Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq hintaennuste positiivisen USA:n työpaikkaraportin jälkeen

Ohi:
päälle May 9, 2022
Listen
  • Viikon aikana Dow Jones heikkeni -0,24 %, S&P 500 -0,21 % ja Nasdaq -1,54 %.
  • Yhdysvallat lisäsi huhtikuussa 428 000 työpaikkaa
  • Yhdysvaltain keskuspankki nosti korkoa 50 peruspisteellä

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Wall Streetin kolme pääindeksiä heikkenivät viime viikolla, vaikka USA:n työmarkkinat vahvistivat talouden olevan vakaalla pohjalla, mutta Fedin koronnostot pitävät sijoittajat edelleen negatiivisella tuulella.

Yhdysvallat julkaisi perjantaina koti- ja maatalouden ulkopuoliset työpaikkatiedot (Non-Farm Payrolls), joka osoitti, että maa lisäsi huhtikuussa 428 000 työpaikkaa. Työpaikkaraportti ylitti taloustieteilijöiden huhtikuun arvion, 391 000, ja korosti talouden vahvoja perustekijöitä huolimatta bruttokansantuotteen supistumisesta ensimmäisellä neljänneksellä.

Työttömyysaste pysyi ennallaan 3,6 prosentissa, kun taas keskimääräinen tuntipalkka nousi 0,3 prosenttia ennusteen oltua 0,4 prosenttia. Ryan Detrick, LPL Financialin päämarkkinastrategi, sanoi:

Tämän päivän vakaa työpaikkojen määrä vahvistaa, että talous on vakaalla pohjalla. Tulos on ollut vahva, työllisyystilanne vahva, mutta epävarmuus 40 vuotta korkeasta inflaatiosta ja haurasta Fedistä on edelleen sitä, mitä sijoittajat kohtaavat loppuvuoden.

Kuten laajalti odotettiin, Yhdysvaltain keskuspankki nosti keskiviikkona korkoa 50 peruspisteellä ja ilmoitti aloittavansa taseen alentamisen 1. kesäkuuta.

Federal Reserve:n puheenjohtaja Jerome Powell sanoi myös kannattavansa 50 pisteen koronkorotusta kesä- ja heinäkuussa, mikä vahvistaa, että Federal Reserven tulee olla odotettua aggressiivisempi nostaessaan korkoja torjuakseen inflaatiota.

Toisaalta Venäjän hyökkäys Ukrainaa vastaan on edelleen huomion kohteena, ja osa indeksien tappioista johtuu Venäjän ja Ukrainan välisestä sodasta. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi, että kansainvälisen yhteisön tulee ottaa vakavasti uhka, että Venäjä voisi käyttää ydinaseita Ukrainassa.

S&P 500 laski -0,21 % viikossa

S&P 500 (SPX) heikkeni viikon aikana -0,21 % ja päätyi 4 123 pisteeseen.

Tietolähde: tradingview.com

Nousupotentiaali on rajallinen tulevalle viikolle, ja jos hinta putoaa alle 4000 pisteen, se olisi vahva “myy” -signaali.

DJIA laski -0,24 % viikkotasolla

Dow Jones Industrial Average (DJIA) heikkeni viikon aikana -0,24 % ja päätyi 32 899 pisteeseen.

Tietolähde: tradingview.com

Vahva tukitaso on 32 000 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 31 500 pistettä. Jos hinta hyppää yli 33 500 pisteen, seuraava tavoite voi olla vastus 34 000 pisteessä.

Nasdaq Composite laski -1,54 % viikon aikana

Nasdaq Composite (COMP) laski -1,54 % viikossa ja päätti sen 12 144 pisteessä.

Tietolähde: tradingview.com

Tärkeä tukitaso on 12 000 pisteessä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, se voi olla paljon voimakkaamman myynnin alku.

Yhteenveto

Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq laskivat viime viikolla, vaikka Yhdysvaltain työmarkkinat vahvistivat talouden olevan vakaalla pohjalla. Yhdysvallat lisäsi huhtikuussa 428 000 työpaikkaa, mutta mahdollisuudet Fedin koronnostoihin pitävät sijoittajat edelleen negatiivisella tuulella.

Ad

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10