Bitcoin ja Dow kohtaavat keskellä ja lähellä 30 000 dollaria

Ohi:
päälle touko 19, 2022
Päivitetty: kesä 7, 2022
  • Dow Jones ja Bitcoin ovat kohdanneet keskellä ja molempien kurssi on noin 30 000 dollaria
  • Molemmat omaisuuserät ovat romahtaneet oltuaan korkeimmillaan lähellä 37 000 dollaria ja 69 000 dollaria
  • USA:n osakkeilla tänään huonoin päivä kesäkuun 2020 jälkeen, kun taas Bitcoin putosi viime viikolla 25 %

Viimeisimmän osakemarkkinoiden romahduksen jälkeen keskiviikon, osakkeiden sulkeutuessa lähes 4 % laskussa, Dow Jones on 31 500 dollarissa. Se, mikä olisi vielä vähän aikaa sitten tuntunut epätodennäköiseltä, indeksi tuijottaa nyt tynnyriä alaspäin psykologisesti tärkeällä 30 000 dollarin tasolla.

Kummallista kyllä, Bitcoin tekee samoin – käy kauppaa 29 000 dollarilla viime viikon 25 %:n pudotuksen jälkeen. Terran 18 miljardin dollarin stablecoinin, UST:n, ja sitä seuranneen sen tokenin LUNAn, jonka arvo oli aikoinaan 42 miljardia dollaria, romahtaminen sai aikaan tartunnan kryptomarkkinoilla. Ei auttanut Bitcoinin asiaa, että Luna Foundation Guard (LFG) tulvi markkinoille 80 000 Bitcoinin myyntimääräyksiä turhaan yritykseen puolustaa UST-sidosta. Nämä tapahtumat pudottivat Bitcoinin lähes 40 000 dollarista nykyiselle tasolle.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tunnelma

Tunnelma ei ole ollut näin laskussa pitkään aikaan, sillä näennäisesti jokainen muuttuja toimii sijoittajia vastaan. Meillä on rehottava inflaatio (toivon joka kerta, kun olen kirjoittanut tämän lauseen viimeisen kuukauden aikana, että minulla olisi Bitcoineja), Fed on haukkamainen ja geopoliittinen tilanne on heikko. Näen näitä kuvailtavan makrovastatuuleksi, mutta minusta ne tuntuvat enemmän makrohurrikaaneilta. Tämä on rumaa.

Joten, vaikka Dow ja Bitcoin ovat molemmat pyrkineet kohti 30 000 dollaria tämän viimeaikaisen riskinpoistoympäristön takaa, kaksikko on kulkenut hyvin eri polkuja hintamerkkiin, jos loitonnamme. Kun tarkastellaan tuottoa juuri ennen COVID-20:n puhkeamista (20. tammikuuta, joka tunnetaan myös ikuisuutena), vaihtelu epävakaudessa on selvä. Paina ”Play timeline” graafin vasemmassa yläkulmassa nähdäksesi tämän visuaalisesti.

Epävakaus

Dow saavutti huippunsa 36 000 dollarissa tammikuussa 2022, kun taas Bitcoin teki parhaan Ikaros-vaikutelmansa marraskuun 21. välisenä aikana, 68 700 dollariin ennen siipien sulamista. Epävakauden eron määrittlemiseksi numeerisesti (teille matematiikkanörteille) Dow’n päivittäisten tuottojen keskihajonta 20. tammikuuta lähtien on ollut 1,7 %, mutta Bitcoinin osalta lähes kolme kertaa suurempi eli 4,7 %. Tämä tarkoittaa, että kaksi kolmasosaa päivittäisistä liikkeistä on ollut alle +/- 1,7 % Dow’lla, mutta alle +/- 4,7 % Bitcoinilla. Tästä heilunnasta huolimatta päivittäisten hintaliikkeiden suunta on korreloinut voimakkaasti, korrelaatiokerroin on 0,88 (asiantuntemattomalle pistemäärä 1 on täydellinen korrelaatio. Esimerkiksi kuluttajahintaindeksin nousun ja korrelaatio sanan ”ohimenevä” mainitseminen poliitikkojen toimesta on 1).

