CAC 40 -indeksin ennuste, kun S&P leikkaa Ranskan näkymät “negatiivisiksi”

Ohi:
päälle Dec 5, 2022
Listen
  • S&P leikkaa Ranskan näkymät "negatiivisiksi"
  • CAC 40 -indeksi nousi viikoittain
  • 6 500 edustaa nykyistä tukitasoa

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Ranskan CAC 40 -indeksi nousi viikoittain, vaikka luokituslaitos S&P Global leikkasi Ranskan näkymät negatiivisiksi vakaista.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

S&P:n mukaan maan hidastuva talous ja hallituksen toimet kotitalouksien ja yritysten auttamiseksi energiainflaation keskellä painavat edelleen Ranskan julkista taloutta.

Luokituksen alentaminen tapahtuu Ranskan jo ennestään suuren valtionvelan keskellä, ja on tärkeää huomata, että S&P-virasto uskoo, että energian hintojen nousu Venäjän ja Ukrainan sodan jälkeen voi olla monille Euroopan maille paljon pitkäaikaisempi shokki kuin koronapandemian aiheuttama tilapäinen kysynnän lasku vuonna 2020.

Ranskan talousministeri, Bruno Le Maire, sanoi myös, että korkeat energian hinnat muodostavat edelleen “suuren riskin” Ranskan teollisuudelle ja monet tehtaat ovat tilanteessa, jossa tuotantoa leikataan ja kymmeniä tuhansia työntekijöitä lomautetaan.

Tämä tilanne voi nopeuttaa polkua kohti taantumaa, ja riskinottohalukkuuden näkymät lähitulevaisuudessa eivät näytä hyviltä.

On myös tärkeää todeta, että Ranskan inflaatio pysyi yllättäen ennätyskorkealla marraskuussa uhmaten hidastuvan euroalueen muissa osissa.

Kuluttajahinnat nousivat 7,1 % edellisvuodesta, mikä vastaa lokakuun nousua, viitaten siihen, että Ranska ei ole läheskään valmis inflaation hidastamiseen. Bloomberg raportoi:

Ranskan raportti osoitti elintarvikkeiden ja teollisuustuotteiden hintojen nousun kiihtyvän, kun taas kotitalouksien energiakustannukset heikkenivät, vaikka hallitus vähensi dieselin ja bensiinin alennuksia. Hintojen nousu vahingoittaa kuluttajia, jotka leikkasivat lokakuussa energia-, teollisuus- ja elintarvikemenojaan.

Ranskan CAC 40 -indeksin nousupotentiaali on edelleen rajallinen, ja maan talouden lähitulevaisuudessa kohtalo riippuu siitä, miten kompensoidaan geopoliittisen epävarmuuden, toimitusketjun häiriöiden ja elinkustannusten nousun aiheuttamat vastatuulet.

Tekninen analyysi

Copy link to section

CAC 40 -indeksi nousi yli 15 % 3.10.2022 lähtien ja päätti viikon 6 742 pisteessä. Hinta on myös vakiintunut yli 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä on varmasti positiivinen merkki. Sijoittajien tulee kuitenkin pitää mielessä, että uuden “myynnin” riski ei todennäköisesti ole ohi.

Tietolähde: tradingview.com

Jos hinta putoaa alle 6 500:n tukitason, seuraava tavoite voi olla noin 6 000 tai jopa sen alle. Toisaalta, jos hinta hyppää yli 6 800 pisteen, seuraava tavoite voi olla vastus 7 000 pisteessä.

Yhteenveto

Copy link to section

Ranskan CAC 40 -indeksi nousi viikkotasolla, vaikka luokituslaitos S&P Global leikkasi Ranskan näkymät “negatiivisiksi” “vakaista”. Ranskan CAC 40 -indeksin nousupotentiaali on edelleen rajallinen, ja jos hinta putoaa alle nykyistä tukitasoa edustavan 6 500 pisteen, seuraava tavoite voisi olla 6 000 pistettä.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Indeksit Markkina-analyysi