Ad

Arbitrums Vertex Protocol (VRTX) vinner marknadsandelar när användartillväxten avstannar

Av:
Dec 21, 2023
Listen
  • Vertex Protocol är en av de snabbast växande spelarna inom DeFi.
  • Det har dykt upp som den tredje största DEX efter dYdX och Uniswap.
  • Användartillväxten har avstannat eftersom den har lagt till mindre än 3 000 nya medlemmar denna månad.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Vertex Protocol, ett decentraliserat finansprotokoll (DeFi) i Arbitrum, har vuxit fram som ett av de snabbast växande DEX i branschen. Medan dess Total Value Locked (TVL) i sitt ekosystem ligger på bara 37,2 miljoner dollar, har den dagliga volymen fortsatt att stiga.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Enligt sin hemsida har Vertex Protocol hanterat över 33,9 miljarder dollar i transaktioner under sin korta livstid. På onsdagen hanterade det över 917 miljoner dollar, vilket gör det till den tredje största DEX i världen efter dYdX och Uniswap v3 på Ethereum. De övriga tre hanterade 1,1 miljarder dollar respektive 945 miljoner dollar.

Denna tillväxt har också gjort Vertex Protocol till en mycket lönsam plattform. Det genererade över 175 000 USD i avgifter på torsdagen, vilket ger de sammanlagda kumulativa avgifterna till över 7 miljoner USD. Under de senaste 30 dagarna har Vertex tjänat över 3,6 miljoner dollar i avgifter, enligt TokenTerminal. Vertex skulle tjäna mer pengar om det fanns i andra kedjor. Istället finns det i Arbitrum, ett nätverk som är älskat för sina lägre transaktionskostnader,

Den största utmaningen är att Vertex Protocol-användartillväxten inte växer lika snabbt. Data på dess statistiksida visar att den har över 18 287 totalt användare i ekosystemet. Antalet dagliga användare på onsdagen var dock bara 45. I december har Vertex bara lagt till 2 667 nya användare. Detta är en signal om att det mesta av handeln görs av ett fåtal stora handlare.

Vertex Protocols uppgång har inte återspeglas i dess tokenpris. VRTX-tokenen har kraschat med mer än 38 % från sin högsta punkt denna månad då den tappar fart. Data från CoinGecko visar att volymen för token har varit ganska under press, i genomsnitt mindre än 2 miljoner dollar per dag.

Vertex Protocol kommer sannolikt att fortsätta att gå bra under denna Bitcoin- och altcoin-säsong när efterfrågan ökar. Utmaningen blir dock hur den hanterar konkurrensen i DEX-ekosystemet. Några av de bästa utmanarna som det kommer att behöva hantera i Arbitrum är MUX Protocol, GMX, Uniswap och Balancer.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Arbitrum Ethereum Kryptovaluta