Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq prisprognos efter förra veckans dipp

Av:
sep 18, 2022
  • För veckan försvagades Dow Jones -4,4%, S&P 500 -4,8%, medan Nasdaq föll -5,5%
  • Fokus ligger kvar på den amerikanska centralbankens styrelsemöte
  • Uppåtpotentialen för Wall Streets tre huvudindex är fortfarande begränsad

Wall Streets tre huvudindex försvagades förra veckan till nivåer som inte rörts sedan mitten av juli, eftersom oro för en förestående global avmattning och stigande inflation fortsätter att hålla investerarna på ett negativt humör.

Trots sensommarens optimism på aktiemarknaden kommer verkligheten in igen, och de senaste inflationssiffrorna tyder på att Fed måste vara mer aggressiva i kampen för att bekämpa inflationen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En hetare än väntat inflationsrapport för augusti sänder tydligt ett hökiskt budskap eftersom tecknen på avtagande pristryck i juli visade sig vara kortlivade.

Konsumentprisindex steg med 0,1% i augusti mot förväntningarna om en dipp på 0,1%, och på årsbasis steg konsumentprisindex med 8,3%, medan analytiker räknade med en uppgång på 8,1%.

Det finns en stor möjlighet att den amerikanska centralbanken kommer att höja räntan med minst 75 punkter vid sitt penningpolitiska möte nästa vecka, medan CME:s FedWatch rapporterade att det finns en 14% chans för en superstor, 100 räntepunkt-ökning. David Carter, VD på JPMorgan i New York, sa:

Vi står inför denna giftiga brygd av hög inflation, höga räntor och låg tillväxt, vilket inte är bra för aktie- eller obligationsmarknaderna. Medan marknaden förväntar sig ett stort bubbel i Feds räntor nästa vecka, finns det en enorm osäkerhet och oro för framtida räntehöjningar.

Uppåtpotentialen för Wall Streets tre huvudindex är fortfarande begränsad, speciellt om den amerikanska centralbanken beslutar att höja räntorna med 75 bps eller mer vid sitt möte den 20-21 september.

Dynamiken med höga räntor, långsammare tillväxt och sämre utgifter kommer att påverka företagens vinster negativt och bör leda till mer smärta under de kommande veckorna.

S&P 500 är fortfarande under press

S&P 500 (SPX) visade sin sämsta veckoprestation sedan mitten av juni, föll med 4,8% för den fem dagar långa sessionen och avslutade veckan under 3 900 poäng. Priset har också rört sig under det 10-dagars glidande medelvärdet, vilket indikerar att botten fortfarande inte är nådd.

Datakälla: tradingview.com

S&P 500 är fortfarande under press, och om priset faller under 3 500 poäng kan nästa mål bli 3 000 poäng vilket representerar en stark stödnivå.

DJIA handlas nära 30 000 poäng

Dow Jones Industrial Average (DJIA) försvagades med -4,4% förra handelsveckan och stängde veckan under 31 000 poäng för första gången sedan mitten av juni. Dow:en rörde sig också under det 10-dagars glidande medelvärdet, vilket håller blicken lägre på indexet.

Datakälla: tradingview.com

Den viktiga stödnivån ligger på 30 000 poäng, och om priset faller under denna nivå kan nästa mål vara 29 000 poäng. Om priset hoppar över 31 500 poäng kan nästa mål vara motstånd vid 32 000 poäng.

Nasdaq Composite föll -5,5% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) tappade -5,5% förra handelsveckan och stängde på 11 448 poäng. Utsikterna till en mer aggressiv penningpolitik håller investerarna på ett negativt humör, och uppåtpotentialen för Nasdaq Composite är fortfarande begränsad.

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande stödnivån för Nasdaq Composite ligger på 11 000 poäng, och om priset faller under denna nivå kan nästa mål vara 10 500 poäng.

Sammanfattning

Wall Streets tre huvudindex försvagades förra veckan till nivåer som inte rörts sedan mitten av juli, och fokus ligger kvar på den amerikanska centralbankens beslut nästa vecka på onsdag. Uppåtpotentialen för Wall Streets tre huvudindex är fortfarande begränsad, särskilt om den amerikanska centralbanken bestämmer sig för att höja räntorna med 75 bps eller mer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money