Här är anledningen till att Biohaven Pharmaceuticals sköt i höjden 70%

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi tar fitness och en hälsosam livsstil på stort allvar. På sin fritid simmar hon gärna, springer och lagar… Läs mer.
on maj 13, 2022
  • Biohaven ökade efter att ha tillkännagivit ett förvärvsavtal på 11,6 miljarder dollar
  • Pfizer betalar 148,5 USD per aktie för Biohaven-aktier som inte ägs
  • Pfizer och Biohaven samarbetade om kommersialiseringen av zavegepant och rimegepant

Biohaven Pharmaceuticals Holding Company Ltd. (NYSE: BHVN) ökade med 70% efter att företaget och Pfizer Inc. (NYSE: PFE) ingick ett definitivt avtal enligt vilket Pfizer skulle förvärva NURTEC ODT-tillverkaren. NURTEC ODT är ett nytt dubbelverkande läkemedel för migrän som är licensierat för akut behandling och episodisk migränhantering hos vuxna.

Pfizer betalar 148,5 USD per aktie för Biohaven-aktier som inte ägs

Pfizer Internal Medicine Global President Nick Lagunowich sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dagens tillkännagivande bygger på vårt arv av att leverera genombrott för patienter som lever med komplexa smärtsjukdomar och sjukdomar som påverkar kvinnor oproportionerligt mycket. NURTEC® ODT, som redan är den #1 förskrivna migränmedicinen i sin klass i USA, tillsammans med Biohavens CGRP-pipeline, erbjuder hopp för patienter som lider av migrän över hela världen.

Pfizer kommer att betala 148,50 USD per aktie kontant för alla utestående Biohaven-aktier som ännu inte innehas av Pfizer enligt avtalsvillkoren. För varje Biohaven stamaktie, liksom Pfizer, kommer Biohaven stamaktieägare att få 0,5 av varje New Biohaven aktie. Detta nya börsnoterade företag skulle behålla Biohavens pipeline-läkemedel i icke-CGRP-utvecklingsfasen. Både Biohaven och Pfizers styrelser har enhälligt godkänt affären.

Pfizer planerar att betala 11,6 miljarder dollar kontant som en del av affären. Dessutom kommer Pfizer att täcka Biohavens tredje parts skuldsättning och lösa in alla utestående aktier av Biohavens konvertibla preferensaktier vid stängning. Kontantvederlaget på 148,50 USD per aktie återspeglar en premie på 33% över Biohavens tre månaders volymvägda genomsnittliga försäljningspris på 111,70 USD innan transaktionens tillkännagivande.

Pfizer och Biohaven samarbetade om kommersialiseringen av zavegepant och rimegepant

Pfizer investerade 350 miljoner dollar i Biohavens stamaktier för 173 dollar per aktie som en del av ett partnerskap som tillkännagavs i november 2021 för att marknadsföra zavegepant och rimegepant utanför USA. VD för Biohaven Vlad Coric sa:

Vi är glada över att tillkännage Pfizers föreslagna förvärv av Biohaven, som ett erkännande av marknadsledarskapet för NURTEC® ODT, vårt genombrott allt i en migränterapi och den outnyttjade potentialen i vår CGRP-franchise. Pfizers kapacitet kommer att påskynda vårt uppdrag att leverera våra migränläkemedel till ännu fler patienter, samtidigt som det nya FoU-företaget är väl positionerat för att tillföra värde till patienter och aktieägare genom att fokusera på vår innovativa pipeline för neurologiska och andra sjukdomar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money