Ad

Bitcoins distribution oförändrad efter FTX, är fortfarande topptung med valar som dominerar

Av:
Feb 2, 2023
Listen
  • Ett dyk på kedjan av hur distributionen av Bitcoins har rört sig efter FTX
  • 70% av Bitcoins utbud finns i plånböcker som rymmer minst 1 miljon dollar
  • Plånböcker med mindre än 1 000 USD börjar köpa igen, efter säljtryck mot slutet av förra året

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Vid det här laget känner vi alla till den smutsiga berättelsen om Mr Bankman-Fried, det en gångs kryptounderbarnet som nu sitter i husarrest i det alldeles för bekväma kaliforniska huset som ägs av hans föräldrar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Även om debaclet kan vara gamla nyheter, fortsätter den häpnadsväckande kollapsen att dra ner offer, vilket inte är bra för kryptoinvesterare. Den senaste är Genesis, kryptolångivaren som har ansökt om konkurs, som enligt uppgift är skyldig 3,5 miljarder dollar till sina 50 främsta fordringsägare.

Här vill jag fokusera på hur händelser under de senaste månaderna sedan denna senaste kryptoskandal har påverkat distributionen av Bitcoin. För det fina med blockkedjan är att vi kan spåra adresser över hela nätverket och se hur de 19,27 miljoner Bitcoins som för närvarande är i omlopp distribueras.

Bitcoin-adresser med mindre än $1 000 faller

Copy link to section

Den första konsekvensen av kollapsen var minskningen av små adresser med mindre än $1 000. Dessa adresser kallas ofta för ”räkor”, det vill säga små fiskar.

38,7 miljoner adresser innehöll mellan 1 och 1 000 USD i krypto när FTX föll, vilket sjönk till 38,1 miljoner efter FTX. Inte det största steget i världen, men med tanke på att Bitcoin också sjönk med 20% i pris, fanns det sannolikt plånböcker över $1 000 som föll i denna korg på grund av att Bitcoin var mindre värt i USD-termer.

Icke desto mindre framhäver det att små yngel såldes efter valutakollapsen, med ackumulering som först kommer tillbaka nu i januari. Återigen värt att notera är dock att adresser som innehåller mindre än $1 000 Bitcoin endast utgör 2,84% av det totala utbudet.

Innehavare mellan $1K och $10K ökar

Copy link to section

Intressant nog var mönstret ganska lika med antalet plånböcker som innehöll 1 miljon dollar eller mer av Bitcoin. För en gångs skull var valarna och fiskarna i samklang, verkade det som.

Märkligt nog såg jag den motsatta trenden när jag tittade på plånböcker som rymmer mellan $1K och $10K av Bitcoin. Det var en märkbar uppgång direkt efter att FTX kollapsade, som sedan har avtagit in i januari när marknaden återhämtade sig.

Återigen, det är lite svårt att veta vad man ska göra av detta eftersom priset på Bitcoin har stigit så kraftigt, vilket innebär att många av de plånböcker som tidigare klassificerats här bara kan ha hamnat i nästa kategori, men det är definitivt det extrema eftersom varannan valör visar motsatt effekt. 4,6% av utbudet av Bitcoin finns i plånböcker med mellan $1 000 och $10 000 av Bitcoin.

Bitcoins fördelning är fortfarande ojämn

Copy link to section

Du kanske har märkt att siffrorna jag har slängt ut ovan angående procentandelen av Bitcoins utbud som finns i små plånböcker är ganska små. Detta beror på att Bitcoin har en ganska topptung distribution.

Mindre än 6,5% av utbudet finns i plånböcker som rymmer mindre än $10 000. Samtidigt finns över hälften av hela utbudet, 51,8%, i plånböcker som rymmer över 10 miljoner dollar. Om man expanderar till att titta på alla plånböcker som har mer än 1 miljon dollar i Bitcoin, stiger denna siffra till 70% av det totala utbudet.

Uppgifterna visar att även om Bitcoin är decentraliserad, så är inte distributionen av dess mynt det. Valplånböcker dominerar, vilket är en konsekvens av att Bitcoin var så billigt i sina tidiga dagar innan den fick en så betydande prisuppgång.

Att kasta $500 eller $1000 i Bitcoin för bara sju eller åtta dagar sedan skulle ge dig en imponerande avkastning, och det är därför vi ser existensen av dessa enorma valplånböcker.

Bitcoin Blockchain Kryptovaluta