5 kanadensiska teknikaktier att köpa idag när AI-boomen fortsätter

Av:
Apr 19, 2024
Listen
  • TSX Composite Index har dragit sig tillbaka de senaste veckorna.
  • Indexet består till största delen av traditionella företag inom områden som bank och gruvdrift.
  • Den här artikeln tittar på några av de bästa kanadensiska teknikföretagen att köpa.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

S&P/TSX Composite Index (TSX) har tappat sitt senaste momentum när börsrallyt avtog. Indexet har backat under de senaste sex dagarna i rad och svävar nu nära sin lägsta nivå sedan 11 mars. Den har kraschat med cirka 3% från sin högsta nivå i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

De flesta börsnoterade företag i Kanada är inom traditionella branscher som bank, gruvdrift och transport. De största företagen i TSX-indexet är företag som Royal Bank of Canada, TD Bank, Canadian Natural Resources och Canadian National Railway.

Till skillnad från i USA har Kanada få börsnoterade teknikföretag. Ändå finns det några av de bästa tekniska aktierna i Kanada som du kan investera i för att dra fördel av artificiell intelligens-boomen (AI).

Shopify

Copy link to section

Shopify (TSE: SHOP) är det största kanadensiska teknikföretaget med en marknadsvärdering på över 88 miljarder dollar. Företaget tillhandahåller en plattform som låter användare bygga e-handelswebbplatser.

De tjänar pengar på olika sätt. Det enklaste tillvägagångssättet är där de tar ut en månatlig prenumerationsavgift för alla butiksägare. De tar sedan ett snitt för alla produkter som säljs på deras webbplats.

Shopifys verksamhet växer fortfarande i takt med att antalet butiker på plattformen ökar. De gynnas också av förhöjda transaktionskostnader i nätverket. De har en efterföljande tolvmånaders tillväxttakt på 26% och en framåtväxt på 22,30%.

Shopifys årliga intäkter har hoppat från 1,57 miljarder dollar 2019 till över 7 miljarder dollar 2023. Analytiker förväntar sig att företagets intäkter kommer att vara över 8,5 miljarder dollar i år och mer än 10 miljarder dollar 2025.

Shopify investerar också i artificiell intelligens för att förenkla sin verksamhet och sina kunders.

HealWell AI

Copy link to section

HealWell AI är ett annat kanadensiskt toppteknikföretag att investera i på grund av dess artificiella intelligensverktyg. Aktien har redan hoppat med över 611% under de senaste 12 månaderna och det finns tecken på att det precis har börjat

HealWell är inte ett företag som är välkänt eftersom de inte tillhandahåller konsumentinriktade produkter. Istället är det ett investmentbolag som har investerat i eller förvärvat bolag som tillhandahåller AI-verktyg till sjukvårdsbranschen.

De äger Khure Health som hjälper läkare att screena och identifiera patienter med sällsynta sjukdomar. De är också majoritetsägare i Pentavere, ett forskningsföretag inom AI-branschen för sjukvård.

Det viktigaste är att företaget har ett partnerskap med Well Health, den största operatören av öppenvårdskliniker i Kanada. Därför finns det en sannolikhet att företaget kommer att fortsätta att gå bra eftersom de fortsätter att förvärva fler AI-företag.

Kinaxis

Copy link to section

Kinaxis (TSE: KXS) är ett annat kanadensiskt teknikföretag som du kan överväga. Det är en stor leverantör av end-to-end supply chain-lösningar som förenklar hur företag fungerar.

Kinaxis betjänar företag inom de flesta branscher som bil-, konsument-, industri- och biovetenskap. Genom att använda sina system sparar företag tid och ekonomiska resurser över tid. Några av dess främsta kunder är företag som Diageo, Lenovo, Raytheon och Johnson Electric.

Kinaxis verksamhet växer i snabb takt. De tjänade över 191 miljoner dollar 2019 och över 427 miljoner dollar 2023. Den viktigaste utmaningen är att lönsamheten inte har varit så bra, vilket förklarar varför aktien är 34% under sin rekordnivå.

Open Text

Copy link to section

Open Text (TSE: OTEX) är ett ledande kanadensiskt teknikföretag som tillhandahåller tjänster till andra företag. Några av dess främsta kunder är företag som Heineken, Philips, Hyatt och Royal Bank of Canada. De är noterade i Kanada och USA, där de har ett börsvärde på över 9 miljarder dollar.

Open Text tillhandahåller många tjänster, inklusive ett innehållsmoln, en hybridintegreringsplattform, cybersäkerhetsverktyg och ett artificiell intelligensmoln. Dess verksamhet har gått bra och de totala årliga intäkterna steg från $2,8 miljarder 2019 till $4,48 miljarder under det senaste räkenskapsåret.

CGI Inc

Copy link to section

CGI Inc (TSE: GIB) är det andra bästa kanadensiska teknikföretaget att köpa. Det är ett konsultföretag som tillhandahåller tjänster som affärsrådgivning, systemintegration och applikationsutvecklingslösningar.

Till skillnad från de andra företagen i denna lista växer CGI inte lika snabbt, vilket är i linje med andra konsultföretag som Accenture och Infosys. Dess intäkter uppgick till 10,9 miljarder dollar under det senaste räkenskapsåret, en ökning från 9,3 miljarder dollar 2022. Vinsten steg något till 1,2 miljarder dollar.

CGI är en bra investering på grund av dess roll i teknikindustrin. Man har långtidskontrakt med några av de ledande företagen. Dessutom växer dess intäkter fortfarande om än i långsam takt. CGI-aktien steg nyligen till rekordhöga 160 dollar.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Aktier & Fonder Marknadsanalys Teknologi