Solana (SOL) vs. Metacade (MCADE): Vilken är den bästa krypton att investera i?

Av:
Dec 1, 2022
Listen to this article
  • SOL är den snabbaste blockkedjan på marknaden med planer på att lansera en Solana-baserad smartphone 2023
  • Metacade är ett nytt projekt med ambitionen att vara en community hub i framkanten av GameFi-marknaden
  • Metacade-plattformen har innovativa planer på att bli ett riktigt kraftpaket inom spelbranschen

Nu, när marknaden troligen är på botten, är den perfekta tiden att börja köpa tokens med rabatt. Men vilken är egentligen den bästa krypton att investera i? På marknaden finns flera starka projekt, av vilka vi idag lyfter vi fram två stycken: Solana (SOL) och Metacade (MCADE).

I den här artikeln kommer vi att diskutera varför du kanske vill överväga att investera i Solana och Metacade och vilken som egentligen är den bästa krypton att investera i. Låt oss dyka in!

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ska du investera i Solana (SOL)?

Solana är den tredje generationens plattform för smarta kontrakt byggd för att lösa de låga hastigheter och höga transaktionskostnader som Ethereum dras med. Solana ses ofta som en av de bästa av marknadens krypto att investera i. Precis som vad gäller Ethereum har du tillgång till dApps, DeFi-protokoll och NFT-projekt via Solanas blockkedja. 

Solana sticker dock ut på ett viktigt sätt. Istället för att ta några minuter att göra transaktioner till priset av ett par dollar, sker transaktioner inom några sekunder och kostar endast cirka $0,00025. Dessa höga hastigheter gjorde Solana till ett av de kryptoprojekten med högst börsvärde 2021, och där i toppen befinner sig myntet fortfarande. En bidragande orsak kan ha varit de höga volymer som täppte till Ethereum-nätverket. Trots Ethereum-fusionen och andra copycats är Solana fortfarande den snabbaste blockkedjan på marknaden idag.

En av de främsta anledningarna till Solanas hausseartade trend är lanseringen av Solana Mobiles mobiltelefon Saga 2023. Denna smartphone kommer att bli en av de första enheterna förberedd för Web3 och är utrustad med viktiga verktyg för utvecklare för att kunna bygga Solana-baserade appar och funktioner lätt som en plätt. Om Saga blir framgångsrik kan den kickstarta en våg av smartphones designade med blockkedjeteknik och krypto i åtanke.

Vad är Metacade (MCADE)?

Metacade är en community hub som positionerar sig som ledare inom Web3 och Play2Earn-spel. Det är en plattform för vem som helst att logga in på, spela exklusiva Play2Earn-spel, öka sina spelintäkter och vara en del i att forma framtiden för GameFi i en fartfylld community.  

Metacades vision är att bygga den ultimata destinationen för GameFi. Det är därför du hittar chattrum, forum, guider, topplistor och turneringar där du kan få kontakt med likasinnade spelare och bli riktigt vass inom de senaste Play2Earn-titlarna – allt på en otrolig plattform.

I grunden strävar Metacade efter att vara en betydande kraft likt Solana. Men istället för att primärt utmana Ethereum, utmanar Metacade spelindustrin. Framtiden för spel dikteras i allt högre grad av spelstudior för miljarder dollar som verkar vara inställda på att pressa ut så mycket vinst som möjligt ur sina spelare på bekostnad av spelarupplevelsen. Som en kontrast till detta planerar Metacade att låta spelare direkt påverka framtiden för Play2Earn genom ett finansieringsverktyg vid namn Metagrants.

Varför ska du investera i Metacade (MCADE)?

För att förstå varför Metacades vision har så stor betydelse bör man väga in GameFi-branschen som helhet. Crypto.com förväntar sig att GameFi kommer att växa 10 gånger mer än traditionellt spel till 2025, genom att utvecklas från en industri värd 1,5 miljarder dollar till en industri värd 50 miljarder dollar. Eftersom den traditionella spelindustrin genomgår denna enorma övergång, siktar Metacade på att vara plattformen som gör allt möjligt. 

