Miltä DeFin tulevaisuus näyttää? Rhino.fi:n haastattelu

Ohi:
päälle syys 27, 2022
Listen to this article
  • rhino.fi on moniketjuinen, itsenäinen DeFi-alusta, jota isännöidään Ethereum-lohkoketjun päällä Layer2:ssa
  • Tavoitteena luoda yhdyskäytävä, jolla käyttäjät voivat käyttää DeFiä missä tahansa ketjussa yhdestä lompakosta
  • Haastattelimme tiimiä projektin suhteen, DeFin tulevaisuudesta, karhumarkkinoista ja muusta

Kryptovaluuttateollisuudessa joskus on houkuttelevaa innostua hintojen tarkkailusta. Kun karhumarkkinat saavat otteen, voisi luulla, että kaikki on menetetty.

Todellisuudessa alalla on meneillään paljon innovaatioita, jotka ovat kasvaneet hurjaa vauhtia sen jälkeen, kun Satoshi Nakamoto kirjoitti Bitcoin -selvityksensä vuonna 2008.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tänään haastattelemme yhtä tällaista projektia. Ja se on rhino.fi (aiemmin DerversiFi), hajautettu sovellus Ethereumissa. Äskettäinen Merge nosti Ethereumin koko alan valokeilaan, joten ihmiset ovat hyvin tietoisia joistakin sen skaalautuvuutta koskevista ongelmista. Huomattavaa on, että kaasumaksut ovat edelleen hyvin korkeat, mikä rajoittaa suuresti tavallista tallajaa toimimasta Ethereumin kanssa päivittäin.

Rhino.fi on yksi sellainen projekti, joka pyrkii ratkaisemaan tämän ongelman – Layer 2 -konseptin kautta. Käymme sitä tarkemmin läpi alla. Se pyrkii tarjoamaan saumattomamman kokemuksen Ethereumin kasvavaan DeFi -maisemaan.

Haastattelimme tiimiä Layer 1:n ja Layer 2:n eroista, DeFin tulevaisuudesta, karhumarkkinoista, yhteentoimivuudesta ja siitä, tuleeko Ethereum koskaan jäämään muiden lohkoketjujen jalkoihin, ja monesta muusta.

Invezz (IZ): Voitko selittää yksinkertaisesti, mikä Layer 2 on ja miten alustasi sopii Layer 1 / Layer 2 -tekstuuriin?

rhino.fi (RF) : Ethereum ja Solana ovat esimerkkejä Layer 1 (L1) -lohkoketjuista, joille rakennetaan muita rakenteita ja sovelluksia. L1:t ovat paikka, johon tapahtumien lopullinen tila kirjataan.

Tasot 2 (L2) on rakennettu kerrosten 1 päälle. Joitakin esimerkkejä Ethereum L2:sta ovat Optimism, Arbitrum tai Starkware.

Ethereum L2 syntyi, kun Ethereum Layer 1 -lohkoketjun suosio kasvoi, ja suuri kysyntä aiheutti kaasun hintojen huomattavan nousun, verkon ruuhkautumisen ja transaktioiden viivästymisen.

L2-ratkaisut suorittavat tapahtumat L1:stä ja lähettävät tiedot erissä takaisin L1:een koko yhteisön nähtäväksi. Tämä mekanismi mahdollistaa Ethereumin skaalaamisen poistamalla suuren transaktiokuorman L1:stä tinkimättä L1-lohkoketjun takaamasta turvallisuudesta. L2-ratkaisut Ethereumin skaalaukseen voivat alentaa kaasumaksuja jopa 100-kertaisesti.

Rhino.fi (aiemmin DeversiFi), Ethereum L2:n dApp, antaa käyttäjille mahdollisuuden ostaa, vaihtaa ja sijoittaa tokenejaan ilman Ethereum L1:lle tyypillisiä viiveitä ja kaasumaksuja.

IZ : Kuinka tärkeänä pidät hajauttamista?

RF : Uskomme, että rahoituksen tulee olla kaikkien saatavilla ja se mahdollistaa hajautetun rahoituksen (DeFi) avulla.

DeFi on tehokkaampi kuin perinteinen rahoitusjärjestelmä (TradFi), koska se perustuu koodiin ja tuhansien ihmisten työ voidaan korvata muutamalla koodirivillä, mikä alentaa loppukäyttäjien kustannuksia.

Tämän koodiin keskittymisen ansiosta DeFi antaa miljoonille ihmisille pääsyn rahoitusjärjestelmään, jota heillä ei muuten olisi (lähes kolmannella maailman väestöstä ei edelleenkään ole pääsyä pankkitiliin).

Lisäksi DeFi antaa kenelle tahansa käyttää taloudellisia mahdollisuuksia ja hyötyä niistä riippumatta siitä, missä päin maailmaa he ovat. Tämä on toisin kuin TradFi, joka hyödyttää ylivoimaisesti niitä, joilla on jo eniten resursseja.

IZ: Monet alustat ovat yrittäneet muodostaa sillan tällaisten ketjujen välillä. Miksi ne eivät ole onnistuneet saamaan merkittävää markkinaosuutta ja mikä erottaa alustasi?

