Mitä Nancy Pelosi tekee pitäisi silti olla laitonta

Ohi:
päälle heinä 22, 2022
  • Nancy Pelosi vaihtoi osto-optioilla 12,75 miljoonaa dollaria vuonna 2021
  • Hänen salkkunsa kasvoi arviolta 26 miljoonalla dollarilla vuonna 2020
  • Hän on puolustanut sanomalla, että Yhdysvallat on "vapaa markkinatalous" ja sen pitäisi ulottua lainsäätäjiin

Aloitan tämän jutun sanomalla, etten välitä vasemmisto vastaan oikeisto, sininen vastaan punainen, demokraatti vastaan republikaani -aiheista. Olen numeronörtti, joka kasvoi Euroopassa, ja keskityin tässä jutuissa numeroihin.

He kutsuvat häntä Stonksin kuningattareksi.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Jaime Rogozinski, joka perusti surullisenkuuluisan Reddit-foorumin nimeltä WallStreetBets, joka otti yhteen Wall Streetin hedge-rahastojen Goljattien kanssa GameStop-saagassa viime vuonna, kutsuu häntä ”maailman parhaaksi meemi-osakekauppiaaksi”.

Itse asiassa sama Reddit-foorumi jopa käynnisti ETF:n seuratakseen hänen suorituskykyään, mikä oli historiallisesti hänen kokemansa hallitseva asema markkinoilla.

Hän on tietysti Nancy Pelosi, Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies, jonka tuotto osakemarkkinoilla on hämmästyttänyt monia.

Sisäpiirikaupat

Nancy Pelosi väittää, että hänen 81-vuotias aviomiehensä Paul Pelosi tekee kauppaa markkinoilla, mutta tämä ei ole lannistanut epäilyjä, että parin tuotot ovat liian hyviä ollakseen totta. Joka tapauksessa Yhdysvaltain lainsäädäntö tarkoittaa, että kuka tahansa voi nyt tarkastella Pelosiksen kauppoja. Joten tein juuri niin.

Katsotaanpa ensin hänen salkkuaan vuosikymmenellä 2010–2020, jonka Sludge arvioi Nancy ja Paul Pelosin vuosittaisissa House-tiedoissa ilmoittamien vähimmäis- ja enimmäisarvojen keskiarvolla.

Näyttää hyvältä. Ottamalla yllä olevat omaisuusarvot ja muuttamalla ne vuosituotoksi, näemme alla olevan jakauman. Koko vuosikymmenen aikana Pelosis kasvatti salkkua 54 % verran.

54 %:n kasvu on 4,4 %:n vuosituotto, mikä tämän päivän karhumarkkinoilla vaikuttaa kaukaa haetulta unelmalta. Mutta tämä oli vuosikymmen, jolloin osakemarkkinat kiihtyivät ennen sitä. Itse asiassa S&P 500:n kerrostaminen Pelosiksen tuottojen päälle alla olevassa kaaviossa osoittaa, että ne menestyivät markkinoita heikommin koko ajan.

Tämä on kuitenkin harhaanjohtavaa, koska se arvioidaan yksinomaan omaisuuden koon perusteella. Myyntitilaukset sekä pääomavirrat häiritsevät tätä merkitystä, koska yksinkertainen prosenttivertailu on harhaanjohtavaa. Valitettavasti tiedot eivät ole riittävän tyhjentäviä täydellisen analyysin tekemiseen – olisi mukavaa pystyä suorittamaan hypoteesitesti, esimerkiksi arvioimaan, onko tilastollisesti merkittävää näyttöä kohtuullisella luottamusvälillä siitä, että Pelosis on toiminut sisäpiiritiedon perusteella (olettaen tietysti, että osakemarkkinat seuraavat satunnaista kävelyä, mikä on toisen päivän asia).

Yksittäiset kaupat

Mutta meidän täytyy tyytyä yksittäisiin kauppoihin, mikä tarkoittaa, että se on tosin vähemmän tieteellistä. Jotkut tapaukset näyttävät kuitenkin parhaimmillaankin kyseenalaisilta.

Esimerkiksi 21. toukokuuta 2021 Pelosi osti jopa miljoonan dollarin arvosta osto-optioita Amazonista sekä jopa 250 000 dollaria Applen osto-optioita. Lukiessaan ilmoituslomaketta Pelosi osti 20 Amazonin osto-optiota, joiden lunastushinta oli 3 000 dollaria ja joiden viimeinen voimassaolopäivä oli 17. kesäkuuta 2022, kun taas oli myös 50 Applen osto-optiota, joiden lunastushinta oli 100 dollaria päättyen 17. kesäkuuta 2022.

