Pitäisikö Starbucksiin sijoittaa Q4 tulosten jälkeen?

Ohi:
päälle marras 10, 2022
Listen to this article
  • Starbucks raportoi vahvan neljännen vuosineljänneksen tuloksen
  • Starbucks-kahvin kysyntä kiihtyy
  • Starbucks on markkinoiden kalliimmalla puolella

Starbucks Corporation (NASDAQ:SBUX) raportoi odotettua paremmasta neljännen vuosineljänneksen tuloksesta viime viikolla. Howard Schultz, väliaikainen toimitusjohtaja, sanoi, että yhtiö näki Starbucks-kahvin kysynnän kiihtyvän ympäri maailmaa vuosineljänneksen aikana.

Starbucks-kahvin kysyntä kiihtyy

Starbucks raportoi vahvat neljännen vuosineljänneksen tulokset torstaina. Kokonaisliikevaihto on kasvanut 3,2 % vuositasolla 8,41 miljardiin dollariin, mikä on hieman odotuksia korkeampi, kun taas ei-GAAP-osakekohtainen tulos oli 0,81 dollaria (0,09 dollaria parempi).

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Maailmanlaajuinen vertailukelpoinen myymälämyynti kasvoi 7 % neljännellä vuosineljänneksellä, ja on tärkeää mainita, että Starbucks avasi nettomääräisesti 763 uutta myymälää vuosineljänneksen aikana ja päätti jakson ennätykselliset 35 711 myymälää maailmanlaajuisesti. Howard Schultz, väliaikainen toimitusjohtaja, sanoi:

Näimme Starbucks-kahvin kysynnän kiihtyvän ympäri maailmaa neljännellä vuosineljänneksellä ja koko vuoden ajan. Neljännen vuosineljänneksen tuloksemme osoittavat varhaista näyttöä US Reinvention -sijoitusten menestyksestä.

Negatiivinen tieto on, että vertailukelpoisten myymälöiden myynti Kiinassa laski 24 %. Sijoittajien tulee kuitenkin muistaa, että tämä johtui transaktioiden 22 prosentin laskusta tärkeimpien kaupunkien koronarajoitusten vuoksi.

Starbucks on edelleen luottavainen Kiinan nousuun, Kiinan kahvimarkkinat ovat vielä hyvin alkuvaiheessa ja yhtiöllä on edessään pitkä kiitorata kasvuun.

Neljännen vuosineljänneksen tulos mahdollistaa Starbucksin nopeutetun, kestävän, pitkän aikavälin, kannattavan kasvun ja arvon luomisen tilikaudella 2023.

Katsotaanpa nyt perusasioita. Starbucksin hinta-tulos-suhde (tai P/E) on 26,9, joten se on markkinoiden kalliimmalla puolella, koska useilla yhdysvaltalaisilla yrityksillä on tällä hetkellä P/E-suhde alle 15.

Starbucks käy kauppaa yli 17-kertaisella TTM EBITDA:lla, ja perustellakseen nykyistä arvostustaan Starbucksin pitäisi tuottaa huomattavaa kasvua, joka ylittää selvästi markkinoita, mikä ei ole helppoa.

On totta, että Starbucks on kasvattanut osinkoja tasaisesti vuosi, ja keskimääräinen vuotuinen kasvu on ollut 21 % viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nykyinen 2,3 %:n osinkotuotto ei vaikuta tarpeeksi houkuttelevalta nykyisessä taloustilanteessa, jossa Yhdysvaltain keskuspankki jatkaa aggressiivista toimintaansa.

Riski/tuotto-suhde ei ole tällä hetkellä riittävän hyvä ”arvo” sijoittajille, ja jos Yhdysvaltain osakemarkkinat siirtyvät merkittävämpään korjausvaiheeseen, osakkeen hinta voi olla paljon alhaisemmalla tasolla.

Tekninen analyysi

Starbucksin osakkeet ovat edenneet viime päivinä, ja toistaiseksi ”härät” hallitsevat hintaliikettä.

Hinta on myös noussut yli 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä on varmasti positiivinen merkki. Silti sijoittajien tulee pitää mielessä, että Starbucksin osakkeet eivät ole halpoja nykyisellä hinnalla.

Tietolähde: tradingview.com

Nykyinen tukitaso on 90 dollaria, kun taas 100 dollaria edustaa tärkeää vastustasoa. Jos hinta putoaa alle 90 dollarin, se tarkottaisi ”myy” -signaalia ja avointa tie 85 dollariin.

Toisaalta, jos hinta hyppää yli 100 dollarin, seuraava tavoite voi olla 105 dollaria tai jopa 110 dollarin vastusta.

Yhteenveto

Starbucks raportoi odotettua paremmasta neljännen vuosineljänneksen tuloksesta viime viikolla. Howard Schultz, väliaikainen toimitusjohtaja, sanoi, että Starbucks-kahvin kysyntä kiihtyy. Starbucksin osakkeet ovat nousseet viime päivinä, mutta sijoittajien tulee pitää mielessä, että nykyisellä hinnalla Starbucksin osakkeet eivät ole halpoja.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money