RF : rhino.fi on yksi ensimmäisistä protokollista, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa tokeneita ketjujen välillä ilman, että heidän tarvitsee poistua sovelluksesta, vaihtaa lompakkoa tai maksaa natiiviverkon kaasumaksuja.

Aiemmin käyttäjien piti perustaa uudet lompakot riippuen siitä, mitä ketjua he halusivat käyttää, yhdistää tunnukset itse ja maksaa verkkomaksuja näiden tapahtumien suorittamiseksi.

IZ: Onko tässä yhdistämisessä myös haittoja, kuten keskeinen epäonnistuminen tai suurempi riski treidaajalle?

RF : Rhino.fi ei olisi keskeinen epäonnistumispiste, ei sen enempää kuin jos käyttäjät silloittaisivat varoja itse, koska rhino.fi toimii käyttöliittymänä, jolla käyttäjät pääsevät muihin lohkoketjuihin.

Koska rhino.fi:n älysopimukset toteutuisivat automaattisesti käyttäjän pyynnöstä, myös mahdolliset varojen menetyksiin johtavat inhimilliset erehdykset minimoituisivat.

IZ: Mitä mieltä olet DeFistä yleensä – onko tulevaisuus mielestäsi valoisa, vaikka tämä osoittautuisikin jatkuvaksi karhumarkkinaksi?

RF : Olemme nähneet samanlaisen jatkuvan laskusuhdanteen varsinkin vuoden 2018 ”kryptotalven” aikana. Vaikka monet tuomiopäivän kommentaattorit väittivät krypton päättyneen silloin, näimme heikompien projektien häviämisen ja vahvempien projektien rakentamisen laskevien olosuhteiden keskellä.

Jälkimmäinen keskittyi tekemään loistavia tuotteita, jotka voisivat kestää. Monilla näistä projekteista on ollut vahva ennätys muutaman viime vuoden aikana, mukaan lukien Polygon, Aave ja Compound.

Vuonna 2022 krypton taustaolosuhteet ovat vankemmat kuin vuonna 2018 – infrastruktuuri on rakennettu paremmin ja käyttötapaukset validoitua.

Vaikka tulevaisuutta on vaikea ennustaa, uskomme, että vahvat hankkeet paranevat tänä aikana entisestään, kun niillä on oikea fokus, ja tämä johtaa vieläkin vankempaan ekosysteemiin tulevina vuosina.

IZ: Edellinen karhumarkkina-aika johti monien projektien kaatumiseen. Minkä uskot välttävän tämän kohtalon rhino.fi:lle?

RF : Uskomme, että projektien on pysyttävä keskittyneenä siihen, mitä käyttäjät haluavat, reagoitava joustavasti trendeihin ja mahdollisuuksiin ja pidettävä kiinni vahvuuksistaan. Tähän rhino.fi onkin jo keskittynyt, ja kehitämme edelleen tarjontaamme, jonka avulla kuka tahansa voi helposti käyttää parasta, mitä multichainilla on tarjota, yhdestä sovelluksesta.

IZ: Mainitsit 10:n parhaan kryptovaluutan joukossa olevat erilaiset Layer 1 -projektit, uskotko, että mikään niistä voi lopulta ottaa Ethereumin kiinni?

RF : Kun useat L1-maat ovat nyt sijoittuneet 10 parhaan joukkoon markkina-arvolla mitattuna, kyseessä ei selvästikään ole enää ”voittaja vie kaiken”. Tämä suuntaus jatkuu, ja näemme useiden lohkoketjujen ekosysteemin toimivan yhdessä.

Tästä syystä rhino.fi on päättänyt laajentua lohkoketjujen yli moniketjuisen ekosysteemin keskukseksi. Koska eri lohkoketjuilla on erilaisia vahvuuksia, useiden lohkoketjujen monipuolinen ekosysteemi tekee koko tilasta entistä houkuttelevamman ja kestävämmän.

IZ: Luuletko, että tietyt lohkoketjut taistelevat ylivallasta vai tuleeko tulevaisuus olemaan yhteentoimivuutta ParaSwapin kaltaisten ominaisuuksien avulla? Kumpi olisi parempi sijoittajalle?

RF : Uskomme, että erilaisia lohkoketjuja käytetään eri tarkoituksiin, koska niillä on erilaisia ominaisuuksia ja vahvuuksia. Jotkut lohkoketjut asettavat etusijalle tapahtumien nopeuden, mikä voi houkutella lisää pelisovelluksia, kun taas toiset turvallisuutta, mikä voi houkutella lisää lainasovelluksia.

Hajauttamisen, skaalautuvuuden ja turvallisuuden välillä on aina kompromissi, jokainen lohkoketju vetoaa tiettyihin ominaisuuksiin enemmän kuin toisiin. Siksi on tärkeämpää, että hankkeet keskittyvät siihen, miten parhaiten työskennellä yhdessä. Sen sijaan, että kilpailisimme ekosysteemissä, meidän tulisi keskittyä tarjoamaan erinomaisia käyttökokemuksia.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money