JD.com resultat toppar uppskattningar

Av:
maj 18, 2022
  • JD.com visar en vinst per aktie på 0,4 USD
  • Nettoomsättning på 37,8 miljarder USD under första kvartalet 2022
  • JD.Com ser mätvärden för användarengagemang förbättras

JD.Com (NYSE: JD) är upp 9% efter att företaget tillkännagav sina finansiella resultat för kvartalet som slutade den 31 mars 2022. Företaget omsatte 37,8 miljarder dollar, vilket överträffade konsensusuppskattningarna på 34,8 miljarder dollar. Vinsten per aktie var 0,4 dollar, vilket slog analytikernas uppskattningar på 0,24 dollar.

Nettoomsättning på 137,8 miljarder USD under första kvartalet 2022

VD Lei Xu sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

JD.coms robusta kapacitet för leveranskedjan och teknikdrivna operativa effektivitet underbyggde vår solida prestation under kvartalet då vi fortsatte att leverera sund tillväxt i en utmanande yttre miljö. Ännu viktigare är att vi aktivt utnyttjar vår kärnkompetens för att stödja lokala samhällen och företag i regioner som drabbats av det senaste Omicron-utbrottet.

Den teknologibaserade tjänsteleverantören för försörjningskedjan hade nettointäkter på 37,8 miljarder USD under första kvartalet 2022, en ökning med 18% från första kvartalet 2021. Första kvartalet 2022 hade tjänsteintäkter netto på 5,6 miljarder USD, en ökning med 26,3% jämfört med föregående år.

För första kvartalet 2022 var nettoförlusten hänförlig till vanliga aktieägare 0,5 miljarder dollar, i förhållande till en nettovinst på 3,6 miljarder RMB för ett år sedan. Non-GAAP nettovinst hänförlig till vanliga aktieägare var 0,6 miljarder USD, jämfört med 4,0 miljarder RMB under första kvartalet 2021.

Företaget hade en utspädd nettoförlust per ADS på 0,30 USD under kvartalet, jämfört med en nettovinst per utspädd ADS på 2,25 RMB under första kvartalet 2021. Å andra sidan var nettovinsten per ADS som inte enligt GAAP utspädd 0,4 USD jämfört med 2,47 RMB under första kvartalet 2021.

Xu lade till:

Alla våra anställda är engagerade i att uppfylla vårt sociala ansvar och uppmuntras av det fördjupade förtroendet för oss av kunder och affärspartners. Vi kommer att fortsätta att visa vår beslutsamhet, motståndskraft och engagemang för att bidra till samhället.

JD.Com ser mätvärden för användarengagemang förbättras.

Årliga aktiva användarkonton steg med 16,2% till 580,5 miljoner under de 12 månaderna som slutade den 31 mars 2022, upp från 499,8 miljoner föregående år.

Finanschef Sandy Xu kommenterade:

Vi uppmuntras att se mätvärden för användarengagemang fortsätta att förbättras, vilket visar vår stärkta varumärkesimage och utökade konsumenttänkande. Vi har implementerat disciplinerade policyer för finansiell kontroll samtidigt som vi inte sparat några ansträngningar för att stödja våra konsumenter och affärspartners i denna utmanande tid. När vi blickar framåt kommer vi att fortsätta att genomföra våra affärsstrategier och fokusera på att leverera hållbar tillväxt av hög kvalitet under de kommande åren.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money