ARK-analyysi, jonka mukaan Bitcoin voisi nousta 500 000 dollariin, on virheellinen

Ohi:
päälle elo 11, 2022
  • Data-analyytikkomme pohtii ARK-analyytikon ennustetta, jonka mukaan Bitcoin voisi nousta 500 000 dollarilla
  • Ashmore: ARK:n analyysi kannattaa kuitenkin ottaa maalaisjärjellä, lähestymistapa on liian yksinkertaistettu
  • Blackrock / Coinbase -kehitys on kuitenkin erittäin nouseva ja pitäisi liikuttaa markkinoita enemmän

Tällä viikolla uutisoitiin, että Blackrock, yksi maailman suurimmista varainhoitajista, tarjoaa kryptoa sijoittajille Coinbasen kautta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Analyytikko ennustaa Bitcoinin hinnan nousevan

Ark Investin analyytikko, Yassine Elmandjra, on yksi niistä, jotka tarjoavat huimia ennusteita.

”Tämä on ylivoimaisesti vahvin signaali, jonka olemme nähneet instituutioissa, jotka pitävät kryptoa uutena omaisuusluokkana ja että Wall Street on vihdoin valmis tekemään harppauksen”, Elmandjra sanoi eilen webinaarissa. ”Luulen, että tämän kaliiperin kumppanuus voisi tuoda biljoonia dollareita krypto-omaisuusluokkaan tulevina vuosina.”

Sitten hän jatkoi jakamaan havaintoja ARK:n analyysistä, joihin en voinut olla kaivautumatta.

Bitcoinin viimeisen kymmenen vuoden tuottojen perusteella ARK on päättänyt, että hyvin hajautettujen salkkujen tulisi sisältää 2,5–6,5 % sijoittajan riskinsietokyvyn perusteella. En ole varma, miten he päätyivät tähän analyysiin (haluaisin nähdä numerot!), mutta se vaikuttaa järkevältä toteamukselta, vaikkakin valtavalta yleistykseltä.

On varmasti sijoittajia, joille Bitcoin ei sovi (lyhytaikaiset sijoittajat, ne, joilla on jo korreloituja instrumentteja ja vastaavia), ja toisaalta on myös sijoittajia, jotka voisivat vatsaa yli 6,5 %:n allokaatiolla.

Toiseksi Bitcoinin aiempaan kehitykseen perustuva suositeltu allokaatio on virheellinen. Klassinen ”aiempi suorituskyky ei kerro tulevasta tuotosta” pätee, mutta Bitcoinin kohdalla se on vielä tärkeämpää.

Kerro minulle – mitä voimme tarkalleen ottaen päätellä Bitcoinin hintojen muutoksista vuosien 2012 ja 2015 välillä, mikä auttaa meitä saamaan sille täydellisen jaon jatkossa? Tämä oli ajanjakso, jolloin Bitcoin asui edelleen Internetin kapeilla nurkilla, valtamedian suurelta osin löytämättä, mutta joka ei vielä aloittanut hyökkäystään perinteisen rahoituksen maailmaan. Makronäkökulmasta nämä hintatiedot ovat olennaisesti täysin epäolennaisia.

Elmandjra päättelee kuitenkin, että ARK:n suosittelemien 2,5 ja 6,5 prosentin (miten tahansa ne laskettiinkin) allokaatioiden perusteella Bitcoin voisi nousta 200 000 ja 500 000 dollarilla. Tästä ovat peräisin kaikki seksikkäät otsikot ”Bitcoin nousee ARK:n mukaan 600 000 dollariin”.

Pääseekö Bitcoin 600 000 dollariin?

Enpä tiedä. Mutta tämä analyysi on parhaimmillaankin sormi tuuleen -juttuja. Et voi vain olettaa, että kaikki Blackrockin asiakkaat sijoittavat Bitcoiniin ja näin ollen käyttävät 2,5-6,5 prosenttia hallinnoitavista varoistaan Bitcoinin markkina-arvoon. Minulle sopii, että joskus röyhkeää oikotietä käytetään mallina, mutta älkää nyt viitsikö.

Tämä on kuitenkin valtava uutinen Bitcoinille kokonaisuudessaan, ja se näyttää kiistämättömältä. Nämä ovat sellaisia nousevia signaaleja, jotka todella auttavat viemään omaisuuden – jota näen sen omana erillisenä omaisuusluokkana – seuraavalle tasolle. Se on merkittävä merkki institutionaalisesta adoptiosta, joka olisi ollut kaukainen unelma muutama vuosi sitten.

Mielenkiintoista on Bitcoinin hinnan reaktio, joka nousi tasaisesti mutta ei näyttävästi uutisen jälkeen, noin 4 prosentin hypyllä. Verrattuna Teslan ilmoitukseen, jonka mukaan autonvalmistaja piti Bitcoinia taseessaan viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, jolloin Bitcoin hyppäsi 15 prosenttia.

Blackrock on maailman suurin institutionaalinen rahanhoitaja, ja tämä ilmoitus tarkoittaa, että sen asiakkailla on nyt mahdollisuus ostaa Bitcoinia. Coinbase-sijoittajat näkivät tämän ja lyöty osake ei näyttänyt aivan yhtä vaaralliselta uutisista johtuneen 75 %:n nousun jälkeen.

En ole tyytyväinen siihen, mitä tämä tarkoittaa, joten et saa tästä mitään ”Bitcoin nousee miljoonaan dollariin” -otsikoita. Elmandjran analyysi on virheellinen monista syistä – lisätäkseni vielä yhden, jos Blackrockin asiakkaat sijoittavat Bitcoiniin, tämä käynnistää dominoefektin muiden institutionaalisten johtajien kanssa, mikä tarkoittaa, että lisää rahaa todennäköisesti virtaa sisään. Blackrock ei vain yhtäkkiä panosta kolikkoon yksinään, ja muut markkinat seisovat toimettomina.

Mutta numerot, jotka kertovat Bitcoinin nousevan 500 000 dollariin? Ei – se on vain sattumanvarainen lausunto.

Mutta hei, jos jollain on yhteyttä Elmandjraan, niin mielelläni perehdyn numeroihin kunnolla.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money