Amazonin kurssiennuste Q3-tulosten jälkeen

Ohi:
päälle loka 30, 2022
Listen to this article
  • Amazon raportoi kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta torstaina
  • Yhtiön johto päivitti taloudellisen ohjeistuksen neljännelle tilikaudelle
  • Amazonin kasvun odotetaan hidastuvan

Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN) raportoi kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta torstaina. Yhtiön johto päivitti taloudellisen ohjeistuksen neljännelle tilikaudelleen.

Kolmannen vuosineljänneksen tulos jäi alle arvoidensa, kun taas verkkokauppajätin ennuste joulumyynnin kasvusta osoitti monia huolenaiheita, jotka johtivat valtavaan myyntiin.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Amazonin kasvun odotetaan hidastuvan

Amazon raportoi kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta torstaina markkinoiden sulkeuduttua. Kokonaisliikevaihto on kasvanut 14,7 % (vuosittainen kasvu) 127,1 miljardiin dollariin, mikä oli odotettua vähemmän, kun taas osakekohtainen tulos oli 0,28 dollaria (0,07 dollaria).

On hyvä huomata, että vuoden 2022 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Amazon on kirjannut 3 miljardin dollarin tappion verrattuna 19,04 miljardin dollarin nettotuloon edellisen vuoden aikana.

Yhtiön johto päivitti neljännen tilikauden taloudellista ohjeistusta ja raportoi, että neljännen tilikauden kokonaistulojen pitäisi olla 140–148 miljardia dollaria verrattuna 155,37 miljardin dollarin konsensukseen.

Tämä ohjeistus viittaa vain 2-8 prosentin vuosikasvuun, ja Amazonin kasvun odotetaan selvästi hidastuvan vielä enemmän tulevilla vuosineljänneksillä.

Kaksinumeroiset kasvuluvut ovat todennäköisesti menneisyyttä, ja voimme nähdä jatkuvan paineen Amazonin konsolidoituihin liikevoittomarginaaleihin tappiollisen verkkokauppaliiketoiminnan sekä vahvan Yhdysvaltain dollarin johdosta. Toimitusjohtaja, Andy Jassy, kommentoi seuraavaa:

Makrotaloudellisessa ympäristössä tapahtuu tietysti paljon, ja tasapainotamme sijoituksemme ollaksemme virtaviivaisempia tinkimättä tärkeimmistä pitkän aikavälin strategisista panoksistamme.

Yhtiön konservatiiviset näkymät järkyttivät sijoittajia. Amazonin osakkeet putosivat yli 20 % kaupankäynnin jälkeen torstaina. Kun otetaan huomioon seuraavan vuosineljänneksen huonot näkymät ja suuret tappiot vuoden 2022 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana, osakkeen riskiprofiili ei ole houkutteleva.

Uskon, että arvostukseen tulee lisää painetta lähitulevaisuudessa ja myös jatkossakin. Korkea inflaatio painaa edelleen kulutusta, jolle Amazon yhtenä maailman suurimmista sähköisen kaupankäynnin yrityksistä on edelleen haavoittuvainen.

Katsotaanpa seuraavaksi perusasioita. Amazonin markkina-arvo on 1,05 biljoonaa dollaria, joten se ei ole aliarvostettu. Alibaba Group Holding Ltd:hen (NYSE:BABA) verrattuna Amazon on hinta-myyntisuhteessa kalliimpi.

Hinta-myyntisuhteen (markkina-arvo/tulot) mukaan Amazonin osakkeet käyvät 2,2:ssa, mikä on lähes kaksi kertaa korkeampi kuin Alibaban hinta-myyntisuhde, jonka P/S on 1,3.

On myös tärkeää mainita, että JD.com, Inc. (NASDAQ: JD) käy kauppaa alle yhdellä tämän vuoden myynnillä. Näin ollen ”dipin” ostaminen Amazonin tapauksessa voi lähitulevaisuudessa olla virhe.

100 dollaria edustaa vahvaa tukitasoa

Amazonin osakkeet ovat heikentyneet 146,57 dollarista 97,66 dollariin 16. elokuuta 2022 lähtien, ja nykyinen hinta on 103,41 dollaria. Hinta on myös siirtynyt alle 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä osoittaa, että pohjaa ei ole vieläkään saavutettu.

Tietolähde: tradingview.com

Vahva tukitaso on 100 dollaria, kun taas 140 dollaria edustaa ensimmäistä vastustasoa. Jos hinta putoaa jälleen alle 100 dollarin, se tarkottaisi ”myy” -signaalia ja avointa tietä 90 dollariin tai jopa sen alle. Päinvastoin, jos hinta hyppää yli 130 dollarin, seuraava tavoite voi olla vastustus 150 dollarissa.

Yhteenveto

Amazon raportoi kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta, joka jäi ennusteiden alle. Yhtiön johto päivitti neljännen tilikauden taloudellisen ohjeistuksen, joka osoittaa vain 2-8 prosentin vuosikasvun. Uskon, että arvostukseen tulee lisää painetta lähitulevaisuudessa ja myös jatkossakin. Korkea inflaatio painaa edelleen kulutusta, jolle Amazon yhtenä maailman suurimmista sähköisen kaupankäynnin yrityksistä on edelleen haavoittuvainen.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money