AMTD Digital (HKD) aktiekurs gick paraboliskt: Undvik

Av:
May 2, 2024
Listen
  • AMTD Digitals aktiekurs steg kraftigt på onsdagen.
  • Bolaget publicerade uppmuntrande ekonomiska resultat.
  • Vinsten steg till över 30 miljoner dollar under det första halvåret.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

AMTD Digital (HKD) aktiekurs zoomade upp på onsdagen efter att företaget publicerat blandade finansiella resultat. Den hoppade till en högsta nivå på $3,90, den högsta nivån sedan 21 mars. Den har skjutit i höjden med mer än 25 % från sin lägsta nivå i år, vilket ger den ett börsvärde på över 620 miljoner dollar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

AMTD Digital-intäkter

Copy link to section

I ett uttalande på tisdagen sa AMTD Digital att dess intäkter under sex månaderna fram till oktober sjönk till 8,6 miljoner dollar från 13,9 miljoner dollar under samma period 2022.

På den positiva sidan steg dess vinst för perioden till 30,1 miljoner dollar från tidigare 10,6 miljoner dollar. Den kraftiga vinstökningen berodde på förändringen i verkligt värde på finansiella tillgångar till verkligt värde, som steg till 16 miljoner dollar.

Dessutom noterade företaget att den andra vinstsektionen genererade över 14 miljoner dollar. Bolaget hänförde den andra delen till avyttringen av vissa dotterbolag under perioden.

Som sådan, exklusive dessa engångshändelser, gjorde företaget faktiskt en förlust under perioden, vilket är ett bekymmer. AMTD Digital hoppas nu att dess hotellverksamhet, gästfrihet och VIP-verksamhet kommer att vara en viktig inkomstgenerator framöver. Denna division kom från dess förvärv av AMTD Assets från AMTD Group.

Dessa resultat kom några månader efter att företaget godkände ett aktieåterköpsprogram för 20 miljoner dollar. Målet var att minska antalet utestående aktier och öka aktieutvecklingen. År 2023 köpte företaget tillbaka aktier värda cirka 80 miljoner dollar.

Så, är det säkert att investera i AMTD Digital? Som jag har varnat tidigare, AMTD Digital och AMTD Idea . För det första, för amerikanska investerare, är det svårt att verifiera företagets resultat eftersom det gör sin verksamhet i Hongkong och Kina.

Till att börja med är AMTD Digital ett företag som driver flera företag i Kina. Det har en mediedivision som driver L’Officiel, ett franskt medieföretag. Det äger också The Art Newspaper och DigFin, en digital byrå.

Dess fintech-verksamhet driver Airstar Bank, ett virtuellt företag som det etablerat tillsammans med Xiaomi. Man driver också en investeringsfond som allokerar kapital i asiatiska företag.

AMTD Digital aktiekursprognos

Copy link to section
AMTD Digital

HKD-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att aktiekursen AMTD Digital har varit i en stark konsolideringsfas under de senaste veckorna. Det har hållit sig inom stöd- och motståndsnivåerna på $2,91 och $3,90.

HKD:s aktie konsolideras på 50-dagars glidande medelvärde medan Average True Range (ATR) har rört sig i sidled. Relative Strength Index (RSI) har pekat uppåt. Därför är utsikterna för aktien neutrala med en baisseartad bias. Jag misstänker att den kommer att förbli i detta intervall och sedan få ett baisseartat utbrott. Om detta händer kommer det sannolikt att testa om stödet till $2,91.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys Media Teknologi