Vain 12,1% Bitcoinin tarjonnasta jäljellä pörsseissä FTX:n romahduksen jälkeen

Ohi:
päälle marras 21, 2022
Listen to this article
  • FTX:n romahdus säikäytti sijoittajat vetäen Bitcoininsa pois pörsseistä ennennäkemättömän suurissa määrissä
  • Viime viikolla pörsseistä vedettiin enemmän bitcoineja kuin missään vaiheessa viimeisen viiden vuoden aikana
  • Vain 12,08 % Bitcoinin kokonaistarjonnasta on nyt pörsseissä, alhaisin sitten tammikuun 2018

Paniikki tarttuu.

Kryptovaluuttamarkkinat osoittivat sen tällä viikolla. Kun yksi maailman suurimmista pörsseistä, FTX, paljastui ”kavaltaneeksi” asiakkaiden varoja (kokosimme mitä ihmettä oikein tapahtui -artikkelin tänne), ihmiset ovat joukoittain vetäneet Bitcoinejaan pois pörsseistä.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Kylmäsäilytyksellä tarkoitetaan bitcoinien säilyttämistä offline-tilassa. Tämän ansiosta sijoittajat voivat hyödyntää Bitcoinin ainutlaatuista ”ei vastapuolta” -attribuuttia. Muussa tapauksessa asiakkaiden tulee luottaa pörssiin, kuten FTX:ään, tallettaakseen bitcoininsa.

Ja tämä luottamus on murtumassa.

Alla oleva kaavio näyttää, kuinka monet ovat vetäneet Bitcoinejaan pois pörsseistä FTX:n romahduksen jälkeen, kun kryptovaluuttoihin liittyvä uutissykli paheni ja paheni.

Suurin yhden viikon pudotus sitten heinäkuun 2017

Maanantaiaamuna 7. marraskuuta pörsseissä oli 2,419 miljoonaa bitcoinia. Viikon loppuun mennessä, kuten yllä olevan kaavion päivittäiset kokonaissummat osoittavat, saldo oli pudonnut 4,7 % eli 2,317 miljoonaan bitcoiniin.

Se on yli 100 000 bitcoinin ulosvirtaus alle viikossa – itse asiassa se on suurin yhden viikon lasku heinäkuun 2017 jälkeen.

Jopa tarkasteltaessa Bitcoinin saldoa pörsseissä kymmenen vuoden otoksen aikana voidaan havaita, että viimeisten parin viikon aikana on tapahtunut nopeutettu juoksu kuvaajan loppupäässä. Totuus on kuitenkin se, että ihmiset ovat vetäneet Bitcoinia pois pörsseistä jo jonkin aikaa.

Sitten piirsin nämä luvut Bitcoinin kokonaistarjontaa vastaan. Vain 12,08 % bitcoineista on tällä hetkellä säilytyksessä pörsseissä – se on alhaisin luku sitten tammikuun 2018.

Alla olevassa kaaviossa tarkastellaan tarkemmin viime viikolla pörsseistä virranneiden bitcoinien tulvaa – verrataan sitä kahteen muuhun kriisiin, joita markkinat ovat tänä vuonna kokeneet: Lunan kuoleman kierre 8. toukokuuta ja Celsius, joka keskeytti nostot 12. kesäkuuta. Ei ole parempaa kuvaa osoittamaan markkinoilla vallitsevaa paniikkia kuin bitcoinien äkillinen tulva uloskäyntejä kohti.

Turvallisempi vaihto

Binance on jo syönyt lähes kaiken luovutetun FTX-markkinaosuuden. CoinGeckon alla olevat tiedot osoittavat, että kaupankäynnin volyymin suhteen heidän dominanssinsa nousi 64 prosenttiin 57 prosentista 10:n parhaan kryptopörssin joukossa marraskuun 11. ja 13. päivän välisenä aikana, mikä on huikea 7 prosentin nousu kolmessa päivässä.

Toinen suuri voittaja oli OKX, joka nousi 11,9 prosentista 13 prosenttiin.

Mitä tulee bitcoinien tallentamiseen pörsseissä, Binance on ehkä hyötynyt lyhyellä aikavälillä tällaisen suuren kilpailijan tuhoutumisesta, mutta pitkän aikavälin suuntaus näyttää olevan kohti kylmää varastointia.

Lopulliset ajatukset

FTX oli kuninkaallinen. Sam Bankman-Fried oli kultapoika, joka koristi jokaisen lehden kansia, puhui kongressissa ja edusti alaa yleisesti.

Järkyttävää kyllä, se kaikki oli julkisivua.

Ihmiset ovat järkyttyneitä. Kuka on nyt tarpeeksi luotettava säilyttääkseen Bitcoinisi turvallisesti? Kylmäsäilytys tarkoittaa, että sinun ei tarvitse vastata tähän kysymykseen. Se hyödyntää lohkoketjun tehoa tallentaakseen sen offline-tilaan.

Valitettavasti tuntuu siltä, että juuri nyt ei voida luottaa mihinkään keskitettyyn yksikköön. Tämä viimeisin skandaali on jälleen uusi todiste tästä, ja se on erinomainen mainos kylmäsäilytykselle. Tiedot osoittavat, että ihmiset kuuntelevat.