Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE?

KÖP NU

Fallet för Bitcoin (BTC) trots kraschen på ~61%.

Av:
Sep 23, 2023
Listen
  • Bitcoin-priset har kraschat med mer än 61% från sin högsta punkt någonsin.
  • BTC har mött många motvindar under det senaste decenniet, inklusive FTX-krasch.
  • Bitcoin har fortfarande ett börsvärde på över 565 miljarder dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Bitcoin (BTC)-priset har gått igenom en svår patch under de senaste två åren. Efter att ha nått en topp nära $68 000 2022 har Bitcoin sjunkit med ~61% till nuvarande ~26 000 $. Andra kryptovalutor som Avalanche, Solana och Algorand har presterat sämre. Ändå kan ett fall för att investera i Bitcoin 2023 fortfarande göras.

Bitcoin har mött motvind

Copy link to section

Bitcoin-priset har varit en dålig investering för människor som köpt det på sin högsta nivå. Det har dock varit en stor tillgång för människor som investerat i det sedan starten 2009. Bitcoin har ökat med mer än 8 000% sedan december 2014 medan S&P 500 och guld har stigit med ~108% respektive ~65%.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Bitcoin har mött många motvindar under åren. Först var det den välkända kollapsen av Mt.Gox, den då ledande kryptobörsen . Den har också överlevt andra välkända kollapser som FTX, Terra, Celsius, Voyager Digital och Three Arrows Capital.

För det andra har Bitcoin också ställts inför regulatoriska utmaningar. Kina har förbjudit Bitcoin och andra kryptovalutor. I USA har Securities and Exchange Commission (SEC) också lämnat in ett flertal stämningar som utmanar de främsta aktörerna i branschen.

Senast lämnade byrån in stämningar mot Binance och Coinbase. Det har också motstått åtgärder för att ta Bitcoin mainstream genom att acceptera spot-ETF:er. Sådana fonder skulle leda till fler investeringar av stora institutionella investerare.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

För det tredje, och viktigast av allt, står Bitcoin inför utmaningen med höga räntor. Federal Reserve har redan levererat ett flertal räntehöjningar, vilket pressat räntorna till den högsta nivån på mer än två decennier.

Fallet för Bitcoin

Copy link to section

Trots de senaste utmaningarna finns det fortfarande skäl att investera i Bitcoin för långsiktiga investerare.

För det första är långsiktiga Bitcoin-innehavare fortfarande optimistiska om myntet. On-chain-data visar att dessa innehavare har över 14,6 miljoner Bitcoins, vilket motsvarar över 75% av utbudet. Det betyder att det mesta av den senaste tidens fluktuation har orsakats av minoritetsinnehavare.

För det andra har Bitcoin redan klarat så många stormar under det senaste decenniet även utan några större institutionella investerare. Som nämnts har den överlevt kollapser som Mt.Gox, FTX och Terra. Den blomstrade också under Covid-19-pandemin, den största svarta svanhändelsen i modern tid.

För det tredje, och viktigast av allt, verkar Bitcoin klara sig bra i den högräntemiljö som vi befinner oss i. Räntorna har redan hoppat från noll, där de var i över ett decennium till 5,5 %. Och Federal Reserve tror att de kommer att nå en topp på 5,75%.

https://www.youtube.com/watch?v=RSWwWICgt5E

Priserna har inte varit så höga på mer än 20 år. Som ett resultat har penningmarknadsfondernas avkastning ökat till nästan 6 %, vilket gör kontanter ganska attraktiva. Trots detta har Bitcoin redan hoppat från fjolårets lägsta på 15 000 $ till över 26 000 $.

Mest avgörande är att Bitcoin fortfarande värderas till över 565 miljarder dollar. Om det var ett företag skulle Bitcoins börsvärde ranka det som det tionde största företaget i världen. Det skulle vara större än Eli Lilly, Visa, UnitedHealth, Exxon och TSMC.

För att vara tydlig är Bitcoin fortfarande en riskabel investering, som vi har sett med dess historiska volatilitet. BTC har dock överträffat mångas förväntningar under det senaste decenniet. Och viktigast av allt, Bitcoin har ännu inte kraschat till noll som många välkända investerare som Charlie Munger och Warren Buffett förutspådde för några år sedan.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.

0/10
Get signals
Bitcoin Ethereum Guld Ädelmetaller Kryptovaluta