRP/USD är ett värdepapper, medan Ripple utfärdar det som ett token.

Ripples remitteringsteknik har blivit allt mer populär under åren på grund av att det underlättar låga avgifter och snabba transaktionsbehandlingshastigheter. Tekniken har också anammats av traditionella finansiella institutioner. För närvarande arbetar Ripples partner, Clearing House och Wells Fargo tillsammans för att skapa en ersättare för SWIFT-systemet.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
Kryptovaluta