CAC 40-indexprognos efter att S&P sänker Frankrikes utsikter till "negativa"

Av:
Dec 4, 2022
Listen
  • S&P sänker Frankrikes utsikter till "negativa"
  • CAC 40-index avancerat på veckobasis
  • 6 500 representerar den nuvarande stödnivån

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Frankrikes CAC 40-index steg framåt på veckobasis även om kreditvärderingsinstitutet S&P Global sänkte Frankrikes utsikter till “negativa” från “stabila”.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Enligt S&P kommer landets avtagande ekonomi och statliga åtgärder för att hjälpa hushåll och företag mitt i energiinflationen att fortsätta pressa Frankrikes offentliga finanser.

Nedgraderingen kommer mitt i Frankrikes redan stora statsskuld och det är viktigt att notera att S&P-byrån tror att uppgången i energipriserna sedan kriget mellan Ryssland och Ukraina kan bli en mycket mer långvarig chock för många europeiska länder än det tillfälliga fallet i efterfrågan orsakad av covid-19-pandemin 2020.

Bruno Le Maire, Frankrikes ekonomiminister, sa också att höga energipriser fortsätter att utgöra en “stor risk” för den franska industrin och många fabriker är i en situation att minska produktionen och sätta tiotusentals anställda på permission.

Denna situation kan påskynda vägen mot recession och utsikterna för riskaptit på kort sikt ser inte bra ut.

Det är också viktigt att säga att inflationen i Frankrike oväntat låg kvar på rekordhög nivå i november, vilket trotsade en avmattning i andra delar av euroområdet.

Konsumentpriserna steg med 7,1% från ett år tidigare, vilket motsvarar oktoberökningen, vilket tyder på att Frankrike inte alls är färdiga med ansträngningarna att få ner inflationen. Bloomberg rapporterade:

Frankrikes rapport visade en acceleration i prisuppgångar för livsmedel och tillverkade varor, medan energikostnaderna för hushållen mjuknade, även när regeringen minskade rabatten på diesel och bensin. Stigande priser skadar konsumenterna, som skär ner på utgifterna för energi, tillverkade varor och livsmedel i oktober.

Uppåtpotentialen för Frankrikes CAC 40-index är fortfarande begränsad, och det kortsiktiga ödet för landets ekonomi kommer att bero på hur man kan kompensera motvinden av geopolitisk osäkerhet, störningar i leveranskedjan och de stigande levnadskostnaderna.

Teknisk analys

Copy link to section

CAC 40-index steg mer än 15% sedan 3 oktober 2022 och avslutade veckan på 6 742 poäng. Priset har också stabiliserats över det 10-dagars glidande medelvärdet, vilket verkligen är ett positivt tecken; ändå bör investerare tänka på att risken för ytterligare en “försäljning” förmodligen inte är över.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödnivån på 6 500 kan nästa mål vara runt 6 000 eller till och med under. Å andra sidan, om priset hoppar över 6 800 poäng kan nästa mål vara motstånd vid 7 000.

Sammanfattning

Copy link to section

Frankrikes CAC 40-index steg framåt på veckobasis även om kreditvärderingsinstitutet S&P Global sänkte Frankrikes utsikter till “negativa” från “stabila”. Uppåtpotentialen för Frankrikes CAC 40-index är fortfarande begränsad, och om priset faller under de 6 500 poäng som representerar den nuvarande stödnivån kan nästa mål vara 6 000 poäng.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Index Marknadsanalys