OpenAI VD Sam Altmans Worldcoin samlar in 115 miljoner dollar i omgång ledd av Blockchain Capital

Av:
May 25, 2023
Listen
  • OpenAI VD Sam Altman grundade Worldcoin-projektet tillsammans med Alex Blania.
  • Det decentraliserade protokollet med öppen källkod samlade in 115 miljoner dollar i en serie C-runda ledd av Blockchain Capital.
  • Andra investerare inkluderar Andreessen Horowitz, Bain Capital Crypto och Distributed Global.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg

Worldcoin, ett kryptoprojekt som grundades av OpenAI:s vd Sam Altman, har samlat in 115 miljoner dollar i sin serie C-finansiering, enligt en rapport från Reuters.

Blockchain Capital, ett ledande riskkapitalföretag fokuserat på blockkedjeindustrin, ledde finansieringen. Worldcoins projekt fick också stöd under rundan från Andreessen Horowitz, Bain Capital Crypto och Distributed Global.

Worldcoin-teamet kommer att använda medlen för att stödja utvecklingen av ett decentraliserat World ID och projektets kryptoplånbok World App.

Vad är Worldcoin?

Worldcoin är ett decentraliserat protokoll med öppen källkod som lanserades av Tools for Humanity, ett forskningslabb som för närvarande hjälper projektet som rådgivare till Worldcoin Foundation. Protokollet erbjuder World ID, en digital identitet som syftar till att bevisa personlighet och samtidigt säkerställa integritetsskydd för människor mitt i den växande integrationen av artificiell intelligens.

Worldcoin-tokenet förklaras som ett nytto- och styrningstoken som distribueras fritt till människor runt om i världen. Protokollet är för närvarande i beta, men förväntas leva innan kvartalet är slut.

“Mest missförstådda” kryptoprojekt

När de kommenterade projektet och varför de investerade i det, twittrade Blockchain Capitals generalpartner Spencer Bogart:

“Jag trodde att Worldcoin var en dystopisk orwellsk mardröm, sedan investerade vårt team hundratals timmar på att utvärdera vad projektets bidragsgivare faktiskt har byggt och jag ändrade mig helt.”

Enligt honom har inget kryptoprojekt helt “missförståtts” som Worldcoin är. Han säger att även om det vid en första anblick av protokollet skulle antyda att det bara är en ” skadlig kombination av hårdvara, biometri, krypto och AI “, är den bedömningen ur spel. Om vad den erbjuder och försöker uppnå, noterade Bogart:

“Worldcoin har en unik möjlighet att etablera och skala en ny integritetsbevarande primitiv för internet (World ID) som gör att alla applikationer enkelt kan skilja mellan maskiner (botar) och människor.”

Enligt registreringsinformationen på företagets hemsida har projektet hittills tagit med nästan 2 miljoner människor.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.