5 av de bästa alternativen till FTX

Av:
nov 9, 2022
Listen to this article
  • FTX dominerade kryptorubrikerna de senaste dagarna och inte av en bra anledning.
  • Även om FTX överlever dessa turbulenta tider, kommer det en gång kraftfulla varumärket att få en stor hit.
  • Här är fem alternativ till FTX för investerare att överväga.

FTX och Sam Bankman-Fried var två namn som håller tillbaka tidens tand på denna turbulenta kryptomarknad. Sam, mer känd helt enkelt som SBF, var (är? kan fortfarande vara?) något av en legend i branschen.

Den 30-årige ex-multimiljardären köpte inte allt för länge sedan Super Bowl-annonser för sitt FTX-kryptovalutabörsimperium som snart kan visa sig vara ett minne blott.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Men trots vad som verkar som frånvaron av någon form av positiva kryptovalutanyheter i år, är investerarnas aptit för digitala tillgångar fortsatt stark. Att investera i kryptovaluta är raka motsatsen till att handla Apple-optioner en dag före intäkterna för en snabb vinst. Detta är på mycket lång sikt.

Som sagt, här är fem alternativ (utan särskild ordning) till FTX för investerare att överväga. Ser du inte vad du gillar nedan? Kolla in vår fullständiga uppsättning av mäklarrecensioner här.

1. EToro

Kryptobörsjätten eToro (läs hela Invezz-recensionen här) stoltserar med ett imponerande utbud eftersom de också ger exponering mot andra tillgångsklasser. Företaget nådde en värdering norr om 10 miljarder dollar när de ingick en affär för att nå de offentliga marknaderna med en Betsy Cohen-stödd SPAC-enhet. Medan eToro väntade med sin plan att notera sina aktier på en börs, är företagets rykte lika starkt idag som någonsin.

2. Gemini

Gemini liknar på något sätt FTX eftersom de grundades av en annan anmärkningsvärd kryptofigur: Winklevoss-tvillingarna. Gemini är välkänd för att vara säkerhetsmedveten och vänlig mot nybörjarinvesterare. En av de viktigaste höjdpunkterna i Geminis granskning är att den är reglerad i USA vilket ger den ett extra lager av legitimitet bland investerare.

3. Binance

Binance tillkännagav en strategisk investering i FTX redan 2019 och denna vecka kunde man köpa den återstående andelen. Oavsett resultatet av de senaste FTX – Binance fusionsförhandlingarna (som inte ser alltför heta ut enligt vår senaste rapportering) driver Binance själv den största kryptovalutabörsen med vissa mått, vilket gör den till ett av de bästa valen för investerare.

4. Bitfinex

Bitfinex sticker ut i det myllrande universumet för handel med kryptovalutor och marknadsför sig mest som en plattform för mellanliggande till erfarna handlare. Bitfinex grundades 2012 och har stått emot tidens tand (10 år är en evighet på kryptomarknaden) genom att erbjuda avancerade verktyg som behövs för att navigera genom denna svåra kryptomiljö.

5. Trading 212

Trading 212 är väl ansedd i kryptohandelsuniversumet eftersom de har de regulatoriska licenserna för att hålla alla investerare nöjda. Det London-baserade företaget är fullt licensierat att verka i Storbritannien och har godkänts av FCA 2013. Trading 212 är ett populärt alternativ för kryptovaluta-investerare och handlare som vill diversifiera sin portfölj över andra tillgångsklasser, inklusive aktier, forex, guld, råvaror, bland annat.