Kanadan lohkoketjuteollisuus: Pierre Polievre haluaa Ottawan olevan ”maailman pääkaupunki”

Ohi:
päälle loka 3, 2022
Listen to this article
  • Pierre Poilievre on Kanadan konservatiivipuolueen uusi johtaja.
  • Poilievre kuvittelee olevansa lohkoketjun kannattaja.
  • Hän haluaa Kanadasta "maailman lohkoketjupääkaupungin"

Kanadan poliittiset uutiset tulivat juuri mielenkiintoisiksi, kun Pierre Polievre valittiin konservatiivisen puolueen johtajaksi ja pääoppositioon Justin Trudeaun hallitsevalle liberaalihallitukselle.

Poilievre on kanadalainen poliitikko, joka on toiminut kansanedustajana vuodesta 2004. Hänessä on monia viittauksia libertarismiin – yksilö, ei hallitus, on vastuussa oman hyvinvointinsa ylläpitämisestä. Tämä ajattelutapa on enimmäkseen yhdenmukainen sen kanssa, miten kryptovaluuttojen ja Bitcoinin (BTC/USD) kannattajat suhtautuvat asiaan.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Kuten käy ilmi, Poilievre on myös blockchain-harrastaja, joka haluaa Kanadasta tulevan ”maailman lohkoketjupääkaupunki”. Mutta missä Ottawa sijaitsee nykyään kasvavassa digitaalitaloudessa?

Poilievre: Kanadalaiset tarvitsevat ”vapautta käyttää muita rahoja”

Kanadan keskuspankki, Bank of Canada, on epäonnistunut tehtävässään hillitä inflaatiota, vaikka korkojen nostaminen näyttää olevan säännöllistä.

Polievre meni niin pitkälle, että totesi keskuspankin ”tuhoavan Kanadan dollaria”. Vaihtoehtona hän lisäsi, että kanadalaisilla on ”vapaus käyttää muuta rahaa, kuten Bitcoinia”.

Polievre todellakin laittaa rahansa likoon. Itse asiassa hän sanoi kerran, että Bitcoin on voimavara, jonka avulla kanadalaiset voivat ”poistaa” inflaation (puheenvuoro, jota hän todennäköisesti tulee katumaan… oletko nähnyt viimeisimmät Bitcoin-uutiset?).

Poliitikoille annettavat tavanomaiset taloudelliset tiedot osoittavat, että hän omistaa vähintään 10 000 dollarin arvosta kanadalaisen Bitcoin-pörssin rahastoa nimeltä Purpose Bitcoin, joka on yksi parhaista ostettavissa olevista Bitcoin ETF:istä. Hän läpäisee siis testin, koska hän laittaa rahansa likoon.

Hän selittää näkemyksensä Bitcoinista (käytettyään lompakkoaan shawarma-rullan ostamiseen) tässä mielenkiintoisessa YouTube-videossa, jonka suosittelen katsomaan.

Krypto tarkoittaa ”vähemmän talouden valvontaa” poliitikoille

Polievre selitti 28. maaliskuuta 2022 päivätyssä politiikka-asiakirjassa, että kanadalaisten tulisi elää maailmassa, jossa poliitikoilla ja pankkiireilla on ”vähemmän taloudellista hallintaa” väestöön.

Sen sijaan kanadalaisilla pitäisi olla enemmän taloudellista valvontaa ”krypton, tokenien, älykkäiden sopimusten ja hajautetun rahoituksen omistamiseen ja käyttämiseen”.

Miksi nyt? Yksinkertaisesti sanottuna Trudeaun hallitus tekee hienoa työtä ”Kanadan dollarin tuhoamisessa”, ja Bitcoin tarjoaa Polievren mukaan vaihtoehtoisen hyödykkeen suojautuakseen nousevilta kustannuksilta ja heikentyneeltä valuutalta.

Kommentoidessaan laajempia kryptomarkkinoita, hän kirjoitti seuraavaa:

Blockchain-talous on enemmän kuin uusia käteisen muotoja. Kyse on myös taloudellisten päätöstemme hallinnan hajauttamisesta. Poilievren hallitus suhtautuisi myönteisesti tähän uuteen, hajautettuun alhaalta ylöspäin suuntautuvaan talouteen ja antaisi ihmisten hallita rahojaan pankkiirin ja poliitikoiden sijasta. Se laajentaisi valikoimaa ja alentaisi rahoitustuotteiden kustannuksia ja loisi tuhansia työpaikkoja insinööreille, ohjelmoijille, koodaajille ja muille yrittäjille.

