Bästa krypton för 2023 – därför kan du bli rik av att investera nu!

Av:
Jan 9, 2023
Uppdaterad: Jun 30, 2024
Listen
  • Metacade kan generera grym avkastning till de som är smarta nog att dra nytta av dess pre-sale
  • Många projekt ser ut att generera lägre avkastning 2023 efter ett tufft år för krypto
  • Att dra nytta av en pre-sale med stor potential kan vara det bästa sättet att gå rejält plus 2023

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Efter ett tufft 2022 för kryptovärlden kan björnmarknaden äntligen ha nått botten. Naturligtvis vet erfarna investerare att köp i botten av marknaden är ett drömscenario, så naturligtvis tittar många på vilka projekt som visar tecken på att vara den bästa krypton för 2023. 

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

I denna artikel lyfter vi fram de 10 bästa kryptoprojekten att investera i för finfin avkastning 2023. Häng med!

Metacade (MCADE) 

Copy link to section

Metacade har nyligen lanserat sin pre-sale. Projektet strävar efter att göra stort avtryck inom Web3-spel genom att bygga ett innovativt community-nav för spelare och kryptofans där de kan mötas i deras gemensamma passion för spel. Plattformen kommer att erbjuda olika möjligheter kopplat till Play-to-Earn (P2E), turneringar, topplistor, beta-testning och GameFi-alfa. 

I Metacades whitepaper framkommer att de har planer på många intressanta funktioner planerade. Bland dessa återfinns en launchpad för spelutveckling. Speldesigners kommer då att kunna tävla om Metagranter på Metacades plattform. På så sätt kommer de att kunna få finansiering för att skapa nya spel till plattformens arkadspel.

Dessutom har Metacade flera andra intäktsströmmar planerade, vilka bland annat genereras av jobbannonser, tävlingsavgifter och till och med försäljning av reklam på plattformen. Dessa kommer att hjälpa Metacade att bli en självförsörjande, intäktsgenererande community med en egen kassa.

Projektets utility token, MCADE, används flitigt över hela plattformen. Utöver att denna krypto kan användas för insats kan den också användas för alla transaktioner på plattformen, vilka sträcker sig från betalspel till köp av merchandise. 

När antagandet av Metacade ökar kommer efterfrågan på kryptovalutan att öka, vilket kommer att kunna leda till en prishöjning och enorma vinster för dem som kom in tidigt. Detta har till stora delar sin grund i att det endast finns ett maximalt utbud på 2 miljarder kryptoenheter och diskussioner förs om återköp och kryptobränning. Projektets utveckling i dess pre-sale visar att investerare gör rätt i att agera så snart som möjlig. Metacades pre-sale samlade nämligen in nästan $1 miljon på bara de första tre veckorna. 

Dessutom har investerare försäkrats om att projektet är säkert. Det har nämligen granskats av Certik, en branschledare inom revision av blockkedjesäkerhet och transparens. Som ett resultat kan en investering i Metacade under dess pre-sale göra dig rik.

>>> Du kan delta i Metacades pre-sale här <<<

Ripple (XRP)

Copy link to section

Den så kallade XRP-armén har stöttat Ripple i flera år nu. Men i och med den långvariga domstolsstriden med SEC som påstås komma närmare en lösning, är en prishöjning för XRP en klar möjlighet.

För dig som är ny inom krypto kan vi dra en snabb genomgång av vad XRP är. XRP är den digitala tillgången i ett blockkedjebaserat digitalt betalningsnätverk skapat av Ripple Labs för att underlätta snabba, säkra och billiga internationella betalningar. XRP lagras på Ripples nätverk och valutan är utvecklad med syftet att fungera som en “bridge-valuta” mellan två olika valutor.

XRP har blivit populärt bland banker och andra finansiella institutioner tack vare dess snabbhet och säkerhet. Detta gör den till ett attraktivt alternativ för internationella betalningar. Tvisten med SEC har dock bromsat antagandet och hållit nere priset mycket lägre än dess högsta notering. XRP är nämligen fortfarande nere 90 % från dess topp för fem år sedan.

