Marknadens 5 mest lovande altcoins under 2023 enligt Reddit

Av:
Jan 23, 2023
Listen to this article
 • Kryptovalutor har redan ökat och FTX har kraschat, men många altcoins kan ge vinst 2023 och därefter
 • Altcoin-investerare letar efter företag med innovativa visioner och robusta ekosystem
 • Investerare kan generera större avkastning genom att investera i pre-sale

Bitcoin lider under den så kallade lagen om avtagande avkastning, vilket innebär att det kan vara för sent att investera i BTC i förhoppning om livsavgörande avkastning. Istället kan marknadens nyare och mer lovande altcoins ge högre vinster procentuellt sett. Detta är anledningen till att de altcoins som vi har listat nedan kan vara de bästa alternativen för kryptoinvesterare under 2023.

 1. Metacade (MCADE)
 2. Polygon (MATIC)
 3. Cardano (ADA)
 4. Filecoin (FIL)
 5. Polkadot (DOT)

1. Metacade (MCADE) – Marknadens mest lovande altcoin

Metacade är den första community-drivna arkaden med potential att attrahera ett stort antal användare under de kommande åren. GameFi ser ut att revolutionera den bredare spelindustrin. Dess framfart har inte minst grund i att blockkedjeteknik kan ge en förbättrad användarupplevelse, jämfört med den teknik som äldre titlar använder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Metacade positionerar sig som en potentiell marknadsledare inom GameFi-sektorn, vilket gör den till en av marknadens mest lovande altcoins just nu. Projektet kommer att bli den största arkaden som kan hittas var som helst i blockkedjan. Det erbjuder en rad Play-to-Earn-spel (P2E), vilka vart och ett har integrerad intjäningspotential. Spelare kan komma åt många olika titlar och delta i vanliga turneringar, samt tjäna kryptovalutan MCADE genom att dra nytta av Metacades unika möjligheter.

Som exempel kan nämnas att spelare kan belönas med kryptovaluta om de bidrar till communityn på ett antal sätt, inklusive genom att publicera spelrecensioner och hjälpa andra att optimera sin spelupplevelse. Plattformen syftar till att bli ett nav för alla Web3-användare och blockkedjespelare. Allt eftersom tiden går kommer plattformen att övergå till att bli en decentraliserad autonom organisation (DAO).

Varför ska man köpa MCADE?

Metacade erbjuder en heltäckande spelupplevelse och kan tjäna en viktig roll i den bredare GameFi-världen. Projektet kommer att koppla sina användare till unika jobbmöjligheter i Web3, vilket gör att spelare kan testa helt nya spel på plattformen innan de lanseras officiellt. I utbyte mot att ge feedback till spelutvecklare medan de testar dessa nya titlar, kommer Metacade att belöna sina användare med MCADE.

Förutom detta kommer Metagrant-programmet att stödja utvecklingen av GameFi-sektorn direkt genom att tillhandahålla finansiering i tidiga skeden till spelutvecklare. Metacades community kommer att rösta kring de nya projekt de vill ska föräras med Metagranter. Detta hjälper till att säkerställa att innovativa, spelarstödda spel av högsta kvalitet kan skapas.

MCADE lanserades nyligen och du har nu chansen att ta del av en unik investeringsmöjlighet. Priset ligger för närvarande på endast $0,012, men det kan stiga till över $5 under nästa tjurtrend på kryptotmarknaden. Detta gör MCADE till marknadens mest lovande altcoin 2023.

>>> Du kan delta i MCADE:s presale här <<<

2. Polygon (MATIC)

Polygon är en lager 2-skalningslösning för Ethereums blockkedja och en av marknadens mest lovande altcoins 2023. Nätverket ger en transaktionsmetod som präglas av höga hastigheter och låga kostnader. Det kan stödja ett stort antal användare utan att inverka negativt på användarupplevelsen. Detta kan ställas i kontrast till Ethereums huvudnät, som har fått stor kritik för att vara för långsamt och för dyrt när nätverket är överbelastat.

Polygon stödjer utvecklingen av decentraliserade applikationer (dApps) och erbjuder en rad utvecklarverktyg. En anmärkningsvärd funktion är Polygon SDK, som syftar till att förvandla Ethereum till ett ekosystem över flera kedjor. Detta genom att möjliggöra interoperabilitet mellan alla blockkedjor som stöder Ethereum Virtual Machine (EVM), inklusive Binance Smart Chain, Avalanche C-Chain och de olika lager 2-lösningarna för Ethereum.

