VIDEO: Varhaisesta YouTube-työntekijästä Origin Protocolin perustajaksi | Matthew Liu

Ohi:
päälle Dec 1, 2022
Listen to this article
  • Matthew Liu oli yksi YouTuben ensimmäisistä työntekijöistä
  • Hän jatkoi lohkoketjualustan Origin Protocolin perustamisessa
  • Keskustelemme Originin stablecoinista, DeFistä, NFT:stä, Bankman-Friedistä, kryptomarkkinoista ja muista

Kryptovaluutta-avaruus, Internet ja talous ylipäätään ovat muuttuneet muutaman viime vuoden aikana. Tällä viikolla Invezz-podcastissa muistinkin kuinka erilaisia ne ovat.

Puhuin Matthew Liun kanssa, joka oli yksi ensimmäisistä YouTuben tuotepäälliköistä, ennen kuin hän ryhtyi perustamaan Origin Protocol -ohjelmaa. Käsittelimme monia eri aiheita, mutta ehkä mielenkiintoisin oli se, kuinka hän siirtyi pienen YouTube-sivuston varhaisesta työntekijästä Bitcoinin löytämiseen ja Ethereumiin heti, kun se tuli verkkoon.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Mutta Origin oli myös erittäin mielenkiintoinen aihe purettavaksi. Erityisesti nykyisessä ympäristössä, koska yksi heidän suurimmista tuotteistaan on tuottoa tuottava stablecoin OUSD. Tämä on huomionarvoista, koska Yhdysvaltain keskuspankki on ilmeisesti siirtynyt uuteen korkoparadigmaan, jossa perinteisen rahoituksen korot kilpailevat nyt DeFin kanssa.

Matthew puhuikin siitä, miten tämä on vaikuttanut OUSD:hen ja DeFi-maisemaan yleensä. Tietysti mukana on myös riskitekijä. Olin utelias kuulemaan, mistä stablecoinin tuotto tulee, sillä jos kryptomarkkinat ovat tänä vuonna opettaneet meille yhden asian, se on se, että tähän kysymykseen on tärkeää vastata.

Entä FTX? Matthew’lla oli myös joitain ajatuksia. Yhdistimme päämme selvittääksemme mikä meni pieleen FTX:ssä ja keskustelimme myös valtavirran median reaktiosta romahdukseen. Sanomattakin on selvää, että krypton entinen kultapoika ei saanut meiltä juuri kiitosta.

Kysyin myös Matthew’lta, oliko turhauttavaa olla alalla, jonka imago on tahrautunut viimeaikaisten tapahtumien takia. Juttelimme Luna-onnettomuudesta aiemmin tänä vuonna ja siitä, kuinka Origin onnistui suurelta osin välttymään hulluudelta, lukuun ottamatta epäsuoria vaikutuksia, joita kaikki avaruudessa tunsivat.

NFT:t ovat myös suuri osa Originin tehtävää. Keskustelimme heidän työstään tällä alueella ja siitä, mitä Matthew ajattelee OpenSean hallitsemisesta. Hänellä oli hyvä vertaus eBaysta ja OpenSeasta, ja hän ennusti pirstaloituneempaa NFT-maisemaa, joka palvelee paremmin erikoistumista, vastakohtana yleiselle, kaikille sopivalle lähestymistavalle, jota näemme tällä hetkellä OpenSeassa.

Keskustelimme myös Paris Hiltonista, joka on investoinut Originiin, ja kiinteistöjen ja NFT:n kiehtovista kehityssuunnista, mukaan lukien kumppanuus Rooftstockin kanssa, jota haastattelin viime kuussa.

Tanssimme muidenkin aiheiden ympärillä, ja kaiken kaikkiaan keskustelu oli hauska, joka käsitteli Matthew’n kryptovuosia, hänen ajatuksiaan DeFistä, NFT:istä, petoksista alalla, nykyisestä korkeatasoisesta ympäristöstä, stabiileista kolikoista ja muusta.

Kiitos kuuntelemisesta, seuraa ja tilaa meidät täältä: