Varför iRhythm Technologies hoppade 20%

Av:
maj 7, 2022
  • Intäkterna under första kvartalet 2022 var 92,4 miljoner USD
  • Nettoförlusten var 1,71 USD per aktie
  • iRhythm utsåg en Chief Scientific Officer och Chief Medical Officer

iRhythm Technologies Inc. (NASDAQ: IRTC) ökade med 20% efter att företaget för digitala hälsovårdslösningar som fokuserar på hjärtvårdsutveckling tillkännagav sina finansiella resultat för kvartalet som slutade den 31 mars 2022.

iRhythm rapporterar en intäktsökning på 24,3%

VD och president Quentin Blackford sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vårt starka resultat för första kvartalet är ett tecken på det momentum vi tog in i 2022 med en acceleration av dagliga registreringar som ledde till rekordmånga kvartalsvolymer. Nya konton ökade med 15% från kvartalet till kvartalet, och vi realiserade en betydande tillväxt på vår kärnmarknad i USA.

Företaget rapporterade en omsättning på 92,4 miljoner USD under första kvartalet 2022, vilket motsvarar en ökning med 24,3% på årsbasis. Volymtillväxt i Zio XT och AT och prishöjningar för Medicare drev ökningen. Företaget rapporterade en bruttovinst på 61,8 miljoner USD under första kvartalet 2022, en ökning med 21,4% på årsbasis, medan bruttomarginalen var 66,9%, vilket minskade från 68,4% för ett år sedan. Den lägre bruttomarginalen berodde främst på ökade kostnader i samband med kapacitetsutbyggnad.

iRhythm rapporterade en justerad EBITDA-förlust på 4,8 miljoner USD, en förbättring med 12,5 miljoner USD jämfört med Q4 2021. Nettoförlusten under Q1 2022 var 50,6 miljoner USD eller 1,71 USD per aktie jämfört med en nettoförlust på 27,8 miljoner USD eller 0,95 USD per aktie för ett år sedan. I slutet av kvartalet uppgick kontanter och kortsiktiga investeringar till 208,8 miljoner USD, vilket minskade med 30,3 miljoner USD från fjärde kvartalet 2021.

Företaget presenterade uppgifter om Zio-tjänsten

National Government Services (NGS) uppdaterade ersättningssatser som påverkar Zio XT för CPT-koderna 93247 och 93243 till 342$ respektive 329$. NGS är en Medical Administrator Contractor som betjänar förorten Chicago, där en av företagets oberoende diagnostiska testanläggningar finns.

Företaget presenterade viktiga kliniska data vid Hearth Rhythm Society-mötet 2022 och American College of Cardiologys 71:a årliga vetenskapliga session, och lyfte fram Zio Xt, Zio Watch och ZioAT.

Blackford lade till:

Bevis som stöder Zio-tjänstens kliniska överlägsenhet fortsatte att byggas upp vid de årliga ACC- och HRS-mötena genom flera presentationer som visade effektiviteten av långvarig kontinuerlig EKG-övervakning i en mängd olika användningsfall.

Dr. Mintu Tarakhia utsågs till Chief Scientific Officer och Chief Medical Officer, med ansvar som att driva på hållbar innovation, leda forskning och datainsamling och att förbättra den kliniska tjänsten och produktportföljen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money