Polygons nätverk kan dessutom stödja mycket skalbara dApps, vilket har gjort den till en av marknadens mest lovande altcoins och ett populärt alternativ för utvecklare av blockkedjespel. Vissa spel förlitar sig nämligen på ett stort antal interaktioner mellan blockkedjor för ett stort antal användare, så det är viktigt att kedjan som används kan leverera snabba och billiga transaktioner.

Kryptovalutan MATIC används för att betala transaktionsavgifter på Polygons nätverk och för att ge belöningar till validerare. Vem som helst kan satsa MATIC för att bli en validator, vilket hjälper till att säkra blockkedjan och stödja dess infrastruktur. MATIC kan också användas som värdeförvaring eller för att skicka pengar över hela världen på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Varför ska man köpa MATIC?

Ethereum är det största ekosystemet för dApps i Web3, och Polygon hjälper skalbarheten. Polygons nätverk gör det möjligt för Ethereum-baserade applikationer att erbjuda tjänster till miljarder människor runt om i världen utan att förlora prestanda. Detta kan bidra till att ett bredare globalt antagande av kryptovaluta inleds. Dessutom kan det främja decentralisering i övrigt.

MATIC är för närvarande prissatt till mindre än $1. Myntet har dock visat sig stå helt okej starkt under björnmarknaden och har utvecklats bra jämfört med andra altcoins. Medan många av de andra av marknadens mest lovande altcoins har tappat över 90 % från deras pristoppar, har MATIC bara backat 73 %. Även om det också är ett stort tapp, är tappet jämförbart med siffrorna för jättarna Bitcoin och Ethereum. Denna relativa styrka indikerar att MATIC är en av marknadens mest lovande altcoins 2023.

3. Cardano (ADA)

Cardano är marknadens tredje mest lovande altcoin. Det är en blockkedja byggd med insatsbevis som kan stödja ett stort antal transaktioner till en låg kostnad, utan att kompromissa med decentraliseringen. Cardanos ekosystem erbjuder över 500 projekt med en mängd olika användningsfall, inklusive marknadsplatser för NFT:er, decentraliserade upplånings- och utlåningsprotokoll och ännu fler nischade applikationer på blockkedjan som syftar till att stödja miljön.

Cardano var en av de tidigaste blockkedjorna som använde insatsbevis som konsensusprotokoll, vilket gör det möjligt för nätverket att leverera en högre nivå av skalbarhet jämfört med alternativen byggda på arbetsbevis. Cardanos insatsbevis är också mycket mindre energikrävande, så det kan ses som en grönare blockkedjelösning.

Cardanos uppgradering, vid namn Hydra, är planerad att gå live 2023. Uppgraderingen är en lager 2-skalningslösning för Cardano som minskar fördröjningen och ökar genomströmningen. Hydra kommer att öka antalet transaktioner per sekund (TPS) från 250 upp till 1 000 000 – en stor förbättring av blockkedjans prestanda.

Varför ska man köpa ADA?

Även om Cardano inte stöder lika många dApps eller användare som andra altcoins likt Ethereum, är nätverket en robust och innovativ lager 1-lösning som har hög potential för framtiden. När uppgraderingen träder i kraft kan Cardano bli en av de bäst presterande blockkedjorna som finns.

Från och med 2021 stöder Cardano även smarta kontrakt, vilket kan utöka innovationen på nätverket. Web3-tjänster är beroende av automatiskt verkställande transaktioner, och därför kan Cardanos satsning på att stödja smarta kontrakt på nätverket hjälpa till att utöka antalet dAppar och användare över tiden.

Kryptovalutan ADA är för närvarande prissatt till $0,25, så den har stort utrymme för tillväxt. Myntet kan öka till över $10 under nästa tjurmarknad, vilket gör Cardano till en av marknadens mest lovande altcoins att köpa 2023.

4. Filecoin (FIL)

Marknadens fjärde mest lovande altcoin är Filecoin. Filecoin är ett decentraliserat lagringssystem som hjälper till att skydda värdefull information med hjälp av blockkedjeteknik. Genom att använda Filecoins blockkedja kan användare ta del av en transparent, oföränderlig metod för att lagra viktig information. Detta kan säkerställa att ingen data går förlorad, skadas eller ändras över tid.

