VIDEO: Kryptosta on tullut rahasyöppö – Wavesin perustaja Sasha Ivanov

Ohi:
päälle Oct 11, 2022
Listen
  • Wavesin perustaja Sasha Ivanov liittyy Invezz-podcastiin, jossa hän valittaa krypton tilaa
  • Se ei mene minnekään, ennen kuin se ratkaisee skaalautuvuusongelman, hän sanoi
  • Ivanov pahoitteli sitä, että kryptossa on kyse nykyään vähemmän teknologiasta ja enemmän rahasta

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kävin tällä viikolla melko mielenkiintoisen keskustelun Invezz-podcastissa kryptovaluutta Wavesin perustajan, Sasha Ivanovin, kanssa.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Se oli paikoin melkein filosofista. Sasha valitti, että krypto ei ole sama paikka kuin se oli muutama vuosi sitten, sillä siitä on suurelta osin tullut rahasyöppö.

Tarkastellessa kaikkia huijauksia, pump-and-dump -petoksia ja vastaavia alalla, hänellä on varmasti asiaa. Hän mainitsee myös manipuloinnin ja sen, että alalla on niin suuri pakkomielle hintojen tarkkailusta ja rahasta, että se on menettänyt kosketuksen teknologisiin juuriinsa ja tehtäväänsä, joka sillä alun perin oli.

Sasha linjaa, ettei hän “koskaan ryhtynyt kryptoalalle rahan vuoksi”, vaan pikemminkin tekniikan ja todellisen muutoksen vuoksi.

Waves – ja Sasha – ovat todellakin olleet olemassa jo jonkin aikaa. Aikaisemmin markkinakapasiteetiltaan 10 suurimman kryptovaluutan joukkoon sijoittunut Waves ei aiheuta huolta Sashalle; hän ei ole nykyään kovin huolissaan hinnoista. Waves on pudonnut, mutta on edelleen 100:n parhaan kolikon joukossa.

Sashan vaikuttavimmat ajatukset liittyivät skaalautumiseen. Hän sanoo, että “krypto ei koskaan edisty”, ellei se ratkaise skaalautuvuusongelmaa. Rehellisyys virkistää. Rehellisesti sanottuna hän on oikeassa. On vaikea väittää, että skaalautuvuus on yksinkertaisesti ongelma, jota kukaan ei ole vielä päässyt lähellekään ratkaisemaan. Ja mitään ei voida ratkaista suuremmassa skaalassa, ennen kuin tämä ongelma on ratkaistu.

Kysyin hänelt, voiko Ethereumin paljon julkisuutta saanut Merge – ja erityisesti tulevaisuutta varten suunniteltu sharding-ominaisuus – auttaa ratkaisemaan skaalautuvuusongelman. Hän suhtautuu varauksellisesti ajatukseen siitä, että sharding auttaisi Ethereumia, ja pitää sitä suurelta osin umpikujana. Hänen perustelunsa saattavat kiinnostaa teknisiä asiantuntijoita.

Aikana, jolloin useimmat perustajat ja sijoittajat toistavat samaa ammattikieltä siitä, että karhumarkkinat ovat rakentamisen aika, että kaikki on hyvin ja ettei ole mitään syytä huoleen, oli virkistävää kuulla Sashan puhuvan krypto-ongelmista niinkin avoimesti.

Kysyinkin häneltä oliko hän motivoitunut jatkamaan. Hän vastasi kyllä – ja vastaus oli selkeä.

Se sai minut pohtimaan kuinka krypto on muuttunut muutaman viime vuoden aikana. Sitä ei tietenkään voi tunnistaa, missä se oli – nykyään se on laillinen maksuväline kahdessa maassa, julkiset yhtiöt pitävät sitä taseessaan ja se vie sivutilaa maailman suurimmissa sanomalehdissä.

Silti on myös rumia osia. On varastamista, ahneutta ja kiukkuisuutta. Tämän kaiken huomiotta jättäminen ei tee kenellekään palveluksia. Oli mukava kuulla, että suuren kolikon perustaja otti nämä huolenaiheet suoraan esille.

Kuten aina, ota rohkeasti yhteyttä kommentoimalla.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortalin, @DanniiAshmoren ja @wavesprotocolin kanssa tai käy osoitteessa https://waves.tech/ saadaksesi lisätietoja. 

Invezz.com

Invezz

YouTube

Invezz Podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Video