Wirex samarbetar med Visa för att erbjuda betalnings- och kryptotjänster i USA

By: Daniela Kirova
Daniela Kirova
Daniela föddes i Bulgarien, växte upp i Chicago och flyttade sedan till Michigan för att gå på University of… Läs mer.
on maj 13, 2022
  • Wirex introducerade ett av de första kryptoaktiverade betalkorten i världen
  • Användare kan köpa, sälja, hålla och byta 37 kryptovalutor samt amerikanska dollar från en enda intuitiv app
  • Ingen årsavgift eller växlingsavgifter, livetransaktionsmeddelanden och nästan omedelbara kryptotransaktioner

Wirex, en ledande kryptovalutaplattform, har säkrat över 150 000 registreringar till sin kryptoapp som lanserades i USA för drygt en månad sedan. Plattformen kommer att länka till ett kryptostödt Visa-kort för att tillhandahålla en unik uppsättning betalnings- och kryptotjänster, lärde Invezz från ett pressmeddelande.

Wirex introducerade ett av de första kryptoaktiverade betalkorten

2015 introducerade Wirex ett av de första kryptoaktiverade betalkorten i världen, vilket låter konsumenter spendera krypto i sina vardagliga liv. Efter det utvecklade de Cryptoback™, ett belöningsprogram som låter användare tjäna upp till 8% i poäng för alla köp som görs.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En enda intuitiv app

Wirex amerikanska produkt, skapad i samarbete med Visa, kommer att erbjuda användare möjligheten att köpa, sälja, hålla och byta 37 kryptovalutor samt amerikanska dollar från en enda användarvänlig app.

Funktionerna inkluderar gratis inhemska och internationella uttag från bankomat, möjligheten att sömlöst skicka och ta emot krypto från externa plånböcker, inga årsavgifter eller växlingsavgifter, aviseringar om transaktioner i realtid och nästan omedelbara kryptotransaktioner med omedelbar gratis påfyllning av betalkort.

Huvudsakliga Visa-medlemskap i Europa

2020 blev Wirex det andra kryptonative företaget i världen som fick huvudmedlemskap i Visa i Europa. Företaget är stolta över att upprätthålla de högsta licens- och regulatoriska standarderna, har investerat i säkerhet och säkerhet och använder spänstig, sofistikerad teknik som Visa Secure.

Harold Montgomery, VD för Wirex USA, kommenterade:

Vi är glada över att kunna utnyttja Visas expertis och globala nätverk för att ge vår prisbelönta app och kort till miljontals amerikanska kunder. Oavsett ålder, bakgrund eller erfarenhet, strävar vi efter att göra det möjligt för vanliga användare att dra nytta av fördelarna med krypto i vardagen. Forskning visar att amerikaner efterfrågar lättanvända, prisvärda och säkra kryptoprodukter, och Wirex framgångsrika lansering i USA hjälper redan till att möta dessa behov.

AJ Shanley, VP för Visa Crypto, tillade:

Vi vill fungera som bryggan mellan kryptoekosystemet och vårt globala nätverk av handlare och finansiella institutioner. Vi är glada över att arbeta med innovativa plattformar som Wirex, för att göra det enkelt och smidigt för konsumenter att spendera från ett kryptosaldo – var som helst Visa accepteras.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money