Pitäisikö PayPalin osakkeita ostaa Q3 tulosten jälkeen?

Ohi:
päälle marras 6, 2022
Listen to this article
  • PayPal raportoi kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta torstaina
  • Maksujen kokonaismäärä kasvoi 14 % kolmannella neljänneksellä
  • PayPalilla on edelleen vahva kassavirta

PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ:PYPL) raportoi vakaan kolmannen vuosineljänneksen tuloksesta tänä torstaina, mutta yhtiön johto laski jälleen odotuksia tuleville vuosineljänneksille.

Maksujen kokonaismäärä kasvoi 14 % kolmannella neljänneksellä

PayPal raportoi vakaat kolmannen neljänneksen tulokset tänä torstaina. Kokonaisliikevaihto on kasvanut 10,8 % vuositasolla 6,85 miljardiin dollariin, mikä on hieman odotuksia suurempi, kun taas osakekohtainen tulos oli 1,08 dollaria (0,12 dollaria parempi).

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Maksujen kokonaismäärä kasvoi 14 % aina 337 miljardiin dollariin tilikauden 2022 kolmannella neljänneksellä verrattuna vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon. Yhtiö lisäsi 2,9 miljoonaa uutta aktiivista tiliä.

Negatiivista on, että yhtiön johto alensi jälleen kerran odotuksia tuleville vuosineljänneksille ja ilmoitti, että liikevaihto ja uudet aktiiviset nettotilit vuonna 2022 voivat jäädä alle sen aiempien ohjeiden.

PayPal odottaa nyt 8-10 miljoonaa uutta aktiivista asiakastiliä tilikaudella 2022, kun sen aiempi ennuste oli 10 miljoonaa. Liikevaihdon odotetaan olevan 27,53 miljardia dollaria, kun aiempi ennuste oli 27,85 miljardia dollaria.

Tästä huolimatta Trust Securitiesin analyytikko, Andrew Jeffrey, sanoi, että hän odottaa PayPalin tulojen kasvavan nopeammin kuin Amazon.com Inc. (NASDAQ:AMZN), mutta jäävän Visa Inc:n (nyse:v) ja Mastercard Incorporatedin (NYSE:MA) ennusteiden mukaan kasvu on matalan tai keskikymmenen prosentin luokkaa. Trust Securitiesin analyytikko, Andrew Jeffrey, lisäsi:

Uskomme, että PayPal kasvaa ajan mittaan nopeammin kuin eComm, kun otetaan huomioon sen merkittävä osuus Amazonin ulkopuolella.

PayPalin liiketoimintamalli on suhteellisen joustava taantumia vastaan, koska maksupalvelujen kysyntä ei ole liian syklistä.

Yrityksellä on edelleen vahva kassavirta ja onkin hyvä mainita, että PayPal tuotti 1,77 miljardia dollaria vapaata kassavirtaa kolmannella neljänneksellä 6,85 miljardilla dollarilla. Tämä laskee vapaan kassavirran marginaaliksi 26 %, mikä on 7 % korkeampi kuin edellisellä neljänneksellä.

PayPalin markkina-arvo on 85,71 miljardia dollaria, ollen kohtuullinen. Mastercardiin verrattuna PayPal on halvempi hinta-myyntisuhteessa.

Hinta-myyntisuhteen (markkina-arvo/tulot) mukaan PayPalin osakkeiden kurssi on 3,17, mikä on useita kertoja alhaisempi kuin Mastercardin hinta-myyntisuhde, jonka P/S on 14,15.

On myös tärkeää mainita, että Visa käy kauppaa yli kolmellatoista tämänvuotisella myyntihinnalla, ja jopa erittäin epävarmassa makro- ja sääntely-ympäristössä PayPalin osakkeet voivat olla hyvä valinta.

Tekninen analyysi

PayPalin osakkeet ovat heikentyneet yli 60 % saavutettuaan vuoden 2022 korkeimman tason, 196,10 dollaria tammikuun 4. päivänä, ja riski jatkaa laskua on edelleen olemassa.

Hinta on jälleen liikkunut alle 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä osoittaa, että pohjaa ei ehkä vieläkään saavuteta.

Tietolähde: tradingview.com

Nykyinen tukitaso on 70 dollaria, kun taas 90 dollaria edustaa ensimmäistä vastustasoa. Jos hinta putoaa alle 70 dollarin, se tarkoittaisi ”myy” -signaalia ja avointa tietä 65 dollariin.

Toisaalta, jos hinta hyppää yli 90 dollarin, seuraava tavoite voisi olla 100 dollarin vastus.

Yhteenveto

Tänä torstaina PayPal raportoi vakaat kolmannen neljänneksen tulokset, mutta yhtiön johto laski jälleen odotuksia tuleville vuosineljänneksille. Yrityksellä on edelleen vahva kassavirta, ja jopa erittäin epävarmassa makro- ja sääntelyympäristössä PayPalin osakkeet voivat olla hyvä valinta.