Canoo aktiekursprognos: GOEV står inför en nyckelrisk men kortslut den inte

Av:
May 27, 2024
Listen
  • Canoo, ett litet elbilsföretag, har gjort stora framsteg under de senaste åren.
  • Företaget har säkrat stora beställningar och börjat skicka till kunder.
  • Ledningen uppskattar att dess årliga omsättning kommer att vara över 100 miljoner dollar 2024.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Canoo ( NASDAQ: GOEV ) aktiekurs har imploderat i år även när företaget gjort framsteg i sin utveckling. Den har fallit med nästan 60 % i år trots att S&P 500- och Nasdaq 100-indexen steg till sina rekordnivåer. Dessutom har det kraschat med nästan 100 % under de senaste fem åren, vilket gör det till ett av de sämst presterande företagen.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Kontanter är Canoos största utmaning

Copy link to section

Canoo, ett välkänt företag inom elfordonsbranschen, har gjort stora framsteg. Det har vunnit order värda över 3 miljarder dollar från ledande företag och organisationer som Walmart, USPS och NASA.

Företaget har också slutfört forskningsprocessen och har nu börjat skicka fordon till kunder som USPS. Vidare har det fortsatt att minska sina förluster och har fått utrikeshandelszonen (FTZ) från Oklahoma Citys regering.

Det viktigaste är att analytiker förväntar sig att företagets intäktstillväxt kommer att accelerera. Den genomsnittliga intäktsuppskattningen för året är 100 miljoner USD följt av över 592 miljoner USD 2025. Denna tillväxt kommer att ske när företaget accelererar sina fordonsleveranser till sina företagskunder.

Kontanter är den största utmaningen som Canoo står inför. Det slutade det senaste kvartalet med likvida medel på bara 18,2 miljoner USD. Detta är en liten summa pengar för ett företag som hade en justerad nettoförlust på över 57,3 miljoner dollar under det senaste kvartalet.

Tyvärr har Canoo ingen enkel utväg eftersom dess aktie har ett börsvärde på cirka 158 miljoner dollar. Dessutom, med räntorna på den högsta punkten på över två decennier, kommer skuldfinansiering inte att vara en lätt process.

Historien visar att de flesta elbilsföretag genererar betydande förluster efter att ha börjat frakta sina fordon. Till exempel hade Lucid Motors över 595 miljoner dollar i årliga intäkter 2023 och hade en nettoförlust på över 2,8 miljarder dollar.

Rivian, å andra sidan, tjänade över 4,4 miljarder dollar i intäkter 2023 och en nettoförlust på över 5,4 miljarder dollar. Dessa företag har redan samlat in miljarder dollar sedan de började skicka sina fordon för några månader sedan.

Analytiker förväntar sig att Canoo kommer att fortsätta göra förluster under de kommande åren. Den genomsnittliga uppskattningen är att dess förlust per aktie kommer att förbättras till 4 cent i år från $12,20 ett år tidigare. Det kommer sedan att förlora 2,2 cent per aktie 2025.

Den andra risken att överväga är att de flesta nya elbilsföretag går igenom dyra återkallelser. Nikola var tvungen att spendera miljontals dollar på att reparera sina lastbilar. Detsamma gäller företag som Lucid, VinFast och Nikola. Det är oklart om Canoo med sin svaga balansräkning skulle kunna hantera sådana återkallelser.

Canoo aktiekursprognos

Copy link to section

GOEV-diagram av TradingView

Om vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att GOEV-aktien har varit i en stark försäljning. På senare tid har den dock rört sig i sidled mellan $3 och $4 och konsolideras på 50-dagars och 25-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA).

Aktien har också bildat ett fallande kildiagram, ett populärt hausseartat tecken, speciellt nu när den närmar sig sin sammanflödesnivå. Därför, även om aktien är riskfylld, är det mer riskfylld att shorta den eftersom den kan gå igenom en kort squeeze. Dessutom har aktien en hög kortränta på cirka 23%.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USA Aktier & Fonder Marknadsanalys Tillverkning