Kaikille, jotka eivät tiedä, miten optiot toimivat, kerrottakoon, että optiot ovat erittäin vipuvaikutteisia vetoja, jotka tarjoavat valtavasti voittoa, jos osakkeen hinta nousee ennen päättymispäivää ”lunastushinnan” yläpuolelle. Edellä mainitussa tapauksessa Pelosi löi vetoa siitä, että Applen osakekurssi nousisi yli 100 dollarin ennen 17. kesäkuuta 2022 ja Amazonin kurssi nousisi yli 3 000 dollarin samaan päivään mennessä.

Jos nämä skenaariot toteutuvat, Pelosi saisi potentiaalisesti valtavan yllätyksen riippuen siitä, kuinka pitkälle osakkeet nousivat.

Suuri ongelma tässä on kuitenkin se, että nämä osakkeiden ostot tapahtuvat, kun Pelosi ja edustajainhuone työskentelivät kartellilainsäädännön parissa hallitakseen Applen kaltaisten suurten teknologiayritysten valtaa. Applen toimitusjohtaja, Tim Cook, jopa soitti Pelosille ilmaistakseen vastustavansa lainsäädäntöä, suunnilleen samaan aikaan, kun hän osti Applen osakeoptiot.

Itse asiassa vuonna 2021 Pelosi vaihtoi osto-optioilla 12,75 miljoonan dollarin arvosta (olettaen, että tiedot ilmoitetaan mahdollisimman paljon). Tätä on suoraan sanottuna vaikea uskoa, koska hänellä on asema, jossa hänellä ei ole vain helposti sisäpiiritietoa useista eri tekijöistä, vaan hän voi myös aktiivisesti vaikuttaa niihin.

Se ylittää myös tiettyjä yrityksiä koskevan lainsäädännön – ei ole uskon rajoissa epäillä, että hänellä voisi olla sisäpiirin tietoa kaikenlaisista keskusteluista, jotka liittyvät rahatalouden ympäristöön tai muuhun taloudelliseen kehitykseen ennen yleisöä.

Pelosi pehmentää laillisuutta

Pelosi on aiemmin puolustanut tekojaan (tai miehensä, täsmennettäköön) kiistäen sen, että Yhdysvallat on ”vapaa markkinatalous” ja ettei hän näe mitään syytä, miksi lainsäätäjät eivät ”voisi osallistua siihen”. Hmm. Minulla on muutama syy, Nancy.

Kuitenkin, kun hänen liiketoimiaan ja temppujaan seurataan yhä enemmän, näyttää siltä, että Pelosi on pehmennyt. Aiemmin tänä vuonna hän väitetysti käänsi selkänsä ja antoi vihreää valoa lakiesitykselle, joka kieltäisi kongressin jäseniä käymästä osakekauppaa.

Montanan senaattori, Steve Daines, tiivisti asian hyvin, kun hän protestoi ”kun sinut valitaan, olet täällä palvelemassa ihmisiä, et eliittiä, ja [osakekauppakielto] on mielestäni tärkeä askel eteenpäin, palauttaa amerikkalaisten usko ja luottamus tähän instituutioon.”

Johtopäätös

Tämän ei todellakaan pitäisi olla ongelma. Pelosi käy töissä joka päivä, koska Amerikkalaiset ovat äänestäneet niin, ja käsittelee lainsäädäntökysymyksiä, joilla voi olla erittäin suurta taloudellista ja yhteiskunnallista merkitystä. Hänen päivänsä ei saisi päättyä siihen, että hän tulee kotiin kertomaan miehelleen, että tämä on hankkinut koko joukon kalliita osto-optioita samoista yhtiöistä, joihin hänen päätöksensä vaikuttavat..

Lopuksi palataan lyhyesti artikkelin yläosassa mainittuun ETF:ään. Koska Pelosi on velvollinen julkistamaan kaupat 45 päivän kuluessa kaupanteosta, ETF ei voi seurata hänen suoritustaan tarkasti, mutta voi joskus hyötyä jonkun muun menestyksestä.

Entä ETF:n nimi? Se on Insider Portfolio ETF, jonka tunnus on INSDR. Kuinka sopivaa.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money