Dollarin purkaminen nostaa kullan hintaa. Kolme osaketta, joilla hyötyä

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus on Invezzin rahoitusanalyytikko, joka kattaa osake-, kryptovaluutta- ja valuuttamarkkinat. Hän on kokenut analyytikko, jolla on yli 8 vuoden… lue lisää.
on maalis 13, 2022
  • Kullan hinta on noussut turvasatamien kysynnän kasvaessa.
  • On huolestuttavaa, että dollarin purkaminen jatkuu.
  • Newmont Mining ja Barrick Gold hyötyvät.

Kullan hinta on noussut viime viikkoina, kun turvasatamien kysyntä kasvoi. Se päättyi viime viikolla 1 988 dollariin, mikä oli hieman alle alkuvuoden 2072 dollarin huipputason. Se on noussut yli 18 prosenttia vuoden 2021 alimmalta tasolta.

On todennäköistä, että kullan hinta jatkaa nousuaan, kun yhä useammat keskuspankit lisäävät ostojaan pyrkiessään purkamaan dollaria. Nähtyään läntisten hallitusten jäädyttävän Venäjän keskuspankkien varat, monet maat, kuten Turkki ja Kiina, aikovat lisätä kultaomistustaan. Jos näin tapahtuu, useat kultaosakkeet hyötyvät.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Newmont Mining

Newmont (NYSE: NEM) on johtava kultakaivosyhtiö, jonka arvo on yli 60 miljardia dollaria. Yhtiöstä tuli suurin kultakaivosyritys ostettuaan Goldcorpin kaupalla, jonka arvo oli yli 10 miljardia dollaria. Sillä on toimintaa Afrikassa, Australiassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa.

Newmont on ollut vahvalla kasvu-uralla kullan hinnan nousun myötä. Esimerkiksi sen liikevaihto oli yli 9 miljardia dollaria vuonna 2019. Se nopeutti tämän kasvun 11 miljardiin dollariin vuonna 2020 ja 12 miljardiin dollariin vuonna 2021.

Siksi kullan hintojen noustessa on todennäköistä, että Newmont hyötyy. Sen osake on noussut kaikkien aikojen ennätystasolle 76 dollariin ja kasvuvaraa on enemmän.

Barrick Gold

Barrick Gold (NYSE: GOLD) on johtava kultakaivosyhtiö, jonka arvo on yli 43 miljardia dollaria. Yritys on ollut vahvassa kasvussa vuosien varrella. Se on kasvanut nopeasti orgaanisesti ja yritysostojen kautta. Se osti esimerkiksi Acacia Miningin ja Randgoldin.

Barrick Goldilla on toimintaa useissa maissa maailmanlaajuisesti. Se louhii sellaisissa maissa kuin Tansania, Kanada, Yhdysvallat, Mali ja Argentiina. Toisin kuin Newmont, Barrick Gold ansaitsee rahaa myös kuparista – metallista, jonka hinta on noussut jyrkästi viime vuosina.

Sen liikevaihto oli yli 11 miljardia dollaria vuonna 2021 ja voitto yli kaksi miljardia dollaria. Barrick Goldin osakekurssi todennäköisesti jatkaa nousuaan kullan hintojen noustessa.

Wheaton Precious Metals

Wheaton Precious Metals (NYSE: WPM) on ainutlaatuinen yritys, joka ansaitsee rahaa kullan hinnan noustessa. Yhtiöllä on sopimukset kultakaivosyritysten kanssa, jotka ostavat metallin ennalta sovittuun hintaan. Yrityksellä on sopimuksia muun muassa Salobossa, Antaminassa ja Rosemontissa. Toisin kuin muilla yrityksillä, Wheatonilla on vähän riskejä, eikä sen tarvitse olla tekemisissä monien työntekijöiden kanssa.

Wheaton on ollut vahvalla kasvulla viime vuosina. Sen liikevaihto on noussut yli 1,2 miljardiin dollariin, kun taas sen vuotuinen voitto on yli 600 miljoonaa dollaria.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.