Kullan hinta on noussut pilviin. Pidä silmällä näitä kultaosakkeita

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on maalis 8, 2022
  • Kullan hinta on ollut vahvassa nousutrendissä viime viikkoina.
  • Siitä on tullut hyvä turvasatama Ukrainan kriisin jatkuessa.
  • Tunnistamme kolme kultaosaketta, jotka voivat olla hyötyjiä.

Kullan hinta on hyötynyt Ukrainan kriisin jatkumisesta, kun sijoittajat ovat kiirehtineet sen turvaan. Se on noussut viimeisen kahden viikon aikana peräkkäin ja käy kauppaa korkeimmassa pisteessä sitten elokuun 2020. Tämä tarkoittaa, että se on noussut noin 70 % vuoden 2017 alimmasta pisteestä. Tässä ovat parhaat kultaosakkeet.

Barrick Gold

Barrick Gold (NYSE: GOLD) on yksi maailman suurimmista kultakaivosyrityksistä, jonka arvo on yli 43 miljardia dollaria. Kanadalainen yritys toimii 16 kaupungissa ympäri maailmaa ja on myös pienempi toimija kuparikaivosteollisuudessa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Barric Gold -osakkeen hinta on ollut vahvassa nousussa viime kuukausina. Sen kurssi on 24,85 dollaria, mikä on korkein hinta sitten 26.5.2021. Osake on noussut 44 % viime vuoden joulukuun alimmalta tasolta.

Analyytikot uskovat, että GOLD-osakkeen hinta jatkaa menestymistään hintojen noustessa. Sinänsä sen jälkeen, kun sen liikevaihto laski 11,98 miljardiin dollariin vuonna 2021, on todennäköistä, että se palaa yli 12 miljardiin dollariin tänä vuonna, jos kullan hinta pysyy korkealla tasolla.

Newmont Corporation

Newmont Crporation (NYSE: NEM) on maailman suurin kultakaivosyhtiö. Sen arvo on yli 61 miljardia dollaria. Sen kasvu on ollut sekä orgaanista että yritysostojen kautta, kuten Goldcorpin osto 10 miljardilla dollarilla.

Toisin kuin Barrick Gold, Newmontin liikevaihto hyppäsi 11,49 miljardista dollarista vuonna 2020 yli 12,2 miljardiin dollariin vuonna 2021. Mutta myös sen kannattavuus putosi jyrkästi noin 57 miljoonaan dollariin. Siksi yhtiö hyötyy merkittävästi kullan hinnan jatkaessa nousuaan.

WeBullin keräämät tiedot osoittavat, että useimmilla yritystä seuraavilla analyytikoilla on pitoluokitus, kun taas muilla on ostoluokitus.

Wheaton Precious Metals

Wheaton Precious Metals (NYSE: WPM) on toinen suuri kultaosake, jota kannattaa pitää silmällä. Toisin kuin Barrick Gold ja Newmont Corporation, Wheatonilla ei ole kaivostoimintaa. Tämän ansiosta se pystyy pitämään toimintakustannukset merkittävän alhaisina.

Sen sijaan Wheaton on kullan välitysyritys, joka ostaa kultaa ja kaivostoiminnan sivutuotteita, kuten nikkeliä, toimivilta kaivoksilta kiinteää maksua vastaan. Sillä on sopimuksia pääasiassa Pohjois-Amerikassa.

Liiketoimintamallissa on minimaaliset riskit ja se on kannattavampaa kuin todellinen kaivostoiminta. Esimerkiksi vuonna 2021 yrityksen liikevaihto oli 1,2 miljardia dollaria ja nettotulos 620 miljoonaa dollaria.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.