Kulta säilyttää tittelinsä parhaana sijoituksena taantuman aikana

Ohi:
päälle May 25, 2022
Listen
  • Kulta johtaa tietä taantumissa, mutta hopea tarjoaa suuremman tuoton – vaikkakin on epävakaampi
  • Kiinteistöt suojanneet sijoittajia kaikissa taantumissa vuodesta 1970, paitsi vuoden 2008 romahduksessa
  • Joukkovelkakirjat tarjoavat vakaan tuottoprofiilin ja menestyvät osakkeita heikommin härkämarkkinoilla

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Markkinat ovat tällä hetkellä verilöyly, kauttaaltaan punaisena. Jo ennen äskettäistä romahdusta osakkeilla oli huonoin alkuvuosi vuoden 1939 jälkeen. Meillä on äärimmäisen painostava sekoitus rehottavasta inflaatiosta ja hidastuvasta kasvusta, ja jo useita koronnostoja on hinnoiteltu ennen vuoden loppua, kun osakkeenomistajat kerääntyvät suuressa paniikkimyynnissä sijoitussovelluksiinsa.

Tämän huonontuneen ilmapiirin myötä Invezz.com päätti tarkastella omaisuusluokan kehitystä aikaisempien taantumien aikana ja selvittää, mitkä alat menestyvät parhaiten ja kuinka paljon. Perinteisesti joukkovelkakirjat ja kulta olisivat turvasatama markkinoiden vetäytymisen aikana, mutta tukevatko luvut tätä? Tutkimuksessa arvioimme viittä omaisuusluokkaa: kulta, hopea, osakkeet, joukkovelkakirjat ja kiinteistöt.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Käytimme Taloustutkimuksen viraston (NBER) hahmottelemaa taantuman määritelmää, joka määrittelee taantuman “merkittäväksi taloudellisen toimeliaisuuden laskuksi, joka on jakautunut talouteen ja joka kestää yli kaksi neljännestä eli 6 kuukautta ja joka näkyy yleensä todellinen bruttokansantuote (BKT), reaalitulo, työllisyys, teollisuustuotanto ja tukku- ja vähittäismyynti”.

Ajanjakso

Copy link to section

Alla oleva taulukko korostaa viittä suurta taantumaa 1970-luvun jälkeen, jolloin aloitimme tutkimuksen. Alla on lyhyt kuvaus näistä taantumista.

Taantuman vuosi Kuvaus
marraskuuta 1973 – maaliskuuta 1975 Vuoden 1973 öljykriisi OPECin nelinkertaistamisen jälkeen
Tammikuu 1980 – marraskuu 1982 Tiukka rahapolitiikka hillitsemään 1970-luvulta alkanutta rehottavaa inflaatiota, joka johtui vuoden 1973 öljykriisistä ja vuoden 1979 energiakriisistä (joka puolestaan aiheutti Iranin vallankumouksen).
Heinäkuu 1990 – maaliskuu 1991 Tiukka rahapolitiikka hillitsemään inflaatiota, suurta velkaa ja vuoden 1990 öljyshokkia
Maaliskuu 2001 – marraskuu 2001 IT-kupla puhkeaa. 9/11 hyökkäys
Joulukuu 2007 – kesäkuu 2009 Asuntokupla johti suureen finanssikriisiin

Kulta

Copy link to section

Aloitetaan kullasta, perinteisestä turvasatamasta taantumien aikana. Kirjoitimme äskettäin syvällisen analyysin kullan menestyksestä taantuman aikana ja korostimme, että luvut itse asiassa tukevat sen mainetta.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

17 prosentin nousu suuren finanssikriisin aikana on merkittävin, vaikka se jatkoi nousuaan jopa taantuman teknisen päättymisen jälkeen ja saavutti huippunsa syyskuussa 2011, mikä on lähes täsmälleen kaksinkertainen taantuman alkaessa.

