Ad

GameStop slog Bitcoins årliga avkastning på en dag, kan vinsten växla till altcoins?

May 14, 2024
Listen
  • GameStop-aktier slår Bitcoins årliga avkastning inom en dag och lägger till över 150 % till dess värde.
  • Bitcoins årliga avkastning är nära 130 % 2024, långt under GameStops 150 % avkastning under de senaste två dagarna.
  • GameStops rally katalyserade vinster i meme-mynt, det återstår att se om vinster roterar till altcoins.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

GameStop-aktier handlas 154 % högre 2024, jämfört med Bitcoins årliga vinster på 129 %. Medan Bitcoins vinster kom från godkännandet av Spot BTC ETF i USA och den fjärde halveringshändelsen, mellan januari och april 2024, samlade GameStop en majoritet av sina vinster på måndag och tisdag.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Den legendariska handlaren “Roaring Kitty” dök upp på X, med sina tweets, som katalyserade ett rally i GameStop-aktier och meme-mynt på Solana. Mememynt och memer med hund- och katttema som är uppkallade efter (ej anslutna till) handlaren och det amerikanska hemelektronikföretaget ROAR och GME gav över 1 000 % vinster över en natt.

Kan GameStop-rallyt starta altcoin-säsongen?

Copy link to section

GameStop samlade sig tillsammans med meme-mynt på måndagen, vilket gjorde det troligt att vinster från aktien roterar in i kryptosektorn. Detta kan inleda en altcoin-säsong, där 75 % av de 50 bästa altcoins rankade efter börsvärde överträffar Bitcoin på en trettio dagars tidsram.

Altcoin Season Index på Blockchaincenter.net läste 80 på måndagen, vilket indikerar Altcoin Month. Indexet har gått tillbaka till 65. Men kapitalrotation från GameStop-vinster kan pressa altcoin-priserna högre, och när indexet passerar värdet på 75 är det officiellt “Altcoin Month”.

Altcoin säsongsindex

Varför GameStop-rally kunde katalysera vinster i altcoins

Copy link to section

Återkomsten av handlaren som är ansvarig för 2021 års korta squeeze har gett marknadsaktörer hopp om meme-mynt och prisutveckling för altcoin. Medan GameStop inledde vinster i meme- tokens som Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Bonk (BONK), Popcat (POCAT), Dogwifhat (WIF), Pepe (PEPE) och Roaring Kitty (ROAR), väntar handlare på ett rally i altcoins.

Kryptoanalytiker @damskotrades påpekade att altcoins börsvärde ökade efter GameStop-rallyt, kapital troligen roterade från aktien till kryptovalutor. Om en liknande händelse inträffar finns det en sannolikhet att altcoins börsvärde stiger när handlare roterar vinster från GameStop till tillgångar rankade bland de 50 bästa i börsvärde.

GameStop aktie och Altcoin börsvärde

Den tekniska analytikern Yoddha, bakom Twitter-handtaget @CryptoYoddha, kallade en “mini-altsäsong” och delade ett diagram som tyder på en studs i altcoin-priser under de kommande veckorna.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Dogecoin Shiba Inu Kryptovaluta