VIDEO: Kan Dogecoin vara mer än en meme?

Av:
sep 22, 2022
Uppdaterad: sep 26, 2022
  • Dogechain siktar på att ge nytta till Dogecoin, världens första memecoin
  • Har memes en framtid på denna björnmarknad, eller är skämtet över?
  • Kan Dogecoins entusiastiska community gå samman för att göra Doge till mer än bara en meme?

Memes. En av de mest polariserande aspekterna av kryptovaluta, tycker jag det är rättvist att säga.

Den här veckan på Invezz-podcasten intervjuade jag Roc Zacharius, kärnbidragsgivare till Dogechain, för att prata om memes.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dogechain är en nylanserad blockkedje-plattform som tillåter användare att överbrygga Dogecoin för att föra kryptoapplikationer som NFT, spel och DeFi till DOGE-communityt. Kort sagt, de försöker ge nytta till Dogecoin, och göra Elon Musks favoritkryptovaluta till mer än ett mememynt.

De tidiga resultaten har varit imponerande. Under de fem dagarna före inspelningen skapades mer än 580 000 plånböcker och 480 000 transaktioner slutfördes, med $4,6 miljoner inlåsta i Dogechain redan. Men jag är nyfiken, särskilt på denna nya björnmarknad som vi upplever, vad är framtiden för mememynt?

Roc och jag pratade om detta (med Roc som ringde in med en lyxig utsikt över en av Venedigs kanaler bakom sig) tillsammans med många andra ämnen. För mig, även om memes är roliga och underhållande, finns det också en mörk sida av dem, och jag var fast besluten att beröra detta också. För varje Dogecoin finns det 10 000 misslyckade mynt som går till noll.

Till och med Dogecoin själv, som ses i grafen nedan, har sjunkit 90% från sina all-time highs. Roc och jag berörde hur råd om mememynt kan vara farliga i detta sammanhang, och hur de bara ska ses som småspel snarare än investeringar. Det verkar uppenbart, men många människor förstår inte det konceptet och ser verkligen på dessa som pengar att tjäna snarare än en enkel satsning som hoppas på några snabba pengar.

Dogechain är definitivt unik, och något surrealistiskt när du tänker på det. Roc pratar om hur mememynt byggs ovanpå det – ja, det betyder mememynt ovanpå mememynt. Han nämner den berömda Doge-gemenskapen och hur de är centrala i det hela.

Vad du än tycker om memes så finns det mycket att diskutera. Själva konceptet med en meme-investering är fortfarande häpnadsväckande för många människor. Men kan Dogecoin vara mer än ett mememynt? Kan memes ens överleva i vad som är den första makrobjörnmiljön i kryptons korta historia? Det här var frågorna jag hade, och samtalet med Roc var roligt.

Som alltid, hör gärna av dig med kommentarer.

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore och @Dogechainfamily. Eller besök https://dogechain.dog/ för mer information.

Tack för att du lyssnade, följ oss och prenumerera här:
Invezz.com

Invezz YouTube

Invezz Podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money