Metacade och Polkadot: Två långsiktiga projekt som kan ta stor plats i kryptospelindustrin 2023

Av:
nov 16, 2022
Listen to this article
  • Polkadot tillhandahåller en effektiv skalbarhetslösning för Play2Earn-spel
  • Metacade lanserar en plattform som syftar till att störa spelindustrins framtid
  • Planer finns på plats för community-stödda titlar i en livlig virtuell arkad

Kryptospelindustrin förväntas växa enormt under det kommande decenniet. Blockkedjebaserade spel har exploderat med 2 000 % sedan första kvartalet 2021, enligt Coindesk, och nu försöker investerare att dra nytta av denna blomstrande industri.

Två projekt i framkant av Play2Earn och GameFi är Polkadot och Metacade. Idag ska vi förklara hur dessa två plattformar skulle kunna användas för att hjälpa till att utveckla framtidens spel, och vilken som kan erbjuda den bästa potentialen när det gäller investeringar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Polkadot har den perfekta infrastrukturen för Play2Earn

Polkadot är en rival till Ethereum som lanserades för att lösa problemet med interoperabilitet som har plågat kryptoekosystemet sedan start. Interoperabilitet innebär i huvudsak förmågan att kommunicera och dela information över separata blockkedjor. Polkadot åtgärdar detta problem genom att tillåta användare att bygga länkar mellan blockkedjor, både offentliga och privata, som kan kommunicera på ett snabbt, skalbart och säkert sätt.

På grund av dessa länkar, även kända som parakedjor, kan spel över Polkadot köras sömlöst – med låga avgifter, hög genomströmning av transaktioner och snabba transaktionstider: vilket är avgörande för alla titlar inom kryptospelbranschen. Play2Earn-spel byggs redan på Polkadot som har en otrolig potential.

Till exempel är Domi Online en MMORPG som liknar Runescape och League of Legends, förutom en viktig skillnad: spelare har äganderätt över sina föremål i spelet. Detta innebär att dess användare faktiskt belönas för den tid som läggs på att skapa för att tjäna sällsynta tillgångar och ger spelare möjligheten att sälja sin cache för riktiga pengar utanför Domi-marknaden.

Ett annat spel, Polychain Monsters, ser spelare slåss mot sina virtuella 3D-monster, kända som Polymon, för att vinna PMON tokens som kan bytas ut mot riktiga pengar. Liksom Axie Infinity representeras polymoner av sina egna non-fungible tokens (NFT) och kan handlas med vinst. 

Dessa två projekt visar Polkadots potential som en seriös utmanare till att få kryptospelindustrin att växa. Genom att kombinera element från redan framgångsrika spel och implementera dem genom Polkadots robusta infrastruktur, kan DomiOnline och Polychain Monsters vara början på något episkt för Polkadot-baserade spelekosystem.

Vad är Metacade?

Metacade är en kommande community hub som försöker bli den ledande drivkraften bakom kryptospelindustrin. Metacades plattform är en virtuell hangout för Play2Earn-spelare, kryptoentusiaster och utvecklare där de kan mötas, tjäna belöningar och bidra till framtiden för blockkedjebaserade spel. 

För att göra detta sätter de communityn först, alltid. Detta innebär inte bara att belöna användare för deras roll i Metacades community, utan också att låta dem rösta på spel de vill ska finansieras, hjälpa användare att hitta arbete i kryptospelindustrin och så småningom låta communityn styra sig själv. 

Dessa funktioner är alla utformade för att skaka om den konventionella, centraliserade videospelsindustrin. Istället för att studiochefer som inte riktigt har kontakt med den dagliga verksamheten ska styra framtiden för decentraliserat spel, strävar Metacade efter att ge tillbaka makten till spelarna och bli världens första virtuella arkad driven av dess community.

Vad gör Metacade för att revolutionera kryptospelindustrin 2023?

Belönar användare för deras roll

Som nämnts planerar Metacade att belöna sina användare för att de bidrar till communityn. Varje gång någon skriver en recension, leder GameFi-alfa eller innehåll som hjälper nya spelare att bättre förstå Play2Earns värld, belönas de med plattformens token MCADE. Det kommer till och med att finnas möjligheter att tjäna lite extra pengar genom att testa prototyper byggda av Metacades community av utvecklare. 

Finansierar de senaste titlarna

För att finansiera nästa våg av banbrytande Play2Earn-titlar planerar Metacade att lansera Metagrants. För att vinna en Metagrant måste utvecklare först anmäla sin projektidé i en tävling tillsammans med dussintals andra. Metacade-användare röstar sedan på spelet de vill ska utvecklas, och den mest populära idén vinner finansiering från communityns kassa. Så småningom planerar Metacade att ha en virtuell arkad fullpackad med Play2Earn-spel, som har röstats fram av Metacades community.

En plats för att hitta arbete i den digitala ekonomin

År 2024 kommer Metacades ambitiösa plan att lansera en inbyggd annonsplats för jobb att förverkligas. Detta kommer att göra att banbrytande Web3-företag, metaverse-projekt och ledare inom kryptospelindustrin kan erbjuda arbete till communityn genom gig, praktikplatser och potentiella heltidsanställda positioner. För närvarande finns ingen central plattform där alla dessa jobb kan hittas, och Metacades mål är att ändra på det.

En communityägd plattform

Så småningom planerar Metacade att förvandla sin community till en decentraliserad autonom organisation (DAO). Detta kommer att göra att teamet bakom Metacade överlämnar ledarskapspositioner till communityns medlemmar, vilket gör det möjligt för innehavare av MCADE tokens att rösta på funktioner som de vill ska utvecklas – potentiella partnerskap, och till och med den hastighet med vilken MCADE bränns/återköps. För att säkra detta, implementerar de multi-sig-plånböcker, vilket kommer att kräva att två eller flera av Metacades betrodda nyckelinnehavare skriver på alla transaktioner som görs från kassan.

Ska du investera i Polkadot eller Metacade?

Både Polkadot och Metacade är två otroliga plattformar som kommer att underlätta den snabba tillväxten av Web3 och Play2Earn-spel under de närmaste åren. Men det finns en klar vinnare här: Metacade. Det beror på att plattformen får exponering från den snabba tillväxten av kryptospelindustrin – som enligt Crypto.com förväntas öka 10 gånger snabbare än traditionellt spelande under de kommande 3 åren.

Även om Polkadot kan dra nytta av denna tillväxt, kommer det inte att vara på samma nivå som Metacade. Det är som att investera i ett lovande företag jämfört med S&P 500; även om indexet visar en viss tillväxt, kommer du alltid att tjäna mer på ett företag i en snabbt växande bransch. Av denna anledning kan man säga att om du funderar på att investera i den groende GameFi-branschen, bör du starkt överväga Metacade som en seriös utmanare att lägga till din portfölj.

Du kan köpa Polkadot på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10