Genom att utnyttja blockkedjans naturliga nivå av decentralisering kan Filecoin lösa några centrala utmaningar kopplade till ineffektiviteten i traditionell molnlagring. Centraliserade servrar kan nämligen manipuleras eller censureras, och data kan vara kostsam att hämta. Filecoin låter användare ha full kontroll över sina egen data, vilket gör att eventuella oegentligheter från okända enheter online kan undvikas.

Kryptovalutan FIL är Filecoins egen kryptovaluta. Det används för att bearbeta transaktioner och för att säkra nätverket. FIL kan nämligen satsas som säkerhet för att säkerställa pålitlig brytning på kedjan. På så sätt kan tillgångar tas i beslag i händelse av en attack, och skadligt beteende motverkas.

Varför ska man köpa FIL?

En av de främsta anledningarna till att Filecoin är en av marknadens mest lovande altcoins är att den löser ett unikt problem samtidigt som fördelarna med blockkedjeteknik utnyttjas. Med hjälp av ett arbetsbevis som har anpassats för datalagring blir nätverket extremt säkert. Arbetsbevis är nämligen den säkraste typen av de konsensusprotokoll som finns, vilket gör Filecoin till ett  lagringssystem säkrat mot manipulation.

FIL har sjunkit avsevärt från sin rekordhöga nivå 2021 på $237, och det återstår att se om myntet kan återhämta sig till denna prisnivå, men det är absolut inte omöjligt. Från det nuvarande priset på $3,08 skulle en sådan utveckling innebära en betydande avkastning på nästan 100x. I kombination med Filecoins användbarhet gör detta att denna altcoin är en av marknadens mest lovande 2023. 

5. Polkadot (DOT)

Polkadot är en lager 0-blockkedja som kan stödja en interoperabel Web3, vilket är mycket välkommet eftersom Web3 består av många olika blockkedjor som är designade för att vara slutna nätverk. Det kan då vara svårt att överföra tillgångar från en blockkedja till en annan, och dessa tvärkedjiga överföringar är ofta mindre säkra än de som sker på hela blockkedjor.

Polkadot kan hjälpa till att lösa denna ineffektivitet relaterad till  blockkedjors interoperabilitet genom sin unika design, vilket gör det till en av marknadens mest lovande altcoins. Det finns fyra nyckelkomponenter i protokollet:

 1. Huvudkedjan (Relaychain): Detta är kärnan i Polkadots nätverk. Den tjänar funktionen att uppnå konsensus mellan alla noder i kedjan och säkerställer att hela nätverket hålls helt säkert.
 2. Parachains (som användare skapar): Dessa kan köpas av utvecklare och modifieras för en mängd olika användningsområden. De fungerar som oberoende blockkedjor som kan stödja olika kryptovalutor och applikationer.
 3. Parathreads: Dessa är kostnadseffektiva alternativ till parachains. De fungerar på ett liknande sätt, förutom att de arbetar på en per gång-basis istället för att köpas direkt av utvecklare.
 4. Broar: Dessa stödjer blockkedjors interoperabilitet genom att koppla parachains och parathreads till en mängd olika lager 1-blockkedjor.

Varför ska man köpa DOT?

DOT kan mycket väl vara en viktig drivkraft i att inleda en ny era för blockkedjeteknik – en sann Web3, genom att möjliggöra ett flerkedjeekosystem som är helt säkert och interoperabelt. Detta kommer att tillåta användare och utvecklare att enkelt växla mellan isolerade nätverk, vilket kan låsa upp värden över tid.

DOT är för närvarande värderat till $4,34. Det är en av de största blockkedjorna efter börsvärde och har potential att ta sig in på topp 10 över tid. Det är en av marknadens mest lovande altcoins 2023 och ser ut att vara en pålitlig investering för utvecklingen av blockkedjeteknik.

Marknadens mest lovande altcoin: Metacade

MCADE har precis lanserats i pre-sale, vilket ger tidiga investerare en unik möjlighet att generera stor avkastning på lång sikt. Hela 140 000 000 MCADE sålde slut på bara tre veckor under beta-fasen, och projektet förväntas fortsätta sälja ut snabbt under varje finansieringsrunda.

MCADE:s pris på endast $0,012 ser väldigt undervärderat ut. Investerare måste vara snabba för att få tillgång till MCADE på denna prisnivå, eftersom det ser ut att öka snart och snabbt! 

Du kan köpa marknadens bästa altcoins på eToro här.

Du kan delta i MCADE:s pre-sale här.