Zilliqa-videohaastattelu: tutkielmasta ainutlaatuiseen kryptotokeniin

Ohi:
päälle May 19, 2022
Listen

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Se, mikä alkoi Prateek Saxenan tutkielmasta Singaporen kansallisessa yliopistossa (NUS), kasvoi vuonna 2017 projektiksi, jonka tunnemme nykyään nimellä Zilliqa.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Prateek Saxena, NUS:n apulaisprofessori, yhdessä viiden muun tutkijan kanssa kuvailivat paperissa, kuinka lohkoketjuja vaivasi niiden rajoitettu käsittelynopeus. Esimerkiksi Bitcoin-verkko pystyy käsittelemään vain keskimäärin seitsemän tapahtumaa sekunnissa. He kuvasivat periaatetta, jota he kutsuivat “pirstaloinniksi”, joka lopulta ratkaisee tämän ongelman.

Listautumisanti järjestettiin 27. joulukuuta 2017 ja 4. tammikuuta 2018 välisenä aikana. Se keräsi 22 miljoonaa dollaria, mikä merkitsisi ensimmäistä sijoitusta tiimiin ja sen puitteisiin. Tiimi koostuu useista tutkijoista tietojenkäsittelytieteen, turvallisuuden ja kryptografian eri aloilta.

Zilliqa Metaverse- ja NFT-päällikkö Sandra Helou

Copy link to section

Invezzillä oli tilaisuus puhua yhden Zilliqan merkittävimmistä hallituksen jäsenistä, Sandra Heloun, Metaverse & NFT:n johtajan kanssa. Katso alla oleva video saadaksesi lisätietoja Zilliqan jatkuvasti kehittyvästä avaruudesta ja siitä, mikä rooli NFT:llä ja Metaversella on siinä.

Mikä on ZILin käyttötapaus?

Copy link to section

Zilliqan pääasiallinen käyttötapa on skaalautuvuusongelman ratkaisu. Sirpalointitekniikka mahdollistaa solmujen jakamisen heti, kun tietty määrä niitä on saavutettu. Uusi sirpale muodostuu 600 solmun välein, mikä muodostaa eräänlaisen lohkoketjun lohkoketjussa.

Myös kyseisessä sirpaleessa tapahtuvat tapahtumat tarvitsee vain vahvistaa kyseisessä sirpaleessa. Tämä varmistaa työtaakan jakautumisen ja paljon nopeamman tapahtumanopeuden. Se jopa varmistaa, että tapahtumanopeus kasvaa, kun ZIL-lohkoketjuun tulee lisää solmuja ja sirpaleita.

Zilliqa saavuttaa kaiken tämän turvallisuudesta tinkimättä. Mikä joskus uskaltaa tapahtua muiden projektien kanssa, jotka ovat yrittäneet lisätä skaalautuvuutta.

Zilliqa-verkosto on pääosin älykkäitä sopimuskeskeisiä. Tämä tekee niistä suoran kilpailijan suurelle Ethereumille. Ethereumilla on ollut skaalautuvuusongelma sen perustamisesta lähtien. He yrittävät nyt käsitellä tätä askel askeleelta. Myös tässä sirpalointi on osa ratkaisua, jonka on taattava lisääntynyt tapahtumanopeus ja jatkuvasti kasvava volyymi. Zilliqalla on siis etumatka skaalautuvuuden suhteen.

Zilliqa-tiimi on kehittänyt oman kielensä älykkäille sopimuksilleen. “Scilla” lyhenne sanoista “Smart Contract Intermediate-Level Language” (Älykäs sopimus keskitason kielellä). Siinä on vahva tietoturvapainotus ja se tunnistaa automaattisesti tietoturva-aukkoja. Tämä on myös vastaus siihen, mikä voi joskus olla ongelma Ethereumin älykkäissä sopimuksissa.

Entä tokenomiikka?

Copy link to section

ZIL-kolikon kova yläraja on tällä hetkellä 21 miljardia kolikkoa. Tätä määrää ei siis tule koskaan olemaan liikkeessä. Tällä hetkellä liikkeessä on hieman yli 11 miljardia kolikkoa ja runsaat 3 miljardia on muun muassa tiimin tai suurten sijoittajien käsissä.

Ziliqan valkoisessa paperissa kuvataan, kuinka kaikki ZIL-kolikot suunnitellaan laskettavan liikkeelle ensimmäisen kymmenen vuoden aikana. 80 prosenttia ensimmäisten neljän vuoden aikana ja loput 20 prosenttia seuraavan kuuden vuoden aikana jatkuvasti pienenevän palkkion ansiosta.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Maailman