Siksi korrelaatio 0,88 osoittaa, että kaikki Bitcoinin irrotusargumentit ovat vielä kaukana – tällä hetkellä se seuraa edelleen laajempien markkinoiden liikkeitä. Samaan aikaan viime viikolla Bitcoinin ja Dow’n hinta oli vuoden 2020 alusta lähtien neljättä kertaa sama. Ensimmäinen kerta tapahtui joulun 2020 tienoilla, kun Bitcoin oli keskellä parabolista nousua 60 000 dollarin puoliväliin. Toinen oli kesäkuussa 2021, kun Bitcoin putosi alaspäin, vaikka paluumatka oli alle kuukautta myöhemmin, kun ne menivät jälleen ristiin Bitcoinin jälleen noustessa rakettimaisesti ylöspäin 60 000 dollarin tasolle. Nuo päivät tuntuvat olevan kauan sitten.

Kuka saavuttaa 30 000 dollaria ensimmäisenä?

30 000 dollariin päästäkseen Dow’n on laskettava 4,5%, kun taas Bitcoinin on hypättävä 2,4%. Kun tarkastellaan kahden viime vuoden tuottoa, Dow’n 4,5 %:n pudotus on tapahtunut seitsemän kertaa. Kuusi näistä tapahtui kaoottisessa maaliskuussa 2020, jolloin markkinat yrittivät selvittää, mitä tämä outo virus nimeltä COVID-19 tarkalleen ottaen merkitsi maailmalle. Ainoa toinen kerta, kun näin suuri pudotus tapahtui, oli 6,9 %:n pudotus 11.6.2020 , jolloin Fedin ilmoitus vahvistuksesta, ettei koronlaskuja tule olemaan, yllätti markkinat.

Bitcoin sen sijaan on hypännyt 2,4 % peräti 161 kertaa samana ajanjaksona. Joten jos laitat aseen päähäni ja kysyt, kumpi suutelee ensin 30 000 dollaria, otan Bitcoinin epäröimättä. Se ei ole vain pienempi hyppy prosentteina, +2,4 % verrattuna -4,5 %:iin, mutta Bitcoin on ylivoimaisesti epävakaampi omaisuuserä, kuten edellä on käsitelty.

Ellei…

Ellei siis ole tullut niin pessimistiseksi markkinoiden tilasta, että jopa 2,4 %:n nousu Bitcoinille näyttää epärealistiselta. Tätä kirjoittaessani Dow on sulkeutunut 3,6 % laskussa, ja minulla on vaikeuksia muistaa, milloin viimeksi näin vihreän numeron näytölläni.

Mutta täysin vakavissaan, vaikka (lyhyen aikavälin) veto tässä on ilmeisesti Bitcoin, riippumatta siitä, mitä mieltä olet markkinoista, tämän artikkelin lähtökohta korostaa, kuinka pitkälle olemme pudonneet vain vuoden alusta. Bitcoinilla käytiin kauppaa 46 000 dollarilla ja Dow:lla 36 000 dollarilla vuoteen 2022 mennessä, ja nyt arvioimme molemmat 30 000 dollarin vertailussa. Mikäli uskot Bitcoinin siis palautuvan, osta Bitcoin suosittelemiltamme alustoilta. Bitcoin-välittäjät ovat oiva tapa hyödyntää kurssiliikkeet.

S&P 500 sulkeutuu tänään 4 % laskussa, mikä on pahimmillaan sitten kesäkuun 2020, joten toivotaan, etten kirjoita samaa artikkelia ensi kuussa kysyen, koskettaako S&P vai Bitcoin ensin 3 000 dollaria. Hei, ehkä S&P 500 voittaa sekä Bitcoinin että Dow’n 30 000 dollariin? Luit sen täältä ensin (tämä on vitsi, vain vahvistuksena – omaisuus voi vain mennä hinnaltaan alas, olen äskettäin tajunnut).

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money