Tennecon osakkeet lähes kaksinkertaistuivat tänä aamuna: tässä selitys

Ohi:
päälle Feb 23, 2022
Listen
  • Apollo Global sanoo ostavansa Tenneco Inc:n 1,64 miljardilla dollarilla käteisellä.
  • Tenneco raportoi myös neljännen vuosineljänneksen tuloksensa keskiviikkona.
  • Amerikkalaisen yhtiön osake hyppäsi tänä aamuna lähes 100%.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Tenneco Inc:n (NYSE: TEN) osakkeet lähes kaksinkertaistuivat keskiviikkona sen jälkeen, kun Apollo Global Management Inc ilmoitti ostavansa auton osien valmistajan 1,64 miljardilla dollarilla käteistä.

20 dollarin osakesopimuksen tiedot

Copy link to section

Sopimus pääomasijoitusyhtiön kanssa merkitsee 20 dollaria osakkeelta, mikä edustaa yli 100 %:n ylitystä hinnasta, jossa TEN pääti päivän tiistaina. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2022 jälkipuoliskolla.

Lainat mukaan lukien sopimuksen yritysarvo on 7,10 miljardia dollaria. Tennecon hallitus on yksimielisesti hyväksynyt kaupan, mutta osakkeenomistajien nyökkäystä odotetaan edelleen. Myös muut tavanomaiset päättämisehdot, mukaan lukien viranomaishyväksyntä, ovat vielä täyttymättä.

Tänä aamuna julkaistu lehdistötiedote vahvisti myös, että Apollo suunnittelee ottavansa Tennecon yksityiseksi rahoitusehdottoman kaupan solmimisen yhteydessä. Yhtiö kuitenkin jatkaa toimintaansa omalla nimellä.

Tärkeitä kohtia Tennecon Q4-tuloksissa

Copy link to section

Myös Tenneco raportoi keskiviikkona taloudellisen tuloksensa viimeiseltä vuosineljännekseltä. Illinoisissa pääkonttoriaan pitävä yritys menetti viimeisellä vuosineljänneksellä 35 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa 42 senttiä osakkeelta. Kertaluonteisilla erillä oikaistu osakekohtainen tappio oli 11 senttiä.

4,40 miljardiin dollariin liikevaihto laski 6,0% vuodentakaiseen verrattuna. Vertailun vuoksi analyytikot olivat odottaneet 16 sentin osakekohtaista tulosta neljännellä vuosineljänneksellä 4,19 miljardin dollarin tuloilla. Toimitusjohtaja Brian Kesseler sanoi:

Haasteellisessa markkina- ja inflaatioympäristössä Tenneco keskittyi edelleen toiminnan parantamiseen, kurinalaiseen kustannusten hallintaan ja vahvaan kassavirtaan, mikä mahdollisti nettovelan pienentämisen ja nettovelkaantumisasteen parantamisen edellisvuodesta.

Tenneco perui tulosjulkaisunsa julkaistuaan sopimuksen Apollon kanssa.