Ska du köpa Roku när resultatet motsvarar förväntningarna och aktierna stiger?

Av:
apr 30, 2022
Listen to this article
  • Roku tillkännagav tillväxt i intäkter från $574,2 miljoner till $733,7 miljoner
  • Totala aktiva konton ökade med 1,1 miljoner till 61,3 miljoner
  • Köp Roku eftersom tillväxten är fortsatt stark

Roku Inc. (NASDAQ:ROKU) är upp 7,16% denna vecka efter torsdagens resultatrelease. Bolagets resultat för första kvartalet sjönk till en förlust på 0,19 USD, i nivå med analytikers prognoser. Intäkterna ökade från 574,2 miljoner dollar till 733,7 miljoner dollar. Mest anmärkningsvärt lade Roku till 1,1 miljoner konton för att nå 61,3 miljoner aktiva konton.

Medan Roku rapporterade förluster är aktien på en stark tillväxtbana. Tillväxten är ännu viktigare eftersom dess kollegor, Netflix, rapporterade en förlust av kunder. Roku skulle lätt kunna ta bort den senares marknadsandel.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Investerare kommer att observera för att se hur aktien presterar under de kommande månaderna. Företaget projicerar intäkter under andra kvartalet till 805 miljoner dollar, medan analytiker ser att aktien stiger till 823 dollar. Företaget räknar också med att nå en breakeven-nivå för sin EBITDA under andra kvartalet. Roku har en tydlig tendens att möta analytikers förväntningar. Följaktligen bör investerare vara angelägna om aktien.

Roku handlas under genomsnittet men trenden kan vända

Source – TradingView

Ur ett tekniskt perspektiv ligger Rokus aktiekurs under de glidande medelvärdena. MA-10 är 99,33, med MA-10 på 109,71. Genomsnittet på 50 dagar är 117 USD. Med långsamma men säkra uppgångar under två veckor i rad kan Roku vända den nedåtgående trenden. Förväntningarna på stark tillväxt i intäkter kommer sannolikt att pressa aktiens värdering till 120$.

Sammanfattning

Styrkan hos Roku fortsätter att manifesteras med stark tillväxt av aktiva konton och intäkter. Även om aktiekursen förblir under glidande medelvärden, vinner företaget säkert och stadigt. För långsiktigt fokuserade investerare är Roku ett köp med tanke på de starka fundamenta.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10