Tokenisoidut osakkeet ja osakejaot

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on kesä 10, 2022
  • Amazon jakoi jokaisen osakkeen 20 osakkeeseen tänä maanantaina, mikä on ensimmäinen jako sitten vuoden 1999
  • Tokenisoidut osakealustat pohjimmiltaan heijastavat markkinoita, eivätkä ne ole esteitä ketjun sijoittajille
  • DeFiChain on yksi sellaisista alustoista, jotka neuvottelivat jaon näennäisesti

Osakkeiden jakaminen

Olen pitkään ajatellut, että osakkeiden jakaminen tiivistää kuinka typeriä ihmiset voivat olla.

Asiattomalle osakejaolla ei ole vaikutusta osakkeen perustekijöihin, vain sen ”näkemykseen”. Esimerkiksi Amazon toteutti ensimmäisen osakejakonsa vuoden 1999 jälkeen aiemmin tällä viikolla, mikä tarkoittaa, että sen sijaan, että sijoittaja omistaisi yhden 2 340 dollarin osakkeen, he sen sijaan omistavat nyt 20 osaketta, joiden arvo on 117 dollaria, yhteensä 2 340 dollaria.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Mikään ei muutu, mutta yritykset omaksuvat tämän lähestymistavan, kun nimellismäärät kasvavat suuriksi, jolloin osakkeet näyttävät edullisemmilta ja helposti saatavilla olevilta. Amazonin tapauksessa osakekurssi nousi noin 2 % jaon jälkeen (vaikka se on edelleen noin 10 % matalammalla sen jälkeen, kun suunnitelma julkistettiin kolme kuukautta sitten).

DeFi

Tässä on kuitenkin omituisuus, kun kyse on DeFistä. Kryptofanina, joka tykkää toimia ketjussa, olen erittäin kiinnostunut tokenisoiduista osakkeista, koska omistan osakkeita osana salkkuani. Mahdollisuus sijoittaa näihin ketjun sisällä tarjoaa etuja, kuten paremman saatavuuden (tietyt lainkäyttöalueet vaikeuttavat osakkeiden ostamista), suuremman kaupankäynnin joustavuuden (tavanomaiset välittäjät sulkevat kaupankäynnin markkinoiden aukioloaikojen ulkopuolella, kun taas lohkoketju on avoinna 24/7), kuten myös mahdollisuus välttää KYC (Know Your Customer, asiakkaan tunnistaminen).

Mutta jos altistut osakkeelle ketjussa olevan tokenisoidun omaisuuden kautta, mitä tapahtuu, kun osakkeet jakautuvat, kuten Amazonin tapauksessa?

DeFiChain

Selityksen helpottamiseksi käytän esimerkkiä Amazon-osakkeesta ja DeFiChainista – tokenisoidusta omaisuusalustasta, jota haastattelin muutama kuukausi sitten. Jos olet kiinnostunut syvemmästä sukelluksesta tokenisoituihin osakkeisiin, voit lukea haastattelun täältä.

Lyhyesti sanottuna arvo ei muutu. Kuten pörssissä, kuka tahansa, jolla oli aiemmin tokenisoitu Amazon-omaisuus (dAMZN), omistaa nyt niitä 20 kappaletta, joiden kokonaisarvo on sama. Prosessi saatiin päätökseen kahdessa vaiheessa: ensin DeFiChain lukitsi kaikki olemassa olevat dAMZN-tokenit, ja kun markkinat avautuivat uudelleen jakokorjatuilla hinnoilla, DeFiChain alkoi heijastaa korjattua hintaa. Graafinen selitys löytyy alta:

Johtopäätös

Se on toinen tokenisoidun osakekaupan osa, joka on sujuvaa ja tehokasta. Tässä tapauksessa se vastaa osakemarkkinoita, koska myös välittäjät ovat tehneet edellä mainitut saumattomasti. Tokenisoitujen osakkeiden muut edut kuitenkin säilyvät – vapautta, saavutettavuutta ja tehokkuutta on yksinkertaisesti huomattavasti enemmän. Jälkimmäinen pätee sekä pääoman hallintaan että aikaan – se ei ole vain nopeampaa KYC:n ja muiden sääntelyesteiden kiertämisessä, vaan usein tokenia voidaan käyttää vakuudeksi tai muihin erikoisempiin käyttötarkoituksiin, kuten DeFiChainin tapauksessa, likviditeetin louhintaan.

Eli mikään ei ole muuttunut osakejaon myötä, jos olet utelias.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.