Carvana-osake avautui 20 % nousuun maanantaina: tässä on katalyytti

Ohi:
päälle touko 16, 2022
  • Carvana Co sanoo olevansa sitoutunut leikkaamaan kulujaan nopeasti.
  • Viime kuussa se raportoi 54 prosentin kasvun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
  • Carvana Co:n osake avautui lähes 20 % nousuun maanantaiaamuna.

Carvana Co -osake (NYSE: CVNA) avautui lähes 20 % nousuun maanantaina sen jälkeen, kun käytettyjen autojen verkkokauppias ilmoitti olevansa sitoutunut kasvattamaan myyntiään ja voittojaan sekä leikkaamaan samalla kulujaan nopeasti.

Mitä Carvana korosti uudessa toimintasuunnitelmassaan

Uudessa toimintasuunnitelmassa ennakoidaan myynti-, yleis- ja hallintokulujen laskua myytyä vähittäiskaupan yksikköä kohti koko vuoden ajan. Carvana haluaa saavuttaa 4 000 dollaria vähittäismyyntiyksikköä kohti myynti-, hallinto- ja yleiskustannuksissa neljännellä vuosineljänneksellä verrattuna hieman yli 4 700 dollariin vuonna 2021.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tempessa pääkonttoriaan pitävä yritys näkee myynti-, hallinto- ja yleiskustannusten laskun tehokkaimpana keinona kääntää vapaa kassavirta positiiviseksi ja pyrkii edelleen leikkaamaan nämä kustannukset 3 000 dollariin myytyä vähittäismyyntiyksikköä kohti keskipitkällä aikavälillä.

Tällä hetkellä pidämme myynti-, hallinto- ja yleiskustannuksia myytyä vähittäiskaupan yksikköä kohden ensisijaisena prioriteettinamme ja aiomme alentaa niitä sekä lähi- että keskipitkällä aikavälillä samalla, kun jatkamme kasvua matkalla kohti pitkän aikavälin tavoitteitamme.

Carvana vähensi työvoimaansa kustannusten leikkaamiseksi

Carvana irtisanoi myös 12 prosenttia työvoimastaan tai 2 500 työntekijää toukokuussa, mikä johtaa 20 miljoonan dollarin kertaluonteisiin kuluihin toisella vuosineljänneksellä, mutta tuottaa sen jälkeen 125 miljoonan dollarin vuosittaiset säästöt.

Muuten uudessa toimintasuunnitelmassa vahvistettiin myös, että johtoryhmä luopuu palkoista loppuvuodelta 2022 ”osallistuakseen lähtevien tiimin jäsenten erorahaan”.

Viime kuussa Carvana sanoi, että sen liikevaihto kasvoi 54 % vuodentakaisesta ensimmäisellä neljänneksellä. Osake on yhä pudonnut yli 80 % vuoden aikana.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money