Medan många investerare tror starkt på på att Ripple vinner tvisten mot SEC, överväger många tunga XRP-investerare att sälja av sina tillgångar. Så även om det kan bli några positiva prisrörelser om Ripple vinner, kanske den positiva trenden inte blir så långvarig eller så stark som många XRP-fans hoppas på.

Quant Network (QNT)

Copy link to section

Interoperabilitet är en stor utmaning för Web3, och Quant Network har enbart fokuserat på företagsdelen av detta. I centrum står kontroll över den betalningsrevolution som drivs av blockkedjan. Quant Network leds av en tidigare CTO från Bank of England och har några spännande användningsfall, såsom en digital LATAM-dollar genom deras involvering i projektet LACCHAIN.

Flera av Quant Networks planer kan gå live 2023, så trots den svåra situationen på många marknader kan QNT:s pris gå i motsatt riktning än vad många etablerade projekt gör.

Quant Network är alltså ett starkt projekt, vilket kan komma att avspeglas i dess prisutveckling. Med ett börsvärde på uppemot $2 miljarder skulle ett bra år för Quant Network kunna resultera i en prisökning på 30 – 40 % under 2023. Denna ökning kanske inte är i samma liga som projekt som Metacade, men ändå värdig vår lista över de bästa kryptovalutorna för 2023.

Bitcoin (BTC)

Copy link to section

Alla vet att Bitcoin är the real deal – originalet som startade allt. Så man kan lugnt säga att BTC har bevisat att valutan är här för att stanna. Men är det en bra investering?

Bitcoin skapades 2009 av Satoshi Nakamoto som ett decentraliserat, peer-to-peer betalningssystem som tillåter användare att göra onlinebetalningar utan en mellanhand som en bank på ett säkert sätt. Bitcoin drivs av blockkedjeteknik med en distribuerad offentlig reskontra som registrerar och validerar alla transaktioner. 

Den främsta fördelen med att investera i Bitcoin är dess potential att generera långsiktig avkastning. BTC har vuxit i popularitet under åren, och dess värde har skjutit i höjden, vilket gör det till en lukrativ investeringsmöjlighet för investerare som är villiga att vänta flera år på att den ska komma till sin fulla rätt. Naturligtvis är priset på Bitcoin mycket volatilt, men det kan vara en mycket lönsam investering i det långa loppet.

Tyvärr ligger dock dagarna då BTC stiger x1 000 bakom oss. Detta är en av huvudorsakerna till att investerare som letar efter otroliga vinster tenderar att undvika BTC och istället fokuserar på spännande nya projekt i pre-sale. Och visst, även om BTC troligtvis inte kan stiga lika snabbt och mycket som Metacade, för närvarande i pre-sale, utgör BTC fortfarande en bra, långsiktig investeringsmöjlighet.

Dogecoin (DOGE)

Copy link to section

Dogecoin är en av Elon Musks favoriter bland marknadens kryptoprojekt. Tillgången har ett stort antal följare och är känt för att vara det ursprungliga meme-myntet. Det som började som ett skämt 2013 har sedan dess blivit ett legitimt investeringsalternativ.

Dogecoin har många fördelar jämfört med andra typer av kryptovalutor. Eftersom Dogecoins nätverk är mycket stort är transaktionerna snabba och säkra. Dessutom är Dogecoins community otroligt aktivt och stödjande, så det finns massor av resurser tillgängliga för att hjälpa nya investerare att lära sig att handla och använda Dogecoin.

Utmaningar som Dogecoin står inför inkluderar dess ständigt ökande utbud och dess brist på användbarhet. Med ett utbud som blir större för varje år krävs det mer och mer pengar för att bibehålla det nuvarande priset. Vidare kan konstateras att medan Dogecoin har spelat rollen som ett roligt alternativ till Bitcoin, stöder det inte tillräckligt många transaktioner – eller slutför dem tillräckligt snabbt – för att vara en hållbar kryptovaluta för betalningar i stor skala.

Trots detta har Dogecoin en stor följarskara, och med allt fler kändisar som stöttar valutan kan priset mycket väl stiga till dess tidigare toppar.