Se nousi 27 prosenttia 70-luvun laman aikana, 8 prosenttia lyhyen IT-kuplan puhkeamisen aikana ja vaikka se heikkeni hieman 1990-luvun alussa, tämä oli suhteellisen lievä ja lyhyt taantuma. Ainoa todellinen poikkeus on 1980-luvun alun taantuma, jolloin se laski 24 prosenttia.

Tämä liittyy kuitenkin enemmän siihen ajoitukseen, jonka valitsimme määritellä taantuman. Kun inflaatio kiihtyi 1970-luvun lopulla – kaksinumeroisia lukuja, öljyn hintasokkeja, dollarin heikkeneminen kultastandardista luopumisen jälkeen ja ilmapiirin heikkeneminen, kulta osoitti uskomattomia nousuja – elokuun 1976 ja tammikuun 1980 välisenä aikana kolmen ja puolen vuoden aikana. 5X hintaan.

Kaiken kaikkiaan kulta tukee väitettään olevansa vahva omaisuuserä taantuman aikana.

Hopea

Copy link to section

Hopealla on samankaltaisuutta kullan kanssa, mutta se on ollut epävakaampi. Tuottojen suurempi keskihajonta taantumien aikana näkyy tuottojen jakautumisessa eri taantumien välillä. Hopea nousi räjähdysmäisesti samoista syistä kuin kulta 1970-luvulla – pystysuora nousu oli kuitenkin jyrkempää ja tuotti sijoittajille huomattavan 700 prosenttia 18 kuukauden aikana vuodesta 1978, jolloin se nousi 5 dollarista 35 dollariin.

Nämä voitot kuitenkin palautettiin nopeasti. Vaikka kulta ei pudonnut niin pitkälle kuin 70-luvun puolivälissä, hopea tuli lähelle – putosi kokonaan takaisin 6 dollariin vuosien aikana, jotka teknisesti määritellään taantumaksi.

1990-luku ja IT-buumi tulivat ja menivät ilman hopean liiallista liikettä, sillä omaisuus suuntautui suurelta osin sivuttain. 2000-luvun alussa se nousi 20 dollariin, ennen kuin putosi takaisin 10 dollariin. Sitten se räjähti uudelleen ja nousi pystysuoraan vuoden 2009 10 dollarin tasolta lähes 50 dollariin.

Hopea korreloi todella hyvin kullan kanssa – sen korrelaatio vuodesta 1973 lähtien on lähes täydellinen 0,88. Mutta keskihajonta on kaksinkertainen – 10 prosenttia vastaan 5 prosenttia, mikä korostaa suurempaa volatiliteettia, joka taantuman aikana on johtanut sijoittajille ylivoimaiseen tuottoon kultaan verrattuna.

Osakkeet

Copy link to section

Tehdään tämä lyhyesti, koska se ei ole aivan rakettitiedettä. Taantuman aikana et halua omistaa osakkeita. Nopea vilkaisu alla olevaan kaavioon riittää tämän ymmärtämiseen, kun osakkeet ovat laskeneet jokaisen taantuman aikana. Älä katso pidemmälle kuin viimeisintä =, jolloin S&P 500 puolittui suuren finanssikriisin aikana.

Joukkovelkakirjat

Copy link to section

Joukkovelkakirjat ovat mielenkiintoisempi tapaus. Tarjolla on paljon laajempi valikoima joukkovelkakirjalainoja ja vastaavasti myös tuottotyyppejä verrattuna joko osake- tai joukkovelkakirjamarkkinoihin. Tästä syystä yllä olevien menetelmien mukainen analyysi ei sovellu tähän.

Alla oleva Darrow Wealth Managementin kaavio on sen sijaan parempi lähestymistapa, jossa arvioidaan erilaisia joukkovelkakirjoja ja niiden kehitystä suuren finanssikriisin aikana.

