Pitäisikö Deere & Companyn osakkeita ostaa Q4 tulosten jälkeen?

Ohi:
päälle marras 24, 2022
Listen to this article
  • Deeren osakkeet ovat olleet nousussa viime viikkoina
  • Vahva tukitaso on 400 dollaria
  • Deere raportoi odotettua paremman vuosineljänneksen tuloksen keskiviikkona

Deere & Companyn (NYSE:DE) osakkeet ovat nousseet yli 25 % lokakuun 2022 alusta lähtien. Yhtiö raportoi odotettua paremmasta vuosineljänneksestä tänä keskiviikkona, odottaen vahvaa kehitystä tilikaudelle 2023.

Deere odottaa vahvaa kehitystä tilikaudella 2023

Deere & Company valmistaa erilaisia laitteita maailmanlaajuisesti ja toimii kolmen segmentin kautta: maa- ja nurmiviljely, rakennus- ja metsätalous sekä rahoituspalvelut.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Deeren osakkeet ovat olleet noususuunnassa useiden kaupankäyntiviikkojen aikana, ja yhtiön liiketoiminta on osoittautunut vakaaksi koko neljännen tilikauden ajan.

Deere & Company raportoi odotettua paremmasta neljännen tilikauden tuloksesta tällä viikolla. Kokonaistulot ovat kasvaneet 39,6 % vuositasolla 14,35 miljardiin dollariin, kun GAAP EPS oli 7,44 dollaria (0,34 dollaria).

Yhtiön voitto suurista maatalouskoneista yli kaksinkertaistui. Silti on tärkeää huomata, että myös neljännesvuosittain myynti ja tulos hyppäsivät hintojen nousun ja lisääntyneiden tuotetoimitusten vuoksi, kun osien toimitusketjun pullonkaulat helpottivat.

Kokonaisliikevaihto on kasvanut yli odotusten (+ 890 milj.), ja yhtiön toimitusjohtaja, John C. May, sanoi odottavansa uutta vahvaa vuotta 2023, joka perustuu myönteisiin maatilojen perustekijöihin ja kaluston dynamiikkaan sekä lisääntyneisiin infrastruktuurin investointeihin. John C. May lisäsi:

Näiden tekijöiden odotetaan tukevan laitteidemme tervettä kysyntää. Samalla luotamme älykkääseen teolliseen toimintamalliin ja kykyymme toimittaa ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme olemaan kannattavampia, tuottavampia ja kestävämpiä.

Deeren liiketoiminta jatkaa kasvuaan, ja yhtiö osoitti jälleen kykynsä saavuttaa erinomaisia tuloksia myös näinä vaikeina aikoina.

Tästä huolimatta potentiaalisten sijoittajien tulee muistaa, että 132 miljardin dollarin markkina-arvolla Deere ei ole halpa ja sijoitusmahdollisuudet ovat tällä hetkellä paremmat.

Hinta-myyntisuhteen (markkina-arvo/tulot) mukaan Deeren osakkeiden kurssi on 2,75, mikä on korkeampi kuin Caterpillar Inc:n (NYSE:CAT) hinta-myyntisuhde, jonka P/S on 2.28.

Nykyinen 1 %:n osinkotuotto ei myöskään vaikuta houkuttelevalta nykyisessä taloustilanteessa, jossa Yhdysvaltain keskuspankki jatkaa aggressiivista toimintaansa.

Deeren osakkeet jatkavat kauppaa lähellä ennätyskorkeuksia, sillä osakkeen kirjanpitoarvo on noin 67 dollaria. Jos Yhdysvaltain osakemarkkinat siirtyvät merkittävämpään korjausvaiheeseen, osakkeen hinta voi olla paljon alhaisemmalla tasolla.

Härät hallitsevat hintaliikettä

Deeren osakekurssi on noussut viime viikkoina, ja toistaiseksi härät hallitsevat hintaliikettä.

Teknisesti katsottuna Deeren osakkeet voivat nousta nykyisen hintatason yläpuolelle joulukuussa 2022, varsinkin jos Yhdysvaltain keskuspankki vihjaa koronnostojen hidastumiseen. Potentiaalisten sijoittajien tulee kuitenkin pitää mielessä, että Deeren osakkeet eivät ole halpoja nykyhinnalla.

Tietolähde: tradingview.com

Vahva tukitaso on 400 dollaria, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 350 dollaria.

Yhteenveto

Deere & Company raportoi odotettua paremmasta vuosineljänneksestä tänä keskiviikkona, odottaen vahvaa kehitystä tilikaudella 2023. Deeren osakkeet ovat nousseet yli 25 % lokakuun 2022 alusta, mutta sijoittajien kannattaa muistaa, että Deeren osakkeet eivät ole halpoja nykyhintaan.