Ethereum (ETH)

Copy link to section

Ethereum fortsätter att dominera bland marknadens lager 1-protokoll. Ethereums delning, känd som The Merge, då nätverket övergick från arbetsbevis till insatsbevis, lyckades och bidrog till att det befäster sin position som ledare bland marknadens blockkedjor för smarta kontrakt.

Ethereum har funnits i många år och har en aktiv community av utvecklare och användare som ständigt förnyar och hjälper till att förbättra plattformen. Till exempel hjälper Ethereum Improvement Proposal (EIP) processen att hålla protokollet uppdaterat med nya funktioner och förbättringar. Dessutom drar nätverket fortfarande nytta av Ethereums grundare och kryptokändis Vitalik Buterin.

Även om Ethereum verkligen är ett bra investeringsalternativ kan det ha sett sina glansdagar passera. Till följd av det stora antalet konkurrerande lager 1-protokoll idag, verkar det osannolikt att Ethereum kan matcha de senaste årens vinster. Men, liksom Bitcoin, ser Ethereum fortfarande troligen ut att vara ett utmärkt investeringsval jämfört med alternativ utanför kryptomarknaden. Med det sagt kan Ethereum fortfarande vara en kryptovaluta att räkna med när man tittar på de bästa för 2023.

Cardano (ADA)

Copy link to section

Cardano är ett lager 1-protokoll vars grundare, Charles Hoskinson, tydligt har bevisat sin önskan att vara en del av communityn. Som exempel kan nämnas de offentliga frågestunder som han har anordnat på sin YouTube-kanal i flera år.  

En stor skillnad mellan Cardano och andra projekt är det noggranna och akademiska tillvägagångssättet som teamet har anammat för att göra ändringar i protokollet. Ingenting kan genomföras utan att först granskas noggrant, vilket har hjälpt Cardano att bygga en betydande följarskara.

Till följd av att Cardano redan har en stor community anser vissa att marknaden är mättad och att priset på dess egen kryptovaluta, ADA, redan baseras på spekulationer. Denna spekulationsbaserade prissättning innebär att investerare sannolikt inte kommer att kunna generera livsförändrande avkastning när de köper ADA nu. Det kan dock fortfarande finnas en del vinster att hämta hem om tillgången kan behålla sin andel av lager 1-marknaden när den totala kryptomarknaden växer. 

Copy link to section

Chainlink är ett decentraliserat blockkedjebaserat projekt som ger en säker och pålitlig koppling mellan data utanför blockkedjan och blockkedjebaserade smarta kontrakt. Projektet syftar alltså till att överbrygga klyftan mellan världarna på och utanför kedjan.

Med Chainlink kan utvecklare skapa säkra och pålitliga smarta kontrakt som ansluter till verklig data. Det ger säker och tillförlitlig åtkomst till verkliga data, händelser och betalningar för blockkedjebaserade smarta kontrakt. Det möjliggörs genom plattformens decentraliserade nätverk Oracle Network (DON). 

Chainlink har över 1 000 integrationer och är marknadsledare inom orakelområdet. Det gör att tillgången kvalar in på vår lista över de bästa kryptovalutorna för 2023. Problemet för investerare är att bara hälften av LINK:s utbud cirkulerar, trots att det har gått flera år sedan lanseringen. Teamet bakom Chainlink säljer dessutom regelbundet LINK för att finansiera sin verksamhet. Dessa faktorer gör det mycket osannolikt att se de enorma vinsterna som de flesta kryptoinvesterare är ute efter.

Metacade är helt klart den bästa investeringen

Kryptovärlden är full av spännande investeringsmöjligheter – många med potential att göra dig rik. Vissa projekt har dock större potential att växa än andra. Metacade, med sitt fokus på den växande spelcommunityn och starka utveckling i pre-sale, visar verklig potential att göra investerare rika. 


Du kan köpa de bästa krypton i förköp hos eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.

Bitcoin Cardano Chainlink Dogecoin Ethereum Quant Ripple Kryptovaluta