Är Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) och Metacade (MCADE) framtiden för metaverse?

Av:
nov 16, 2022
Listen to this article
  • Axie Infinity (AXS) öppnar upp en värld av möjlighet att ersätta traditionella inkomstkällor
  • Decentraland kombinerar de bästa funktionerna i virtuella världar med spelarägande
  • Metacade är ett efterlängtat projekt som är avsett att skaka om GameFi-världen

Metaverse är utan tvekan framtiden. Det är i alla fall så det verkar, där exempelvis Bloomberg förutspår att metaverse en dag kan vara värd 800 miljarder dollar. När väl respekterade namn som Bloomberg börjar göra dessa uttalanden vet du att det är dags att spetsa öronen och lyssna. Axie Infinity, Decentraland och Metacade är tre projekt som kan vara spektakulära investeringar i framtiden för metaverse-spel.

I den här artikeln ska vi undersöka om du bör överväga att investera i dessa tre projekt och vilket som har störst potential att ge bäst avkastning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Axie Infinity (AXS) skapar en alternativ inkomstkälla

Axie Infinity (AXS) är ett Play2Earn-spel byggt på Ethereums blockkedja. Utgångspunkten är enkel: användare bygger ett lag med tre Axies och slåss mot andra spelare för en chans att vinna Smooth Love Potion (SLP), vilket är en kryptovaluta som kan växlas mot riktiga pengar. Axies är NFT:er som kan köpas och säljas på Axie Infinity Marketplace, och där kostar även de mest enkla av Axies hundratals dollar.

Det som gör Axie Infinity så speciellt är dess förmåga att ersätta traditionella arbetsinkomster för dem i mindre ekonomiskt utvecklade länder. 2021 gjorde Axie Infinity rubriker genom nyheter om att spelare i Filippinerna och Indonesien hyrde Axies av andra spelare för att tjäna pengar parallellt med att pandemin hindrade deras möjligheter att arbeta i den verkliga världen. Denna modell vittnar om den otrolig kapacitet Play2Earn-spel har, då det kommer till att förändra livet för vanliga människor runt om i världen.

Decentraland (MANA) är en av världens första spelarägda virtuella världar

Decentraland (MANA) är en virtuell 3D-värld som är allmänt erkänd som ett av kryptons mest älskade metaverse-projekt. I Decentraland kan användarna bygga nästan vad de än kan tänka sig. Redan idag är världen full av skyskrapor, kollektivtrafik och nattklubbar – precis som en riktig stad. För att börja bygga i Decentraland måste du först äga några av dess virtuella fastigheter, representerade av NFT:n LAND. 

Samtidigt som andra spel, såsom Second Life, har erbjudit något liknande i flera år, differentierar sig Decentraland genom hur det ägs av dess användare. Till skillnad från Second Life ägs Decentraland inte av något företag. Istället ägs och styrs det av commynityn. Inte vid något tillfälle kan utvecklarna komma att ta din LAND: den är din att behålla tills du, och bara du, bestämmer dig för att sälja den.

Vad gör Metacade (MCADE) för att revolutionera metaverse?

Metacade är en virtuell mötesplats för Play2Earn och spel-community i metaverse som spelare kan kalla hem. Till skillnad från Axie Infinity och Decentraland är det inte ett verkligt spel du kan spela – det är dit du vänder dig för att hitta dessa spel. Metacades vision är istället att skapa en plattform som fungerar som en portal in i världen av Play2Earn och GameFi. På så sätt kan dess användare upptäcka, tjäna mer på och sätta sin prägel på framtidens spel.

Kärnan i Metacades filosofi är att maximera användarvärdet i varje steg. Det är därför de planerar att vara en allt-i-ett-lösning som hjälper alla, oavsett bakgrund, att komma in i metaverse. På Metacades plattform kommer du att kunna upptäcka topplistor, innehåll och recensioner. Detta gör det smidigt och enkelt för dig att hitta de bästa Play2Earn-spelen, tillsammans med några av de allra bästa av GameFi-alfa som delas av branschexperter.

För att uppmuntra sina användare att dela med sig av sin kunskap med andra, belönar Metacade varje användare som bidrar till communityn med MCADE tokens. Ja, det stämmer: varje gång du publicerar en recension, ger några tips eller producerar innehåll som hjälper andra tjänar du på att dela det du redan vet.

Ett av Metacades mest ambitiösa mål är att faktiskt finansiera nästa våg av Play2Earn-titlar. I slutet av 2023 planerar Metacade att tilldela sin första Metagrant till en lycklig utvecklare. Vem som får priset beslutas av Metacades community. 

Varje användare kommer att ges möjlighet att rösta på spelet som de vill ska utvecklas, bland dussintals idéer som lagts fram av Metacades community av utvecklare. Så småningom kommer den färdiga titeln att läggas till Metacades virtuella arkad, som en dag kommer att bli den största samlingen av community-stödda spel i världen någonsin.

Precis som Decentralands är Metacades vision att vara en plattform som till fullo är ägd och styrd av spelarna. När Metacade uppfyller sin plan att vara en självförsörjande community i framkanten av Web3, kommer det ursprungliga teamet bakom projektet att överlåta ledarskapspositioner till plattformens mest betydelsefulla medlemmar. Dess användare kommer att ges rösträtt, så att de kan säga sitt om vilka funktioner som bör läggas till, hur många tokens som bör cirkulera, partnerskap och mer.

Varför kommer Metacade att bli mer framgångsrikt än Axie Infinity och Decentraland?

När man investerar kan det vara svårt att välja vinnare. Enligt CNBC kämpar även Wall Streets mest framstående investerare för att överträffa index som S&P 500. Detta går att applicera även då man jämför Axie Infinity och Decentraland med Metacade.

Axie Infinity och Decentraland är som de enskilda aktierna; deras tokens kan klara sig otroligt bra om allt går enligt plan, men de är också utsatta för risken att de kanske misslyckas med att attrahera det antal användare som behövs för att nå verklig framgång.

Du kan tänka på Metacade mer som indexet. Eftersom Metacade bokstavligen är en metaplattform – det vill säga, det är inte ett spel i sig, men det är dit du vänder dig för att hitta dessa spel – dess är framgång direkt kopplad till hur GameFi-branschen som helhet presterar, snarare än ett individuellt spels prestation.

Metacade har positionerat sig perfekt för att kunna bli en riktig maktfaktor inom Web3 och Play2Earn-spel. Detta stödjs av att industrin för metaverse-spel, enligt Global Market Estimates, ser ut att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,2 % mellan 2022 och 2027. Dessutom förutspår Crypto.com att GameFi kommer att växa 10 gånger snabbare än som traditionellt spel till 2025.

Även om AXS och MANA kommer att vara värda $0, kommer Metacade fortfarande att existera. Plattformen är ett centrum för spel och utveckling, och dess betydelse kommer sannolikt att uppskattas och spridas snabbt. Om du har funderat på att investera i AXS eller MANA kanske du vill ompröva dina tankegångar och börja undersöka Metacade istället.

Du kan köpa Axie Infinity på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10