Kulta jatkaa laskuaan, kun Yhdysvaltojen keskuspankki ei anna periksi

Ohi:
päälle syys 23, 2022
Päivitetty: loka 8, 2022
Listen to this article
  • Kullan arvo oli tänä aamuna alimmillaan 2 vuoteen
  • Dollari jatkaa vahvistumistaan ja korot nousevat, joten kullan hallussapidon kustannukset korkeammat
  • Yhdysvaltojen keskuspankin taistellessa inflaatiota vastaan, kullan hinnalle on toistaiseksi yläraja

Markkinat ovat kokeneet tällä viikolla verilöylyn kautta linjan. Tai rehellisesti sanottuna näin on ollut jo koko kuluneen vuoden.

Jopa kulta, oletettu turvasatama, on kamppaillut pahasti ja pudonnut tänä aamuna kahden vuoden alimmalle tasolle eli 1 656 dollariin unssilta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Minulle se symboloi melko ainutlaatuista makroympäristöä, jossa olemme. Koska historiallisesti katsottuna kulta on menestynyt erittäin hyvin taantuman aikana. Ikävä kertoa, mutta virallisen määritelmän mukaan olemme juuri tässä tilanteessa.

Kuten monet asiat viime aikoina taloustieteen maailmassa, kaikki keskittyy Jerome Powelliin ja Yhdysvaltojen keskuspankkiin. Kulta on laskenut tällä viikolla sen jälkeen, kun pankkimaailman koronnostot ovat lisääntyneet Powellin johdolla, kun Yhdysvaltojen keskuspankki ilmoitti uudesta 75 peruspisteen koronnostosta.

Kulta on perinteisesti inflaatiosuoja ja nousee siten käteisen arvon laskiessa. Tämä johtuu sen havaitusta tarjonnan ylärajasta ja historiasta. Koronnostot ovat kuitenkin merkki aggressiivisesta inflaation torjunnasta, mikä tarkoittaa, että likviditeetti imetään pois ja kullan arviot muuttuvat hieman vaimeammiksi. Siksi putosimme jälleen tällä viikolla.

Dollari vahvistuu, kun Yhdysvaltojen keskuspankki jatkaa vaeltamistaan, ja korkojen noustessa kullan hallussapidon vaihtoehtokustannukset ovat yksinkertaisesti nousseet. Nämä muuttujat ovat yhdessä asettaneet ylärajan sille, mihin kulta voi tällä hetkellä mennä.

Yhdysvaltojen keskuspankki on ennustanut korkojen nousevan 4,25–4,50 prosenttiin vuoden loppuun mennessä ja 4,50–4,75 prosenttiin vuoden kuluttua. Se ei aivan maalaa kuvaa kullanhaltijoiden hyvinvoinnista.

”Pääviestini ei ole muuttunut Jackson Holen jälkeen”, Powell sanoi tiedotustilaisuudessaan tällä viikolla viitaten politiikkapuheeseensa Yhdysvaltojen keskuspankin vuosikokouksessa elokuussa muutamaa viikkoa aikaisemmin. ”FOMC on vahvasti päättänyt pudottaa inflaation kahteen prosenttiin ja pysymme siinä, kunnes työ on tehty.”

Kultaan sijoittavat, kuten kaikki muutkin, toivovat, että markkinat ovat vihdoin hinnoitelleet tämän. Valitettavasti he ovat toivoneet sitä jo jonkin aikaa.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money