Metacades ambition är inte bara att erbjuda en rad Play2Earn-spel, utan syftet är även att hjälpa människor att även tjäna mer pengar på dem. På plattformen hittar du den bästa alfan som delas av branschexperter. Dessa kan hjälpa dig att vara på topp inom Play2Earn. Recensioner och spellistor hjälper dig vidare att hitta spelen som är värda att spela, och när du väl har samlat på dig erfarenhet kan du till och med delta i turneringar för att vinna stora priser i form av MCADE tokens. 

Du kan också bli belönad för att dela recensioner, tips och annat givande innehåll, vilket helt enkelt innebär att du kan tjäna på att hjälpa andra. Funktionen med störst intjäningspotential kommer troligtvis att vara Metacades annonsplats för jobb, som lanseras 2024. Här hittar du mindre gig där Metacades interna testmiljö används, praktikplatser och alla möjliga positioner hos företag i framkant av utvecklingen av Web3. Allt detta kommer att göras med MCADE som betalningsmedel.

En av huvudorsakerna till att Metacade (MCADE) kan vara den bästa krypton att investera i är finansieringssystemet med Metagrants. Metagrants erbjuder livsförändrande finansiering till utvecklarna som skapar de spel som communityn faktiskt vill spela. Projekt läggs till en pool med dussintals idéer, och vinnaren, vilken röstas fram av communityn, får medel från Metacades kassa för att bygga spelet tillsammans med de mest lojala fansen. Metacade planerar att fylla sin virtuella arkad med endast de bästa Play2Earn-titlarna, som stöds av communityn. 

När Metacades vision är uppnådd är det dags för det sista steget: att förvandla plattformen till en decentraliserad autonom organisation (DAO). Vid detta stadie kommer det ursprungliga teamet bakom Metacade att ta ett steg tillbaka och låta medlemmar i communityn att ta ledarroller. Härifrån kommer innehavare av MCADE att kunna rösta på alla viktiga beslut, som nya funktioner, partnerskap, antal cirkulerande tokens och mer, vilket innebär att världens första riktigt demokratiska virtuella arkad skapas.

Är Solana (SOL) eller Metacade (MCADE) den bästa krypton att investera i?

Som du kan se har både Solana och Metacade otroliga planer inom sina respektive områden. I och med lanseringen av sin smartphone Saga kan Solana förebåda en ny era av enheter byggda för en värld mer eller mindre dominerad av blockkedjor. När det gäller den bästa krypton att investera i, utkristalliserar sig en tydlig vinnare. 

En kryptoinvestering i Solana just nu kan fortfarande generera enorma vinster på en tjurmarknad. Men med tanke på att Solana möter hård konkurrens från flera tredje generationens plattformar för smarta kontrakt, och nu Ethereum sedan fusionen, är Solanas framtid beroende av dess förmåga att ligga steget före resten av marknaden.

Metacade är å andra sidan ett nytt projekt som äntrar en snabbt växande marknad med liten konkurrens. Om allt går enligt planerna kan Metacade snabbt bli en ledare på GameFi-marknaden. På vägen är såväl stora marknadsandelar som en lojal community högst troligt. Detta gör verkligen MCADE till en bra investering.

Till detta utgångsläge för Metacade ska även adderas att det fortfarande är möjligt att delta i MCADE tokens pre-sale. Detta gör att Metacade definitivt är den bästa krypton att investera i av de två. Potential för en fantastisk utveckling framåt är stor! Just nu är Metacades pre-sale fortfarande i fas 1, vilket innebär att du kan få 125 MCADE tokens för bara $1. I fas 8 får du däremot bara 50 MCADE tokens för $1. Om du vill maximera din avkastning på en av de bästa av marknadens krypton att investera i just nu, bör du se till att komma in nu hellre än senare!
Du kan delta i Metacades pre-sale här.