Vad kan man förvänta sig av kryptospel (P2E) och Metaverse-industrin 2023? Metacade ser ut att kunna skjuta i höjden

Av:
Jan 4, 2023
Listen to this article
  • Metacade planerar att skapa den största arkaden som finns på blockkedjan.
  • Spelare kan tjäna pengar på flera sätt genom Metacade, inklusive Play2Earn och Create2Earn
  • Metacade planerar att bli en DAO i slutet av 2024, med communitymedlemmar i centrala roller

Spelindustrin växte avsevärt under covid-19-pandemin då allt fler människor vände sig till onlinespel för social interaktion. När världen nu återvänder från nedstängningar pekar mycket på att denna tillväxt inte bara var en fluga.

Kryptospel är nämligen ett populärt område som kombinerar de bästa delarna av krypto och spel, vilket gör det förståeligt att det är play-to-Earn-sektorn (P2E) som är på mångas läppar när vi går in i 2023.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den fortsatta utvecklingen av metaverse-industrin innebär också en ökning av antalet spelbolag som använder blockkedjeteknik för att skapa spelappar. Ett av de mest spännande nya projekten är Metacade, vars värde ser ut att skjuta i höjden 2023.

Vad är Metacade?

Metacade är metaverse-branschens första virtuella spelarkad som erbjuder spelare ett brett utbud av spelalternativ och möjligheter att tjäna pengar. Det är en plats där spelare kan umgås avslappnat med vänner och familj eller delta i seriösa turneringar mot andra rutinerade spelare med lukrativa belöningar.

Tidiga indikationer tyder på att Metacade kommer att vara ledande inom kryptospel 2023. Betastadiet av dess pre-sale samlade in nästan $1 miljon under de första tre veckorna.

Metacades whitepaper beskriver projektets färdplan mer detaljerat och tar upp plattformens mångfacetterade och rika framtid, vilken inkluderar följande funktioner:

  • Introduktion av Metagranter under Q3 2023
  • Annonsplats för jobbmöjligheter som en del av Work2Earn-initiativet under Q1 2024
  • Övergång till en DAO under Q2 2023
  • Fullständig DAO-styrning före Q4 2024
  • Flera intäktsströmmar
  • Plånbok med flera signaturer för en hög säkerhetsnivå
  • Flera möjligheter för Metacade-användare att tjäna belöningar

Hur fungerar Metacade?

Metacades plattform står dess community-medlemmar i centrum. Det finns inga riskkapitalister eller multinationella spelbolag inblandade i Metacade. Istället kommer alla beslut om communityns framtid att avgöras av spelarna, för spelarna.

Metacade erbjuder användarna flera möjligheter för att tjäna belöningar. I första hand tjänar spelare MCADE genom plattformens P2E-mekanism. Dessutom erbjuder Metacade Compete2Earn-funktioner som belönar spelare om de lyckas i spel och turneringar. Metacade erbjuder till och med belöningar för användare som satsar sina MCADEs.

Andra sätt att tjäna pengar inkluderar plattformens Create2Earn-system, som ser till att community-medlemmar belönas för att de bidrar till plattformen och engagerar sig socialt. Dessa belöningar kan erhållas genom att dela alfa, publicera spelrecensioner och förmedla kunskap till andra community-medlemmar. Dessutom kommer annonsplatsen för jobbmöjligheter att erbjuda användare sätt att få kontakt med Web3-aktörer och spelutvecklare. Genom detta Work2Earn-initiativ kan användare hitta sitt nästa jobb från Q1 2024 och framåt.

Med hjälp av Metagranter kommer Metacade även att uppmuntra spelutvecklare att utveckla och släppa projekt på plattformen. Denna idé innebär att utvecklare skickar in spelförslag och låter Metacade-användare rösta på de bästa spelidéerna. Spelutvecklarna med vinnande spelförslag kommer att få finansiering med Metagranter. På så sätt stöttas de i utvecklingen av spelen. Den första Metagranten kommer att delas ut under Q3 2023, och det första Metagrant-stödda spelet lanseras under Q1 2024.

Det slutliga målet är att Metacade ska vara en fullfjädrad DAO senast Q4 2024. Viktiga roller och ansvar överlämnas då till communityns medlemmar i takt med att plattformen blir en självstyrande verksamhet.

Vid det laget kommer plattformen att vara helt självförsörjande med intäktsströmmar från pay-to-play-spel, reklam, inträdesavgifter för turneringar och prisdragningar samt jobbannonser och plattformens launchpad, där externa företag kommer att betala för att få släppa spel på plattformen. 

Varför skiljer sig Metacade från andra P2E-plattformar?

Många befintliga plattformar för blockkedjespel förlitar sig på ett enda spel eller ett minimalt utbud av titlar för att locka användare. Metacade är annorlunda eftersom det kommer att vara en helhetslösning för det bredaste utbudet av spel i metaverse.

Metacades starka fokus på dess community ger makten till användarna av plattformen. Som nämnts ovan kommer innehavare av MCADE att kunna rösta på vilka spel som ska utvecklas och läggas till på sidan genom Metagrant-programmet. Dessutom kommer plattformens framtid att dikteras av de som betyder mest: spelarna. Ingen individ kommer att enväldigt dra i trådarna. Genom att bli en DAO kommer Metacade att verka demokratiskt, med användarnas bästa i centrum.

Den kanske starkaste delen av Metacade är dock nog ändå hur omfattande dess färdplan framåt är. Det breda utbudet av spel som Metacade erbjuder och den ständiga utvecklingen av plattformen är bara en del av dess vision för dess framtid. Metacade har för avsikt att ta saker till nästa nivå genom att erbjuda spelare en mängd olika sätt att tjäna en riktig inkomst på. Så småningom är tanken dessutom att communityn ska ta fullt ägande över plattformen. Dessa planer möjliggör för Metacade att vara ett långt mycket mer hållbart projekt än många andra plattformar med kryptospel. 

Så köper man MCADE

Metacades pre-sale är live där du kan köpa en MCADE för $0,01 i första stegets pre-sale. I beta-steget av MCADE:s pre-sale sålde tillgången slut inom tre veckor; men det finns fortfarande möjligheter för smarta investerare att generera potentiell avkastning genom att investera tidigt. I slutet av MCADE:s pre-sale ser det ut som att Metacade kommer ha ett börsvärde på runt $28 miljoner och en token kommer att värderas till $0,02.
Du kan delta i Metacades pre-sale här.