Ad

Binances uppgörelse på $4,3 miljarder höjer oddsen för Bitcoin ETF, säger Matrixports Markus Thielen

Av:
Nov 22, 2023
Listen
  • Binance har gått med på att betala 4,3 miljarder dollar för att lösa sitt långvariga fall i USA när VD avgår.
  • Markus Thielen säger att Binances uppgörelse stärker fallet för en spot Bitcoin ETF.
  • Falluppgörelsen förväntas öka efterfrågan på kompatibla utbyten.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Matrixports Markus Thielen tror att Binances betalning av en böter på 4,3 miljarder USD ökar sannolikheten för en spot Bitcoin ETF. I en intervju sa han att uppgörelsen underblåser efterfrågan på kompatibla utbyten. Han förväntar sig att övergången kommer att cementera Bitcoin som en säker tillgång, vilket höjer utsikterna för en spot- ETF.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Thielens kommentarer kommer när Binance har erkänt sig skyldig till brottsanklagelser från de amerikanska tillsynsmyndigheterna. Binances vd Changpeng Zhao gick med på att avgå och personligen betala en rejäl straff på 50 miljoner dollar.

Amerikanska tillsynsmyndigheter hävdar att Binance bröt mot sina lagar mot penningtvätt. Börsen anklagas för att ha underlåtit att rapportera över 100 000 misstänkta transaktioner. Transaktionerna påstås relatera till terroristgrupper, sanktionerade länder och illegala onlinemarknadsplatser.

Under tiden utvecklade Binance ett system för att meddela sina VIP-användare om deras konton som undersöks. Enligt ett dokument från finansministeriet skulle VIP-användare informeras om omständigheter som kontostopp. Aktiviteterna berörde vissa amerikanska konton trots att utbytet var förbjudet från att tillåta amerikanska användare.

Zhao erkände att han gjort sig skyldig och sa att att avgå var det bästa beslutet för honom själv och utbytet. Richard Teng, en Binance-chef som kommer att bli den nya chefen för börsen, sa att besluten med tillsynsmyndigheterna låter företaget vända en sida. Han lugnade också användare av Binances finansiella stabilitet, säkerhet och säkerhet i ett separat uttalande.

Avveckling gynnsam för att driva upp institutionell Bitcoin-upptagning

Copy link to section

Analytiker anser att uppgörelsen är positiv för Binance trots böterna, och lösningen är gynnsam eftersom böterna är mindre än de befarade 10 miljarderna dollar. Matrixport-forskningen säger att det ger Binance en topplacering bland de bästa börserna på två till tre år.

Thielen förutspår att när branschen blir reglerad kommer institutionernas upptag av Bitcoin att växa. Han förväntar sig att en miljö som kännetecknas av institutionell adoption kommer att förändra kryptosektorn.

Binance har legat under det amerikanska justitiedepartementets radar sedan 2018. I december 2020 bad tillsynsmyndigheterna börsen att tillhandahålla interna dokument för brottsutredningar. Att acceptera ansvar avslutar den långvariga striden mitt i krav på granskning av kryptosektorn.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
USA Kryptovaluta