Konservatiivisen hallituksen aikana krypto on laillista ja sitä kohdellaan hyödykkeenä (eli kultana), jolla on samanlaiset verot ja määräykset. Logiikka tässä on se, että ”mitä on laillista tehdä Kanadan dollarien kanssa, pitäisi olla laillista kryptovaluuttojen kanssa ja päinvastoin”.

Poilievren kommentit antavat vaikutelman, että Kanada on todella jäänyt jälkeen globaaleista vastineistaan lohkoketju- ja kryptovaluuttateollisuuden mukauttamisessa ja vastaanottamisessa. Joko tämä on totta tai vain puoluepolitiikkaa. Joten kumpaa se oikein on?

IoTeX:n toimitusjohtaja: Kanada on jo lohkoketjuystävällinen

Tunnen useita kanadalaisia lohkoketjuprojekteja, jotka herättävät huomiota, mutta puhdasta dataa oli vaikea löytää.

Otin yhteyttä Raullen Chaihin, IoTeX:n (IOTX/USD) toimitusjohtajaan ja perustajaan, ja kysyin hänen mielipidettään. Hänellä on jonkinlainen näkemys, koska hän asui ja opiskeli Kanadassa ennen kuin aloitti vaikuttavan uran Piilaaksossa, päätyen perustamaan projektin, joka tuo lohkoketjujen idealistisen voiman osaksi Dappeihin ja NFT:ihin.

Chai kertoi minulle tämän artikkelin haastattelussa, että Kanada on ollut nouseva lohkoketjuinnovaatioiden keskus ainakin vuodesta 2018 lähtien. Nykyään Kanadassa on yli 550 lohkoketjuprojektia ja 330 kryptoon liittyvää startuppia. Itse asiassa Kanada nykyisessä muodossaan on erittäin ”lohkoketjuystävällinen”, toimitusjohtaja huomauttaa.

IoTeX onkin tehnyt yhteistyötä kanadalaisen Morpheus.Network-nimisen startup-yrityksen kanssa, joka hyödyntää lohkoketjuteknologiaansa ”häiritäkseen triljoonien dollarien globaaleja toimitusketjumarkkinoita ja tehostaakseen kansainvälistä kauppaa”.

Samaan aikaan vuoden 2022 alun rekkakuljettajien mielenosoitus ja liberaalihallituksen päätös takavarikoida häiriön rahoittaneiden bitcoin-lompakot eivät todennäköisesti tahraa Kanadan mainetta. Raullen sanoikin seuraavaa:

En vilpittömästi usko, että tämä vaikuttaa krypto- ja lohkoketju-asenteeseen tai siihen, miten globaali lohkoketju- ja krypto-yhteisö näkee Kanadan. Se saattaisi kuitenkin saada ihmiset huolestuneemmiksi omistaakseen kryptoa suoraan sen sijaan, että ne olisivat pörsseissä. Krypton koko luonne on se, että meillä on valta tulla omiksi pankkiireiksimme, mikä tekee mahdottomaksi kenenkään takavarikoida omaisuuttamme.

Viimeiset ajatukset: Polievren on pelattava pitkällä tähtäimellä

Financial Post huomauttaa, että Poilievre esiintyi kryptopodcastissa vuoden 2022 alussa ja on sittemmin välttynyt kokonaan uusilta haastatteluilta. Tietysti hän on aina tervetullut Invezz-podcastiin (vink vink).

Julmat karhumarkkinat ovat osoitus siitä, että Bitcoin ja muut kryptovaluutat jäävät todennäköisesti taka-alalle kuumemmissa ongelmissa, mukaan lukien hiilivero, asuntojen hinnat ja ulkoasiat. Kukaan ei halua ylistää krypton etuja, kun monet sijoittajat tuntevat tuskaa.

Joten mitä tämä kaikki tarkoittaa kryptoteollisuudelle? Pohjimmiltaan ei mitään. Ei jännittävin aika teollisuudelle, koska Luna (LUNA/USD) kaltaiset suuret projektit romahtavat.

Kuten IoTeX:n toimitusjohtaja totesi, Kanada tarjoaa jo nyt blockchain-yrityksille ystävällisen toimintaympäristön. Tällä hetkellä Polievre ei näytä (tai edes halua) tuovan mitään uutta pöytään. Ehkä asiat muuttuvat ennen lokakuussa 2025 pidettäviä seuraavia vaaleja.