Rivianin osakekurssi on romahtanut. Osta pudokas?

Ohi:
päälle Mar 3, 2022
Listen
  • Rivianin osakekurssi on laskenut 70% kaikkien aikojen ennätyksestä.
  • Myynti jatkui tällä viikolla sen jälkeen, kun sitä syytettiin syötistä ja vaihdosta.
  • Laskeva trendi todennäköisesti jatkuu.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Rivianin (NASDAQ: RIVN) osakekurssi romahti keskiviikkona yli 13%, kun ostajat syyttelivät yritystä syöttien ja vaihtamisen vuoksi. Osakkeen kurssi on 53,5 dollaria, mikä on lähellä ennätysalhaista tasoa. Se on pudonnut yli 70 prosenttia kaikkien aikojen ennätyksestään.

Rivian syötti ja vaihto

Huipussaan Rivian oli yksi suurimmista sähköautoyrityksistä markkina-arvolla mitattuna. Se oli jopa suurempi kuin Fordin ja General Motorsin kaltaiset yritykset, jotka myyvät miljoonia autoja joka vuosi.

Viime aikoina Rivianin osakekurssi on kuitenkin romahtanut ja sen markkina-arvo on noussut yli 48 miljardiin dollariin. Tämä tarkoittaa, että yhtiön sijoittajat ovat menettäneet yli 60 miljardia dollaria viime kuukausina.

RIVN-osakekurssi romahti tällä viikolla voimakkaasti, kun yhtiö julkaisi tuotteilleen uuden hinnoittelun nousevaan inflaatioon vedoten. Se nosti hintojaan jopa 20% RIS-maastoautossa ja 17% R1T:ssä. Tämä tarkoittaa, että joidenkin autojen hinnat ovat nousseet yli 15 000 dollaria. Se on merkittävä summa, kun otetaan huomioon, että muut sähköautot, kuten Tesla ja Ford, eivät ole ilmoittaneet merkittävistä hinnankorotuksista

Osake laski myös sen jälkeen, kun kävi ilmi, että monet ostajat ovat alkaneet perua tilauksia hälyttävällä nopeudella. Verkkokyselyssä yli 1 700 ennakkotilauksen tehnyttä asiakasta ilmoitti peruvansa tilauksensa, kun taas 1 100 oli vielä harkitsemassa.

Rivian ilmoitti myös heikkoista toimitusmääristä. Se valmisti yli 1 000 autoa vuonna 2021 ja toimitti niistä 920. Osake romahti myös sen jälkeen, kun Ford ilmoitti eriyttävänsä EV- ja ICE-autonsa.

Seuraava suuri katalyytti osakkeelle on sen tulevat tuotot, jotka on suunniteltu tämän kuun 10. päivälle. Analyytikot odottavat, että yhtiö teki tässä kuussa 60 miljoonaa dollaria, kun taas sen osakekohtainen tappio oli 1,70 dollaria.

Rivian osakekurssiennuste

Rivian stock price

Neljän tunnin kaavio osoittaa, että RIVN-osakkeen hinta on ollut vahvassa laskevassa trendissä viime kuukausina. Tarkempi tarkastelu paljastaa, että se on muutaman pisteen yläpuolella ennätyksellistä alatasoaan. Osakkeet ovat alle 25 päivän ja 50 päivän liukuvan keskiarvon. Siksi osakkeiden pienimmän vastuksen polku on alhaisempi, ja seuraava keskeinen tavoite on 40 dollaria.

Ad

Kopioi asiantuntijatreidaajia helposti eToro :n avulla. Sijoita osakkeisiin kuten Tesla & Apple. Käy välittömästi kauppaa ETF-rahastoilla, kuten FTSE 100 & S&P 500. Rekisteröidy muutamassa minuutissa.

10/10