Näemme heti, että joukkovelkakirjalainat tarjoavat jonkin verran suojaa, sillä S&P 500 on mukavasti kaikkien joukkolainaindeksien alapuolella. Toiseksi parempi tuotto riippuu joukkovelkakirjalainan luottokelpoisuudesta. Turvallisemmilla arvopapereilla, kuten valtion joukkovelkakirjalainoilla, kehitys on hyvä ja johtaa pakettia 11,6 prosentin nousulla.

Kuitenkin, kun supistumme yhä alaspäin luottospektrissä, voimme nähdä tuottojen pahenevan asteittain. Korkean tuoton indeksi oli itse asiassa negatiivinen, eikä se kyennyt suojaamaan sijoittajia laajemmalta taantumalta, koska markkinat kyseenalaistivat näiden yritysten kyvyn selviytyä taantumasta. Nämä kuviot, vaikka ne esitetään suureen finanssikriisiin, toistuvat muissa taantumissa, ja joukkovelkakirjalainat tarjoavat hyvän suojan edellyttäen, että luottojen laatu on riittävän korkea.

T-setelit ovat paras sijoitus, kun taas korkeatuottoisia joukkovelkakirjoja tulee välttää. Toinen asia on tuottojen varianssi – keskihajonta on huomattavasti pienempi kuin kullan tai hopean. Joten vaikka hyödykkeet tarjoavat suuremman tuoton, investointitasoiset joukkovelkakirjat tarjoavat tasaisemman tuottoprofiilin ja pienemmän volatiliteetin.

Kuitenkin, jos joku pystyy kestämään enemmän volatiliteettia, joukkovelkakirjat ovat muita varoja jäljessä. Kuten todettiin, metallit tarjoavat suuremman tuoton taantuman aikana, kun taas joukkovelkakirjat suoriutuvat rajusti osakkeita ja useimpia muita omaisuusluokkia huonommin härkämarkkinoilla – mikä tarkoittaa, että vakaata tuottoprofiilia lukuun ottamatta ne eivät tarjoa paljoakaan sijoittajille. Tämä on vain pahentunut korkean inflaation aikoina, kuten tällä hetkellä.

Yhdessä suuremman salkun kanssa ne voivat kuitenkin vähentää yleistä volatiliteettia ja auttaa saavuttamaan taloudellisia tavoitteita.

Kiinteistöt

Copy link to section

Kiinteistöt, ainakin Yhdysvalloissa, kestivät yllättävän taantuman. 12 prosentin ja 17 prosentin voitot 1970- ja 1980-luvun laman aikana tarjosivat asunnonomistajille mukavan suojan, kun taas tuotot olivat suhteellisen tasaiset 1990-luvun lyhyessä taantumassa ja vuosisadan vaihteen IT-kuplassa.

Poikkeava on tietysti viimeisin esimerkki – suuri finanssikriisi vuonna 2008, kuten kaavio osoittaa.

Keskimääräinen asunnon hinta putosi yli 20 prosenttia huipusta pohjaan suuren finanssikriisin aikana, mikä on historiallisen suuri pudotus omaisuusluokassa, joka oli oletettavasti immuuni suurille pudotuksille. Mutta äskettäisen harhan tulisi jättää huomiotta kiinteistöjen tarjoama vahva suojaus, lukuun ottamatta hänen tapaustaan – joka tietysti oli subprime-asuntolainakriisin aiheuttama taantuma.

Mainitsemisen arvoinen on myös se tosiasia, että kiinteistöt palautuivat niin voimakkaasti – 110 prosenttia nousuun taantuman pohjalta. Joten vaikka taantuman immuniteetti ei ole aivan kullan tasolla, kiinteistö on kuitenkin historiallisesti mukava omaisuuserä taantumien aikana, jos katsomme yhden yksittäisen tapauksen ohi.

Ad

Sijoita hyödykkeisiin, kuten kultaan, vehnään, litiumiin, öljyyn ja vastaaviin muutamassa minuutissa parhaimmin luokitellun välittäjämme, eToro :n, kautta.

10/10
Vieraile sivustolla
Hyödykkeet Kiinteistövälitys Maailman Osakkeet