Kommer Metacade (MCADE) att bli lika framgångsrik som Avalanche (AVAX)?

Av:
nov 16, 2022
Listen to this article
  • Avalanche (AVAX) är en av de främsta konkurrenterna till Ethereum, med fokus på skalbarhet och hållbarhet
  • Metacade är en av de bästa Web3-tokens som äntrar scenen med planer på att revolutionera spelindustrin
  • Plattformen visualiserar en självförsörjande ekonomi där spelare direkt belönas för värdet de ger communityn

Få tokens har nått framgång lika snabbt som Avalanche sedan lanseringen 2020. Det är en av de hetaste konkurrenterna till Ethereum på dagens marknad och har gett några kompetenta investerare avkastning på nästan 50 gånger deras initiala investeringar. Nu ser spekulanter liknande potential i ett nytt projekt som heter Metacade. 

Idag ska vi dyka in i båda plattformarna och diskutera om Metacade skulle kunna bli lika framgångsrik som Avalanche.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vad är Avalanche (AVAX)?

Avalanche är en konkurrent till Ethereum som prioriterar transaktionshastigheter, låga kostnader och miljömässig hållbarhet. Det är en av många plattformar för smarta kontrakt som tillåter utvecklare att bygga decentraliserade appar (dApps), decentraliserad finans (DeFi),  Non-fungible tokens (NFT:er) och mer. AVAX används för att betala transaktionsavgifter och delta i omröstningar kring förändringar av plattformen. Dessutom kan innehavare av AVAX låsa sina tokens och få belöningar för att validera transaktioner på nätverket i en process som kallas staking.

Avalanche står ut med snabba transaktionstider och en unik mekanism kring token-burning. De hävdar att de kan behandla 4 500 transaktioner per sekund (TPS), jämfört med Ethereums 15. Men med lanseringen av Ethereum 2.0 förväntas Ethereum kunna hantera mycket mer – ungefär 100 000 TPS framöver. 

Hur fungerar Avalanche (AVAX)?

Förenklat sagt kan man säga att Avalanche kan stoltsera med en av de snabbaste transaktionshastigheterna. De ligger även i topp då det kommer till den tid det tar en transaktion att bearbetas och bli oåterkallelig genom ett slags kedjereaktion. När en transaktion utförs kommer en validerare att ta en slumpmässig uppsättning andra validatorer för att kontrollera om transaktionen är legitim. Dessa validerare kontrollerar sedan detta med andra validerare och processen upprepas tills hela systemet når enighet om att transaktionen är giltig.

När det gäller mekanismen kring token-burning som beskrivs ovan, tas transaktionsavgifterna bort från det tillgängliga utbudet av AVAX. Detta leder till att utbudet av AVAX minskar med tiden och, i teorin, driver upp AVAX pris.

Vad är Metacade (MCADE)?

Metacade är ett kommande projekt som syftar till att bygga en levande community i framkant av allt kopplat till Web3 och GameFi. Teamet bakom Metacade har för avsikt att det ska vara världens första arkadspel med play to earn utvecklat av dess community och skapa ett utrymme för de som är peppade på Web3 att upptäcka, tjäna pengar och bidra till internets framtid.

Istället för att låta spelutvecklande studior uppbackade av riskkapitalister diktera framtiden för spel, planerar Metacade att ge tillbaka makten till spelare. De lanserar funktioner som Metagrants, som kommer att göra att communityn endast finansierar de bästa titlarna inom GameFi, och belöningar till de som deltar i feedbackprocessen.

Hur fungerar Metacade (MCADE)?

I grund och botten är Metacade en allt-i-ett-plattform som siktar på att vara självgående. Det är dit användarna vänder sig för att upptäcka det bästa spelet för att tjäna belöningar, lära sig de bästa tipsen för att maximera sin inkomst från spel, involveras i testning och hitta jobbmöjligheter inom Web3-branschen – allt under ett och samma tak

En viktig del av Metacades ekosystem kommer att vara dess belöningsmekanism. Liksom vad gäller Avalanche är staking av Metacade-tokens (MCADE) möjlig, i utbyte mot passiv inkomst. Men användare belönas också i jaken på att hitta den bästa alfa-versionen av GameFi-spel, skriva recensioner och producera innehåll som hjälper andra. 

Dessutom kommer användare att belönas för att de deltar i testning av play to earn-spel och ger direkt och användbar feedback till utvecklare. Plattformen kommer också att generera intäkter genom denna testprocess, eftersom utvecklare betalar Metacade för tillgång till direkt feedback från hundratals motiverade och dedikerade användare.

Andra funktioner, som Launchpad, kommer att möjliggöra för utvecklare att finansiera lanseringar och marknadsföra sina spel till en massiv community på plattformen. För att kunna lägga upp jobbannonser på Metacade kommer företag också att behöva betala en liten avgift, liknande hur jobbsöksplattformen Indeed fungerar idag. Annonsintäkter, deltagande i turneringar och en lön för att spela arkadspel kommer också att generera pengar till Metacades community.

Att vara en decentraliserad community innebär att alla överskottsintäkter går tillbaka till Metacades kassa. Det finns planer på att Metacade ska bli en decentraliserad autonom organisation (DAO), vilket innebär att plattformen blir självstyrande samtidigt som modellen för intäkter och belöningar bibehålls. För att göra betalningar från kassan kommer plånböcker som kräver flera signaturer att kräva att två eller flera nyckelinnehavare skriver under på transaktionen. Detta kommer att förhindra obehöriga parter från att manipulera communityns medel.

Liksom AVAX kommer Metacade också att introducera token-burning som en del av denna DAO, vilket gör det möjligt för innehavare av MCADE att kontrollera hastigheten som MCADE tokens tas bort från det totala utbudet. Förutsatt att efterfrågan på MCADE växer, bör dess pris också öka i takt med att utbudet minskar.

Kommer Metacade (MCADE) att bli lika framgångsrik som Avalanche (AVAX)? 

Så länge den förväntade enorma tillväxten av Web3, GameFi och metaverse-spel under de närmaste åren tar fart kan Metacade lätt bli internets ultimata destination för spelare i framtiden. 

Med tanke på att Avalanche möter hård konkurrens från Ethereum och andra copycats, finns det begränsad utvecklingspotential för AVAX. Detta hänger på om den kan skilja sig från mängden i det långa loppet, vilket är allt mer osannolikt med tanke på Ethereums popularitet och den senaste sammanslagningen

När det kommer till Metacade så finns det inget liknande och det skulle lätt kunna attrahera en mängd användare när Web3-industrin fortsätter att öka i omfattning. Just nu är Metacade en fantastisk möjlighet att vara en tidig investerare i den framtida tillväxten av metaverse-spel.

Du kan köpa Avalanche på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.