ICYMI: Viktiga höjdpunkter från Mars Labs Metaverse AMA

Av:
nov 22, 2022
Listen to this article
  • Mars Labs Metaverses chefer hade en AMA på OKX Telegram-kanalen.
  • Tokenomics, planen för 2023 och långtidsplaner var ämnen som diskuterades.
  • Mars Labs VD Kevin Chang sa "vi ser hundratals och tusentals människor samlas på en plats".

Kevin Chang, VD för Mars Labs, och Amy Lee, Brand and Business Development Manager, var värdar förra veckan för en AMA (”ask me anything”) på den officiella OKX Telegram-kanalen. För de som inte kunde lyssna på konversationen live, är här några viktiga tips från evenemanget.

Med deras egna ord: vad är The Mars Metaverse Project

Enkelt uttryckt skapar Kevin och hans team en metaverse-spelplattform med Mars-tema där användare kan chatta, interagera med vänner, spela sport, rita, vara artist eller campare. Användare ”kommer att bli belönad när du spelar ett spel men du kan också bli belönad för att vila vid stranden, eftersom varje spelare är unik och viktig. Och det tillsammans utgör vårt metaversa ekosystem”.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Invezz har tidigare täckt lanseringen av Mars Token på OKX-kryptobörsen.

Mars Labs tokenomics

Kevin säger att Mars tokenomics är baserad på antalet användare som gillar spelet. Kevin förklarar:

”Dagligen aktiva användare när vi släpper spelet fungerar som ett basnummer för belöningarna som ska delas. Och MRST fungerar som ett verktygs- eller utgiftstoken för att köpa föremål i spelet. Eller faktiskt, typ för att leva i den metaversa världen. Vårt spel är ett gratis att spela mobilspel, men för att kunna njuta av utökat innehåll; de skulle behöva använda MRSTs – token som genereras av systemet, P2E-systemet. Den kan användas för att köpa eller skapa NFT:er som enskilda användare eller en artist genererar. Eller de kan till och med köpa hemmöbler till sina bostäder eller byggnader. Det kommer till och med att användas för att betala böter om en användare bryter mot regler som skadar de levande i metaversen.”

Senare i AMA förklarar Amy att token utfärdas i enlighet med antalet dagliga aktiva användare som är cirka 100 000 DAU. Baserat på detta antal utfärdar Mars cirka 330 000 MRST per dag, vilket är cirka 2,8 MRST per användarbelöning och dag. Den grundläggande utsläppshastigheten är cirka 2% och baseras på 100 000 DAU. Mars-teamet ”försöker att inte bränna MRST utan fokusera på att återvända eller spendera till 1,8%.”

Whitepaper med ytterligare detaljer finns här.

Vad du kan förvänta dig 2023

Kevin och hans team började som en spelutvecklarstudio 2018 men är nu fast beslutna att gå ”all-in” på metaversen för att vara en ”tidig start av branschen.” Metaversindustrin som helhet är fortfarande i ett tidigt skede och 2023 kommer att markera det första ”stresstestet” för Mars. Kevin säger:

”Vi är i förberedelser för vårt första stresstest nästa år där vår metaverse kommer att baseras på massivt multiplayer online eftersom vi anser att metaverse borde vara platsen där människor måste interagera – för att bygga innehåll, umgås och dela. Så vi tittar på hundratals och tusentals människor som samlas på ett ställe för ”stresstestet” för att kontrollera vår serverkapacitet som vi har utvecklat.”

Det ’ultimata målet’

MRST-tokenen, enligt Kevin, finns för att belöna användare. Men MRST är tänkt att användas för tjänster också med det slutliga målet att skryta med så många användare som webb2-metaverseprojekt som Roblox och Zepetto lockar.

Enligt Kevin är det andra målet för MRST att varumärken ska ta till sig myntet och skapa ett ekosystem.